Anna-Karin Nauckhoff

Behövs Pride verkligen år 2023?

Vi får gifta oss, vi får skaffa barn tillsammans… behövs verkligen Pride nu för tiden kan man ju fråga sig?

Ptjaa…

Vi har en riksdagsman som skriver homofoba saker på sina sociala medier, han drar tex återkommande paralleller mellan homosexualitet och pedofili. Varför gör han det då? För att det finns någon likhet? NEJ, för att han vill att folk skall koppla ihop de två sakerna vilket vissa med all säkerhet kommer göra eftersom han håller på att pusha för det.


Den enormt stora transfoba vågen som sprider sig över världen hävdar hårt att det bara finns två kön, man föds till ett kön och det könet ska man förbli. Barn som är trans ses som några som föräldrarna förstört bara och lagt över sina idéer på. Med sin paroll ”barnen måste räddas”, gör de samma sak som nyss nämnda riksdagsman, gör att vissa folk kopplar ihop ord och tar det för en sanning. Barnen BEHÖVER räddas, men inte från att vara trans om de är det utan från människor som tycker att det är fel att de är det.

Hatet mot dragqueens, från främst ovanstående grupper; SD och anti-woke-människor, är både oförståeligt och sorgligt. Dragqueens som läser sagor för barn är något alldeles fantastiskt för många barn. Men framställs som pedofiler som läser sexuella sagor för barn. Även här är det att sprida orden och få folk att koppla ihop dem som verkar vara främsta fokus. Dragqueens som läser sagor= pedofiler som läser sexuella berättelser för barn. Så vill de att folk skall tro men eh näe?! Dragqueens som läser sagor för barn (fullständigt frivilligt för föräldrar att låta sina barn gå dit eller ej) är som magiska sagoprinsessor som läser heeeelt vanliga sagor för barn.

 

Ja sedan hela grejen såklart, att det tredje största partiet i Sverige är 1. Ett sådant som får ha en riksdagsman som sprider homofobisk propaganda. 2. Har röstat emot ALLA förslag som har med bättringar för HBTQ-personer att göra. Partierna de samarbetar med i Europaparlamentet dessutom? Man blir mörkrädd på riktigt!!

 

För går vi då yttepyttelite utanför Sverige så har det i Italien tex börjat återkallas mödraskap för den i lesbiska par som inte bar barnet. Det är alltså inte bara att det inte skall ges mer utan det även ÅTERKALLAS . Handmaids tale for real. Detta innebär att den mamman inte kan ta sitt barn till läkaren, inte får hämta på förskolan etc. Det utöver den enorma kränkningen det innebär både mot personen, barnet och hela familjen. Känslan av osäkerhet. Men nä, SD vill säkert inte ha det så i Sverige, de är ju så HBTQ-vänliga… och samarbetar inte alls med de extremhögra partierna runt om i Europa.. Jag tror att paniken det här kan ge är något man inte kan känna fullt ut om man inte lever i den och har vetskapen att ens rättigheter och ens familj, de beror på vilka som styr i landet och nu, ja just nu ser det inte helt kul ut. Eller alltså jag skall inte underdriva, det ser EXTREMT hotfullt ut.

Ett I-landsproblem kan tyckas men det finns också vissa länder vi inte kan åka till. Polen (som alla reser till hejvilt känns det för oj vad billigt det är att åka dit och vara där) är extremt homofobt och vi kan inte riskera att åka dit. Dubai, där Burj Kalifa ligger och som Bobbo därför är smått besatt av just nu stryks automatiskt från listan eftersom det inte är tillåtet med homosexualitet där. Lycka till att förklara det för en 4-åring som bara vill se ett väldigt högt torn. Jaja, det där är som sagt lyxproblem (dock ej för de som bor där och är HBTQ..) Det finns många fler länder. Det finns länder där homosexualitet straffas med döden.

Så ja, Pride behövs. Det behövs för att fira alla de framgångar vi nått, det behövs för att det i många länder är förbjudet med HBTQ och vi demonstrerar för deras skull också. Det behövs för att det finns riksdagsmän i Sverige som lugnt kan sitta och jämföra homosexualitet med pedofili (lilla konstiga du, SE vart pedofilerna är; de är i allra högsta grad heterosexuella män med stora fel i hjärnan, inte dragqueens, inte homosexuella män som firar Pride). Och visserligen få kritik men kunna sitta kvar på sin post. Pride behövs för det är ett oroväckande samhällsklimat vi lever i där våra rättigheter inte längre kan tas för givet utan vi behöver oroa oss över vilka inskränkningar som kan komma att ske. Pride behövs för det ger ett hopp, vi är många och vi har många som står upp för oss. Pride behövs.


       

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.