Anna-Karin Nauckhoff

Öckerö Pride

Haha jamen vi fortsätter väl att Pridea loss här! Var ju ändå på Öckerö Pride den 3 juni också:) Öckerö Pride ligger lite extra nära mitt hjärta eftersom jag växte upp på Hönö (egentligen firas också själva Pride på Hönö men heter väl Öckerö eftersom kommunen heter så). När jag växte upp där var ju läget liiiiite annorlunda än vad det verkar vara därute nu och jag blir så himla rörd över att det faktiskt till och med finns ett Pride där. Spelar nästan ingen roll att många säkert vara tror att det är en regnbågsfest där man firar kärleken (vilket det ju är, men Pride är ju också lite mer specifikt). De som vet de vet och de barn och ungdomar (och vuxna) som känner sig annorlunda och kanske konstiga pga att de är hbtq kan få känna sig lite vanliga och accepterade i vetskapen av att alla viftar med regnbågsflaggor. Pride behövs extra mycket på små orter.

Bobbo valde sin klädsel med omsorg men tyckte att regnbågsklänning och regnbågssolglasögon var den mest lämpade klädseln! Ivrig förd mot bussen här..

På färjan spanade vi på maneter och vågor..

Efter att ha hängt lite hos William och Christoffer och deras barn cyklade vi mot Hönö och Pride! Väl på plats blev det ansiktsmålning

Åt god pizza, hängde lite med Christer, tittade på uppträdanden, fikade, gick in på Sigges som är en leksaksaffär som var min favoritaffär som liten och shoppade loss lite. Passade också på att bli medlem i Öckerö Pride och fick två fina pennor och ett armband

Armbandet syns dock inte på bilden hehe.

Sedan åkte vi till mammas grav för att sedan cykla tillbaka till Öckerö och William och co’s hus och hängde där resten av dagen. Men mm, det mesta av det här har jag inte tagit några bilder på😄 Var iaf ett fint Pride, även om jag alltid lyckas bli provocerad av öbor. Dock ej i detta inlägg nämna öbor givetvis😄.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.