Både jag och Micke älskar croissanter och eftersom det blir lite dyrt att springa och köpa det varje morgon brukar jag baka själv med hjälp av denna ”rulle” som jag köper i kyldisken på Ica. Det är superenkelt att göra och resultatet blir minst lika bra som butikernas färdigbakade om man gör på rätt sätt. Själv föredrar att fylla med lite färskost eller sockerfri sylt och sedan penslar jag dem med lite ägg för extra krispighet och färg innan jag slänger in dem i ugnen. Jag har testat att göra utan ägg och då blir de inte lika smarriga så det är ”tricket” för att få dem fina och frasiga, precis som i Paris! Vi brukar frysa in de vi inte äter udirekt och sedan värma dem i ugnen varje morgon och de är fortfarand elika goda då så detta är ett bra tis för alla er som är som vi och älskar färska croissanter till frukost!
Bon appétit!
/Both me and Mike loves croissants and since it’s a little expensive to buy fresh croissants every morning, I bake them myself with help of this puff pastry which I buy at our food store. They are super easy to do and the result is just as good as the fresh croissants you buy in the food store if you do them in my way. I prefer to fill them with cream cheese or sugarfree jam and before I put them in the oven I brush them with a whisked egg. The eggs make them crispy and golden so don’t forget to do it! I often put the croissants we don’t eat in the freezer and then I re-heat them in the oven next morning and they taste freshly baked so this is a great way to get yummy croissants for breakfast to a lower cost! Bon appétit!
Älskar också croissanter men har aldrig provat att göra egna. Har tänkt att det inte alls blir lika bra som de man köper ute.
Men nu får jag verkligen testa. Redan till helgen kanske 🙂
Tack för tipset
Mm. bra tips!