Anna-Karin Nauckhoff

Dag fyra i femdagarsfastan..

Heeej! Long time no see! Tänkte att jag ändå måste delge att jag fastar nu och att jag redan är inne på dag fyra av dem dagar?

Har du fastat? Jag hade aldrig fastat innan. Förutom när jag för väldigt längesedan mådde väldigt dåligt och inte åt i perioder. Men aldrig såhär kontrollerat liksom, samt självvalt på ett annat sätt och för att jag vill må BÄTTRE:)

Min svärmor fastade i somras och jag blev inspirerad. Har skjutit på det rätt länge för under semestern ville jag ju kunna äta god mat och sedan när jobbet började så var det lite för påfrestande för att även fasta, men så tänkte jag att äh nu kör jag bara! Råkade även bli förkyld under tiden men tänker att då är det ju bra med vätska och jag är ändå inte så hungrig.. Här är en bild för att visa att jag ändå lever ännu, även om jag eventuellt åldrats några år. Men är ju också förkyld då så det är lite svårt att veta vad som är vad, ja som det har varit med flera saker under typ hela fastan?

Det här är vad jag dricker..

Att flaskorna ändå börjar ta slut känns rätt skönt ändå, en flaska äpplejuice är till och med uppdrucken och därför inte med här.

Rätt lätt att packa lunchlåda nuförtiden även om lunchen kanske inte ser alltför inspirerande ut..

Varm buljong i massa vatten, mmmm!!!

Jag köpte ett färdigt paket på Apotea, söker man på femdagarsfasta så är det nog det som kommer upp. Såhär ser min matplan ut:

Variationsrikt va?? Kommer nog inte dricka kamomillté på ett tag efter det här..

Ändå väldigt överraskande hur bra man klarar sig utan mat i några dagar, jag har bara varit hungrig ett fåtal gånger och då i ytterst korta stunder. Jag tänker inte särskilt mycket på mat heller, är inte sugen och känner inte att ”oh jag måste äta just DET just NU”. Skönt att inte behöva tänka på mat och vad man skall äta också. I början var det lite knepigt i huvudet eftersom jag då bara inte ätit när jag mått dåligt men nu inte mår dåligt, men det har ordnat upp sig nu. Har man en gammal ätstörning i bagaget (det har inte jag alltså, var bara självdestruktiv på massa olika sätt), så är det nog ingen bra idé att fasta eftersom det säkert kan trigga massa gamla saker.

Men varför fastar jag då? Jomen det är ju för att rensa kroppen på massa gammal skit. Säkert borde jag ha gjort en större detox innan fastan, eller kanske efter och det kanske jag gör framöver men inte just nu. Eftersom jag åt så sjukt mycket värktabletter efter att jag opererade armbågen i två omgångar och sedan fick en muskelinflammation i axeln i början av sommaren vill jag gärna hjälp kroppen att göra sig av med de gifterna, och det känns det som att jag gör nu när det sköljs igenom och får vila lite från att bearbeta massa mat och söt dryck och sånt. Sedan har jag ätit sjukt mycket kött i sommar. HAHA nej skoja, det har jag inte såklart. Men saker (inte kött för min del?) lagras ju i kroppen och kan behöva lite hjälp att rensas ut. Det är bra för kroppen att fasta ibland.

Den största nackdelen jag stött på är att jag är väldigt trött, men det kan ju också ha med förkylningen att göra. De första två dagarna var jag räääätt så inte med i huvudet, glömde av allt, svarade på fel saker och var allmänt weirdo. En stor överraskning var att alla kroppsvätskor som kissas och bajsar ut är färgade av all rödbetsjuice och grönsaksjuice med rödbeta i. Skulle jag inte vetat vad det berodde på hade jag blivit gravt orolig varje gång jag hade gått på toaletten, vilket för övrigt är väldigt ofta. Bajset är liksom inte bajs utan mer någon trögflytande vätska, bajs och kiss är typ samma??‍♀️ Ser ut som att någon har mördats varje gång det sprutat ut i toaletten. Skulle vilja lägga upp bild men antar att bara allt detta prat om bajs räcker för att bli för äckligt? En annan överraskning var att denna vätska liksom rinner ut mig även när jag inte är beredd, som tex när jag hostar. Har dubbla trosskydd i den bakre delen av trosorna.. samt rätt många trosor och byxor i små påsar i tvättkorgen?

Jag passar på att torrborsta mig varje dag också för att stötta hela kroppssystemet lite extra. Kommer nog kännas lite konstigt att börja äta igen. Man skall börja väldigt milt med den saken.

Jamen så än så länge går det bra! Och jag känner mig väldigt cool?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.