Anna-Karin Nauckhoff

Sött och salt veganskt tips i värmen

Okej håll i hatten för nu kommer jag med två supertips i denna multimegavärmen!

Bobbo är besatt av glass för tillfället. Han säger -dasch! Hela tiden och går och öppnar frysen i tid och otid för att leta efter glass. Att proppa i sitt barn socker är väl inget de flesta strävar efter och så heller inte vi även om vi inte är lika hårda med den saken som nolltoleransen som var fram till typ i julas. MEN då kom vi på den storslagna idén att göra egen glass! Inte helt obruten mark där och kanske ett lifehack alla föräldrar tar till, vad vet jag – stolt över denna idé är jag iallafall! Både nyttigare, billigare och ja, praktiskt att kunna göra själv. Vi tar helt enkelt vanlig glass och lägger i sådana där glassformar man kan köpa och vips! Så har vi gjort egen glass. Haha nej skoja, vi har priovat lite olika varianter för att göra både isglass och en mer krämig variant. I glassen som Bobbo äter på bilden är det naturell havregurt, blåbär, hallon och frusen ananaspuré (bestående endast av ananas kan tilläggas, är alltså inte dessertpuré med massa socker), har även mixat naturell havregurt med blåbär och hej hallå det är ju vad han äter till frukost fast i fryst form! Alltså väldigt bra när det är varmt. Isglass har vi gjort genom att mixa ananaspuré med vatten bara. Har även köpt mangopuré nu så skall göra mangoglass också. Detta funkar givetvis finfint även för vuxna som vill ha en nyttig glass man själv bestämmer smaken på i värmen. Veganskt, nyttigt, gott.
Det var det söta tipset, nu kommer det salta!

Att chips även är medicin är ju sedan gammalt. När det är varmt dricker man mycket vatten då måste man också balansera upp med lite salt så vattnet inte bara rinner igenom kroppen. Att bara äta salt funkar ju men är inte superkul. Roligare då med chips och idag testade jag veganska ost och jalapeñolinschips för första gången. Alltså, de flesta snacks är ju veganska förutom de som är ostiga (OLW skall förresten komma med en vegansk variant av sina ostbågar!) men här har vi alltså också ostsmak vilket ju är kul eftersom ost är gott och kul men det är inte mejeriindustrin. Väldigt goda chips! Lagom hetta och bra smak. Så ja, jag rekommenderar dem gravt:) Till små barn kanske exempelvis lättsaltade chips är lämpligare, huvudsaken är att de äter chips hela tiden. Skoja igen. Ja, det var mina bästa tips det! Kokosvatten är förresten en väldigt bra återfuktare för alla också.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.