Anna-Karin Nauckhoff

Behövs den internationella kvinnodagen?

Mm en fråga många ställer sig i dessa tider, ungefär samma personer som säger ”men behövs verkligen Pride?” Har inga bevis på att det är just samma personer som ställer dessa frågor, men däremot väldigt många fördomar mot de som gör det. Eller alltså, hur skulle jag INTE kunna ha det? För JA, uppenbarligen behövs dessa högtider för att påminna väldigt många om att all is not well. Mycket har gjorts men mer behöver göras; världen över. Kanske är du kvinna och/eller homosexuell och ultranöjd med din tillvaro men så ser det dessvärre inte ut världen över. Kampen behöver föras och fortsätta, både för de länder som kommit längre och för de som inte har det. Vi är inte framme ännu, vi är inte klara för mycket behöver fortfarande göras och ändras. Jag älskar att denna dagen finns. En dag då det faktiskt pratas om feminism och orättvisor på riktigt i skolor, på tv, i tidningar, på nätet. En dag då det för varje år svart på vitt når fram till fler att mer behöver göras och att man inte skall slå dig på bröstet bara för att man bor i Sverige; vi är inte klara här heller.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.