Anna-Karin Nauckhoff

Lite enkla tips till hur du kan hitta lugnet

Jamen jag som är så jävla vis och upplyst tänkte nu ta och dela med mig av lite av mina mååååånga visdomar. Haha nä, det tänker jag inte. HAHAHA nej skoja, menar att jag kanske inte alls är så sjukt vis och upplyst men gör ändå mitt bästa för att hjärtat inte skall skena iväg i stressad hjärtklappning åt massa olika håll och för att hjärnan inte skall gå på högvarv och prestera tusentals tankar per sekund, även de åt alla olika håll och högt och lågt och smått och stort. Har hittat några saker som funkar för mig så kanske kan de även funka för dig:) Sååå välkommen till Anna-Karins lilla skola för inte frid.

•Morgonen.

hela dagen präglas av vad som händer den första timmen på morgonen, något stressig tanke när man är småbarnsförälder kanske och inte har en chans att börja dagen med en lugn kopp te och en halvtimmes meditation. Men man kan ändå göra NÅGOT. Till exempel sträcka på sig ordentligt när man vaknar och en sak som jag lärde mig på tystnadsretreatet; att tänka: vad är det bästa som kan hända idag? Och sedan ge sig själv lite olika upplägg för detta, hjärnan verkar komma på att sig själv så det är inte ens ansträngande men sätter hela kroppen i lite positiv balans liksom:) Ibland kanske sakerna dessutom händer, ibland inte. Det spelar egentligen ingen roll för huvudgrejen är ju att förhålla sig lite glad och positiv.

•Kristaller

Japp jag tror på kristaller och gör du inte det så skaffa kristaller ändå för de funkar även om man inte tror på dem. Det finns hur många kristaller som helst och många med egenskaper man vill åt såklart, ibland har två olika runt halsen och två olika i fickorna. Men en som alltid är med är denna lepidolit som är en lugnande kristall som dessutom balanserar känslor.

•På väg till jobbet.

Jag har 20 minuters promenad till jobbet, och ja, även hem från jobbet sedan då. Denna tid använde jag innan som tiden då jag skulle få allt gjort; svara på Mail, ringa samtal, tänka på olika saker, skriva listor, planera. Inte nu längre, nu har jag den till tid att jorda och balansera mig genom att lyssna på denna lista med chakra renande musik och försöka mig på konststycket att tänka på INGENTING utan istället gå in i kroppen och samla ihop mig. Rekommenderas gravt, oavsett om du promenerar eller åker till jobbet eller skola.

•Meditera på jobbet.

Perfekt grej både när det är svårt att få till att meditera hemma eller för att samla ihop dig lite på jobbet. Vissa har vilorum man kan låsa in sig i, det har vi också men jag väljer ändå vårt pyttelilla förråd haha, och hoppas gravt på att ingen skall komma in och bli livrädd över att hitta MIG där i mörkret haha.. Iallafall, jag tar en liten stund av min lunchrast och låser in mig där med mina ljudreducerande hörlurar och sätter igång Insight timer som är en sjukt bra app där det finns både guidade meditationer och oguidade men med timer där man kan välja tid från en minut och upp.

•Sov-té.

Haha jag kan givetvis förstå om mina kollegor är skeptiska till att jag istället för att pigga upp mig med kaffe dricker kopp efter kopp med ett ört-té man skall dricka innan man skall sova:D Men sjukt bra grej! Och det är ju inte som tunga sömnmediciner, det bara lugnar ner lite.

 

Ja, dessa små lugnande saker ägnar jag mig åt för att komma åt fridfullheten, eller ja ibland mer jaga den men ändå. Självklart finns det mycket mer saker man kan göra men dessa funkar för mig just nu. Har du möjlighet att promenera eller cykla till jobbet så gör det! Så bra grej att hinna få lite luft och röra igång kroppen innan hjärnan skall börja prestera. Och att minimera tankarna är verkligen min nya grej, låternspm att jag försöker göra mig själv dum i huvudet men nej, vill bara tänka mindre onödiga tankar och ta bort oro för saker som antagligen inte ens händer. Omg, det måste vara för att jag är 40 nu som jag blivit såhär vis! Fantastico!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.