Anna-Karin Nauckhoff

Ny billig och bra hudvårdsrutin!

Jag borde skriva något om valet. Men jag är fortfarande för arg. Såå jag fokuserar på hudvård istället. Mitt go-to när det blir för mycket. Under processen som jag försökte bli gravid insåg jag att jag behövde något lättsamt att fokusera på och skaffade då ett intresse för något jag aldrig varit intresserad av tidigare; hudvård. Intresset fortsatte vara kvar även när jag blev gravid och jag utvecklade till slut en finfin åttastegsmetod som kostade en hel del, tog rätt lång tid att utföra på både morgon och kväll men var en fin rutin både för att ta hand om mig själv och för att huden var återfuktad och bra.

Bobbo fick eksem på magen för ett par år sedan, inte överdrivet mycket men ett par torra fläckar. Min ena svägerska tipsade då om att tvätta med black soap och sedan smörja in med sheasmör, och det funkade bra! Sedan kom min svåger förbi en dag och såg sjuukt fräsch ut i ansiktet och jag frågade vad han hade gjort och han hade använt black soap i ansiktet! För att sedan smörja in med sheasmör. Jag testade också och mitt relativt känsliga ansikte tyckte om produkterna, så sakteliga utan att tänka mer på det så fasades mina vanliga produkter ut och jag började använda bara black soap och sheasmör, obs! Extremt rena produkter utan några tillsatser. Fick sedan reda på att den svarta tvålen kan vara rätt uttorkande så nu när hösten börjar komma gick jag över till att använda den på morgonen men min gamla dubbelrengöring på kvällen. Dock bara sheasmör som ansiktskräm. Och tadaa!

Haha nä, ville bara lägga upp en bild på mig när jag var snygg en kväll? Men iaf, sjukt bra produkter! Jag använder också en Gua sha varje morgon och kväll för att ge ansiktet lite hjälp på traven i detta rena produkter-projekt. Smörjer även in kroppen med sheasmör kan tilläggas.

Här är min ursprungliga ansiktsrutin:

Med på bilden är dock ej min kära Vegan kombucha tea essence från Dr Ceuracle eftersom den är i glasflaska och jag råkade tappa den från hög höjd i badrummet, nej det var av flera anledningar ingen rolig städprocess. Men iaf, dubbelrengöring från Klairs, först en oljebaserad och sedan en vattenbaserad. Sedan en enzympeeling från by Wishtrend, den använder jag ännu kan tilläggas, fast inte varje dag då utan när jag tvättar håret en gång varannan månad. Haha nej, men när jag tvättar håret iaf. Efter det en toner från Dr Ceuracle, ett c-vitaminserum från by Wishtrend och ögonkräm och ansiktskräm från Klairs. Mycket bra produkter tycker jag och rekommenderar dem alla men ojojoj så mycket mindre tid det tar och vad billigare det blir med det här!

Och bättre för huden, klimatet och kroppen:) jag vet att min black soap ser sjukt skabbig ut här? skall skaffa ett bättre fat till den.. Sheasmöret kommer i en hård bit som man vispar med elvisp så den blir fluffig och går att lägga i valfri glasburk. Ja och så Gua shan där också då.

Märker jag då någon stor skillnad på min hud? Nej, det gör jag inte. Båda varianterna verkar funka bra:) Är sugen på att gå på en ansiktsbehandling snart så jag kan få ett utlåtande från en expert om den nuvarande konditionen på min hud. Vill du spara både tid och pengar och samtidigt vara bra för miljön och bibehålla bra ansiktsvård så rekommenderar jag graaavt min nya procedur:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.