Anna-Karin Nauckhoff

Redo för tystnadsretreat!

Oklart varför jag tyckte att tillfället var lägligt att ta en random selfie men det tyckte jag tydligen och sedan blev jag SÅ hänförd över hur jag såg ut som ett fräscht litet äpple istället för totalt slutkörd trots att jag knappt sovit något inatt, att jag inte märkte vad som hände runt mig..

Bobbo hann både byta till min sked och äta från min tallrik samt lägga ut linssoppa på bordet, lek med linssoppa är ju ändå något av det jag älskar mest i världen:) Nej, men att ta lyckade bilder på mig själv är tydligen det haha.

Men inatt alltså.. När Bobbo sover typ hela natten är det som att Majken måste kompensera med att HON skall vara vaken istället, hon sover också i våran säng så det är inte direkt att det inte märks om hon är rastlös; hoppar upp och ner från sängen, kliar sig överdrivet mycket eller tvättar sig extremt högljutt och vill gå ut. Mm vi var ute också, hon fortsatte dock att vara rastlös och pigg ändå, tills typ 4 när Bobbo istället vaknade och låg och snurrade runt med armarna så jag blev slagen i ansiktet hela tiden, för att sedan skrika så högt han kunde (han älskar att pusha sin röstkapacitet.. extra härligt när det sker vid den tiden på dygnet..), tills vi till slut gick upp. Så är lite trött idag.

Ja, här vabbas det vidare då.. Efter att inte ha fått vara i förskolan på en vecka pga snor gick han ju en vecka och började hantera det väldigt bra och tycka om att gå dit mennnnn så blev han snorig igen så nu är vi tillbaka hemma då och lär så förbli resten av veckan. Så typiskt! Hoppas han kommer tycka om förskolan IGEN sedan, så det inte blir omstart på den punkten. Hoppas även mitt jobb har förståelse för situationen.. men det säger de att de har iallafall, de jag pratat med då. Lyckad jobbåtergång ändå hehe.. Jamen är det bara JAG som vabbar?! Kanske någon tänker upprört nu, och nej Carro vabbade igår tex, men överlag så jo det är jag som gör det mest. FRUSTRERANDE nog. Eller alltså haha jag är gärna hemma med honom såklart, bara så dumt läge just nu när jag nyligen börjat jobba igen och det dessutom är flera i personalen som är sjuka på skolan så det är så många vikarier och så ja, blir det en till för MIG då. För det är ju just det där, även om läget inte är optimalt med det så KAN någon vikariera för mig, Carro bygger räddningsbåtar och det finns liksom ingen backupvikarie på det på samma sätt. Som så ofta är med mansdominerade yrken som är mer mätbara och med deadlines än till exempel skola och förskola. Tröttsamt var ordet, att det är just så med mansdominerade yrken alltså. I vårt fall bidrar vi iallafall inte till ojämställdhet mellan könen, men ändå…

Ja en annan grej är att till helgen smäller det! Eller nej det hoppas jag verkligen inte att det gör för jag ser ju mer fram emot total tystnad haha, men det HÄNDER i alla fall^^ Det är dags att åka på tystnadsretreat! Jag har nu förberedd mig genom att köpa en väckarklocka och ett batteri till handledsklocka.

Och ja, jag har även pimpat väckarklockan på ett stilrent och moget vis som synes. Vitt och cleant är inte för mig. Man får nämligen inte ha mobil på retreatet. Vilket jag inte skulle ha haft även om man fick men nu får man inte men det kan ju ändå vara en bra idé att kunna vakna i tid till morgonaktiviteter samt se vad klockan är då och då om man vill gå på en föreläsning eller äta middag exempelvis. Ojojoj vad jag ser fram emot det här! Nåddes igår av informationen att man inte heller skall/får ha med sig böcker eller skrivbok. Det hade jag lätt haft annars men nu får det lämnas hemma också. Inte mig emot, skall bli intressant att vara utan det också. Jag undrar vad den här helgen kommer göra med mig egentligen? Har inga förväntningar direkt, tänker att det är bäst att ta det som det kommer. Men ser fram fram emot tystnaden, meditation, visa ord, hänga i spa-bad och ja, allt som kan dyka upp faktiskt:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.