Anna-Karin Nauckhoff

Nu kan man köpa min bok om att skaffa barn som lesbisk!

Okej, nu har det hänt; boken är HÄR!:D

Och det känns ju så fantastiskt att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen! Av sOch det känns ju så fantastiskt att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Av så många anledningar dessutom. Dels för att det fattades en sådan här bok, vi var liksom alltid tvungna att läsa om allt i huvudet när vi läste böcker om att skaffa barn innan, eller skriva och fråga samma frågor om och om igen på samma forum. Men nu behövs liksom inte det för nu FINNS det en bok som utgår från homonorm istället för heteronorm, när det handlar om att skaffa barn (så den funkar ju också som ett intressant experiment om du är hetero och vill prova på hur det känns att läsa skaffa barn-böcker och behöva läsa om i huvudet:)). En annan anledning att det är så roligt är för att jag alltid har velat bli författare och nu kan jag ju faktiskt titulera mig det:) Men framförallt är det så himla kul att ha gjort något som fattades och som ingen faktiskt har gjort innan. Det är heller ingen liten tidningsbok utan den innehåller 310 sidor med massssssvis med text, fakta, tips och egna berättelser. Det är lite läskigt också. Jag delar ändå med mig av väldigt mycket privat, till exempel mina egna texter från när vi försökte göra och sedan också lyckades göra Bobbo. Det var en hel del känslor, och mest ångest för att vara ärlig. Ja, tills han kom till då:)

Skulle den här boken bara sälja i endast ett exemplar (nu är det för sent för det dock eftersom det redan är många fler som köpt den:)) så skulle jag ändå känt mig nöjd för att kunnat ge någon lite råd och en känsla av att vara normen istället för förbisedd.

Målgruppen känns, som med min podd, rätt uppenbar. Men faktiskt så passar den även för många andra att läsa. Känner du någon lesbisk som funderar på att skaffa barn eller redan gjort det? Läs den här boken för att få en större förförståelse för vad hon gått igenom eller kommer gå igenom, kanske också för att få reda på de där frågorna som känns lite för privata för att ställa. Känns inga frågor någonsin för privata för att ställa för dig till vem som helst och du inte fattar hur två tjejer egentligen kan skaffa barn?? Läs den här boken! Ett mycket bättre alternativ än att gå över gränser och ställa dem. Snackar av, som de flesta andra som skaffat barn med en kvinna, egen erfarenhet:P Jamen sedan önskar jag också att alla som jobbar inom vården och möter lesbiska som skaffar barn läser den här boken för att förstå vidden av vad det innebär att skaffa barn som lesbisk. Det är liksom inte bara: okej nu gör jag en insemination/IVF och så är jag gravid och sedan får jag barn. Med det sag så passar den även för alla som har svårt att bli gravida på ”naturlig” väg. Aja, den passar väldigt många helt enkelt:)

Här är baksidetexten till boken:

”Allt fler lesbiska skaffar barn, men hur går det egentligen till och hur ska man gå tillväga? Vad behöver en tänka på? Hur börjar man och vilka alternativ finns? Den här boken försöker på ett lättsamt sätt att täcka hela processen. Löpande genom boken går författarens egen berättelse om hur det gick till när hon och hennes fru skaffade deras gemensamma barn. Du möter också andra kvinnor som delar med sig av sina resor mot bebis, både som självstående och tillsammans med en partner. Vare sig du är i startgroparna att bilda familj, är inne i försöken eller kanske redan har din familj, så är det här en bok du kan känna igen dig i. Barnskapande omges oftast av en stark heteronorm. I Att skaffa barn som lesbisk – en handbok behöver du inte göra omskrivningar i ditt huvud när du läser, här är det homonorm som gäller!”

Och HÄR hittar du själva boken;)

Så var med och skapa historia med mig och köp boken hehe. Aaaaah jag är så stolt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.