Anna-Karin Nauckhoff

Att ha ett barn som heter som en Babblare..

Som de flesta utan småbarn (antar jag..) hade jag ingen aning om hur stor roll Babblarna skulle få i vårt liv. Hade jag haft det hade jag kanske tänkt efter en gång till vid namnvalet haha.. Men nu har vi alltså en Bobbo, som definitivt inte är döpt efter Bobbo i Babblarna, han älskar Babblarna och ja, det gör väl iofs jag med.. om än på ett annat sätt:) Jag älskar att Babblarna är könsneutrala, pedagogiska och att det alltid är tecken med i slutet av böckerna.

Fördelar med att ha ett barn som heter som en babblare:

-Jag lärde mig tidigt att teckna hans namn.

-Jag tänker att andra barn nog lär sig hans namn väldigt snabbt.

Nackdelar med att ha ett barn som heter som en babblare:

-Blir lite förvirrat ibland.. som tex ”Bobbo har ett äpple” , eeh nejjj det har jag inte??


I början höll jag på att definiera babblarBobbo som
röda Bobbo hela tiden, men när Bobbo då är rödlätt samt när han har röda kläder så blir det ju bara ännu mer förvirrande haha.

Jag trodde verkligen att Bobbo skulle få massa babblarBobbo saker heeeeela tiden. Lite som när vi funderade på att döpa bebis i magen till Kitty och jag då tänkte att hon skulle få Hello Kitty saker hela tiden. Det har han inte fått, förutom av en person; mig. Hahaha det är något fel på mig alltså.. Men köpte illa kvickt en Bobbodocka till honom när han var rätt ny^^

Här är Bobboarna:) Och ja, bilden är stagead hehe. Det stannade inte där, den första Babblarna-boken han fick var I Bobbos väska. Numera sönderläst och ersatt med en i kartong istället, eftersom jag uppenbarligen hemskt gärna vill att han skall ha den haha. Nä, han gillar den faktiskt väldigt mycket också^^

Lite andra tankar om Babblarna är ju om det är något ohörbart hypnotiskt ljud i Babblarnas vaggvisa?? Blir alltid sjukt trött när jag hör den och Bobbo somnade alltid av att höra den innan också.. Jag har till och med sökt efter information i frågan men inte hittat något, tänkte att det ju ändå borde stå något på Familjeliv, men icke! Inte ens på Flashback. En annan grej är att om vi skulle få ett barn till skulle jag verkligen kunna tänka mig att ge hen namnet Diddi för jag tycker det är så sött men där går väl ändå någon gräns antar jag, om man inte vill verka helt besatt..

Är så glad att vi bestämde oss för namnet Bobbo, det passar verkligen honom helt perfekt! Vi testade lite Rocky, Jumjum och Truls också men inget av dem kändes helt hundra på just honom. Truls heter han ju i andranamn, men att ha det som förstanamn kändes inte lika perfekt på något sätt. Älskar dock att han har det i andranamn, det är efter min katt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Har tänkt samma om Babblarnas vaggvisa!!! Den somnade både jag o sonen till när han va några månader yngre! Va standard när han vägrade somna om frivilligt efter ”natta maten” ?