Annawii

Q & A ANSWERS

FASHION/STYLE/BEAUTYJag undrar hur/när du fick upp ögonen för din boho-stil? Eller har du alltid gillat den stilen? Om inte, kan du inte visa en bild på dig innan och vad du klädde dig i då!?
Jag har gillat hippie- och bohostilen väldigt länge men har haft perioder då jag inte alls klätt mig så. Jag har haft hemska fjortisperioder med sönderblekt hår och massor av underlagskräm, en rosa ”Paris Hilton”-period och en lite sportigare stil. Ni kan se några av stilarna här i min gamla blogg, förbered er på ett litet skratt ;).
Hej, är också Ume-bo och har länge funderat på hur du gör med kläder på vintern när det är kallt?! Vissa dagar har det varit iskallt och jag har dragit på mig byxor och täckbyxor men då har du kjol :p tänker du: är man fin får man lida pin, eller har du också täckbyxor eller åker buss t.ex?
Jag är gärna fin inomhus men har alltid täckbyxor till och från skolan plus en varm jacka, rejäla skor o.s.v. Väl inne brukar jag ta av allt sånt och ha något fint under, då slipper jag frysa ute men kan ändå känna mig som mig själv inomhus!
Hur blev du en del av stilteamet?
Jag, Therez och Ulrika var de första i Stil-konceptet och vi blev utvalda ungefär ett halvår innan det startade så vi fick vara med i hela utvecklingsprocessen. Det var riktigt spännande och de lyssnade på vad vi tyckte angående design och så vidare vilket jag är otroligt tacksam för! Varför just vi blev utvalda är jag inte helt säker på men jag gissar på att de tyckte att vi alla hade kvalitativa bloggar och lite olika stilar (bohem/retro/trendig) så att det finns något för alla smaker!
Jag är verkligen en fattig student, men vill endå satsa på några nya fräscha sommarplagg.. Jag lever just nu på 1000kr/månaden, vilket ska räcka till det mesta. Så har du några tips på snygga, billiga sommarplagg som kommer funka hela sommaren?
Då har du kommit rätt för jag älskar att fynda fina kläder! Mitt bästa tips just nu är att spana in reorna hos Asos.com, Nelly.se, Boohoo.com samt Mango.com. De har massor av fina sommar- och basplagg till bra priser som funkar både nu samt i höst vilket jag tycker är viktigt om man har en budget att hålla sig till! 
Vad andvänder du för schampo till håret?
Jag varierar mig men använder oftast Rapunzels hårvårdsprodukter varvat med L’oreals Elvital volymschampo och balsam. De funkar jättebra på mitt hår och gör att jag inte behöver tvätta det så ofta!
Hur ofta målar du naglarna?
Det beror helt på lacket men kanske 1-2 gånger i veckan. Jag älskar snygga naglar och eftersom jag bär så mycket smycken vill jag gärna att naglarna ska se hyfsat fräscha ut då det är mycket fokus på händerna i min stil.
Hur gör du för att inte pilla bort nagerllacket?
Haha, jag gör inget speciellt. Jag pillar bort det när det behövs och är det fint pillar jag inte.
WEDDING/LOVE

