Anna-Karin Nauckhoff

Skall vi inte låta männen få vila lite?

Nämen nu tycker jag att det har varit lite mycket några hundra år här va, och på det senaste känns det som extra mycket från alla håll och kanter i både stort och smått. Männen, jag tycker vi låter dem vila lite. De kan få luta sig tillbaka så tar vi hand om politiken, krig/fred, vad som är rätt och fel och sådant ett tag. Ett tag kan också vara på obestämd tid. Nu har männen fått sin time to shine och helt ärligt; det blev ju inte så himla bra. Klimatkrisförnekelse mitt i brinnande klimatkris, krig, SD i regeringen, ja en (brun)blå regering i allmänhet förresten, våldtäkter, ingen prio för vård och omsorg, misshandel av sina partners, ja jag kan väl egentligen fortsätta hur länge som helst här. Och nej, inte alla män (zzzz). Men… få kvinnor, extremt få. Vet någon en kvinnlig diktator? En kvinna som startat krig? Jag vet inte vad det beror på, kanske är det det här med att kvinnor har mer empati. Obs! Inget påstående utan ett faktum. Jag har en kompis med transerfarenhet och han har sagt att när man äter testosteron så känner man mindre empati, det är alltså en biverkning av testosteron kan man säga och mm, män har ju en del testosteron eftersom det är deras könshormon. Kanske är det därför betydligt färre kvinnor röstar på SD och betydligt fler kvinnor än män röstar rött. Kanske är det därför vi inte våldtar och misshandlar (ja, det finns de som gör det, men ytterst få). Kanske är det därför vi inte startar krig.

Jag säger inte att jag hatar män. Jag har både en bror, en pappa, två pojkbarn och manliga vänner (tex nyss nämnda med testosteronet). Jag säger bara att männen kan få vila lite så kan kvinnor ta över världen ett tag och kanske (förmodligen) få rätsida på det hela en gång för alla. Vi gör om valet, det blev ju helt fel, men denna gång med endast kvinnlig rösträtt. Egentligen är det inte mer än rätt med tanke på hur länge kvinnlig rösträtt var förbjuden, vi kan se det som ett litet förlåt för det, från patriarkatets sida. Blir väl också rätt skönt för alla män att få vila lite ett tag, ingen social press på att förtrycka eller ställa till med dumma saker.

Vi tar hand om det här hörrni! Vi behöver inte ens fira att det blir ett matriarkat, vi testar lite bara. Med tanke på vår empati lär ingen bestämma sig för att vara diktator och vägra att dela på makten sedan när testet är klart. Vi skall bara fixa världen först.

Okej då klubbar vi igenom det förslaget!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.