Kan du inte berätta lite mer om bröllopet och planeringen osv? Älskar sånt och du har såå bra smak så är så nyfiken!!
Vad gullig du är, tusen tack! Jag har sett så många filmer och realityshower om helt vanliga människor som blivit helt utflipapde p.g.a. stress inför sina bröllop så därför har vi valt att hålla det på en enkel nivå där det inte behöver vara perfekt utan hellre lite charmigt ”operfekt”. Vi får jättemycket hjälp av våra närmaste och gör allt i från inbjudningar och dekorationer till mat själva. Vi vill att alla som kommer ska känna sig bekväma så därför kommer vi att ha mixat porslin, drinkar i gamla glasburkar och mysiga hörnor där man kan hänga lite lagom kravlöst. Det är alltså väldigt informellt och det känns jätteskönt för jag tycker själv inte om formella tillställningar, jag blir säker och stel då och så vill jag inte att våra gäster ska behöva känna sig!
Eftersom jag själv går i de tankarna nu, så jag undrar om/när du och Micke ska försöka skaffa barn? Jag tror att ni hade passat så bra som föräldrar.
Vi vill jättegärna ha barn men något man inser ju äldre man blir är att det inte bara är att ”skaffa” dem. Varje litet liv är ett mirakel så får vi barn inom något år kommer vi att vara världens lyckligaste föräldrar. Ni får helt enkelt hålla tummarna för att ett litet ”flowerpower”-barn springer runt barfota här Umeå om ett par år ;).
SCHOOL/WORK/BLOGDin fysik kurs, var det frivilligt eller ingår det i din utbildning? Varför vill du läsa den om den inte ingår? Vad är det du studerar till?
Min fysikkurs ingår inte i min utbildning utan jag läser den för att få någon slags inkomst över sommaren. Tyvärr är det svårt att få tag i sommarjobb här uppe då vi är massor av studenter som vill jobba men som tur var är kursen faktiskt riktigt rolig och intressant! Jag är utbildad kommunikatör hittills och har även nischat mig inom foto/film. En rätt bra kombo skulle jag tro inför framtiden!
Jag undrar lite vad du studerar för något och hur länge till du ska studera?
Jag har pluggat medie- och kommunikationsvetenskap (har bara C-uppsats kvar, men får se om jag skriver den) plus media och grafisk formgivning. Sedan har jag läst lite andra kurser också men det är kommunikation och media jag är mest intresserad av. Jag ska max läsa en termin till (får se hur det går, jag gillar att plugga) och då blir det troligtvis engelska då jag tror att det är bra för mig som vill jobba med sociala medier. Skulle gärna läsa affärsengelska också men vi får se vad framtiden har för mig!
Tidsinställer du ofta dina inlägg? Du uppdaterar alltid så flitigt.
Jag tidsinställer nästan alla mina inlägg då jag vill ha en hög uppdatering med massor av inspiration men inte alltid har tillgång till en dator. Jag har ett ganska stort arkiv med utkast på inspirationsinlägg då jag i vissa perioder har så mycket inspiration att jag kan göra 10 kollage på en dag. Det är rätt skönt för det tar bort mycket press på att ”leverera” och inläggen blir mer genuina och inte framstressade!
PERSONALVad ska du göra på semestern?
Jag har redan haft lite semester och har hunnit vara I både Barcelona och i Jämtland. Efter brölloept blir det hårdplugg i 2 veckor sedan vet jag att Micke har en överraskningsresa åt mig inplanerad (jag fyller 30 i år) men jag vet inte vart. Spännande!
Vem är din främsta förebild i livet?
Det är nog mina föräldrar för de är helt underbara! Kloka, intelligenta, sympatiska, solidariska och uppmuntrande. De har alltid trott på mig och mina konstiga idéer och uppmuntrar mig alltid till att utvecklas och lära mig mer. Jag önskar att alla barn fick ha sådana föräldrar för hur lågt självförtroende jag än har haft rent utseendemässigt (jag har haft en ätstörning och det sätter sina spår på det ytliga självförtroendet) har jag ändå alltid trott på min egen intelligens och på att jag kan saker tack vare dem!
Hur lång är du?
167 cm lång/kort.
Känner du dig helt frisk från ätstörningarna eller ägnar du mycket tid till att tänka på vad du äter och väger osv. Vad gör du om du hamnar i svackor/faller tillbaka? Jag har läst din blogg ett tag och blir orolig då jag ser att du blir smalare för varje gång. Jag vet vilket helvete det är så jag frågar i all välmening. Jag undrar också just för att jag själv inte vet hur man ska hantera svackorna när man faller tillbaka. I perioder mår jag bättre men sen är det så lätt att falla tillbaka när det skrivs så mycket om hälsa, vikt och utseende i media. Hur gör du för att inte påverkas för mycket av allt sånt? Jag önskar verkligen att jag själv kunde det och är det någon som har tips på hur man är kvar i bloggvärlden utan att bli alltför påverkad så skulle jag verkligen uppskatta sånna tips.
Ju längre tiden går sedan jag blev friskförklarad förstår jag att det jag utsatte mig själv för under åren med ätstörning är något jag kommer att få jobba med i hela mitt liv. Från början var jag naiv och trodde verkligen att ”nu är allt bra” men så är det inte. Jag får fortfarande ångest i bland, jag hanterar fortfarande jobbiga perioder i mitt liv genom att återgå till gamla mönster och jag är även stundvis väldigt lättpåverkad av media. Skillnaden i dag är dock att jag har ”redskapen” för att kunna stoppa i tid men jag vet att jag i bland går över min gräns och jag vet att jag gått över gränsen lite för många gånger det senaste 1½ året. Det jag försöker att göra när jag faller tillbaka i svackorna är att verkligen anstränga mig att äta bra mat som ger mig energi, dra ner på stressen så mycket jag bara kan eftersom jag har märkt att jag går ner i vikt under stressiga perioder och jag försöker att hålla mig undan sånt som har negativ inverkan på mig (traditionell media påverar mig knappt något men bloggar och Instagram kan trigga i gång dåliga tankar). En annan sak som jag tycker är viktig för att ta sig ur svackor snabbt är omgivningen och om dina närmaste är medvetna om problemet kan du få hjälp och stöd av dem. Just nu vet jag att jag är lite för tunn för mitt eget bästa så det är något jag jobbar med men jag har haft ett jobbigt år så fokus har inte legat där det borde ha legat. Nu känns det dock som att jag kan börja försöka med det på allvar så förhoppningsvis kan jag gå upp ett par kilo till den vikt min kropp trivs bäst med!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. ANNAWII

      Hihi jamen med klackar blir jag ju längre och så har jag väldigt långa ben och kort överkropp så jag kanske uppfattas som längre än vad jag är. Men jag är en kortis (enligt Micke ;). Kram

  1. Carolina

    tack för dina ärliga och uppriktiga svar, speciellt angående sista frågan! Gillar in blogg väldigt mkt, du verkar vara en så gullig och härlig person! 🙂 Keep up the good work!