Drycker som medicin.. – Anna-Karin Nauckhoff

Anna-Karin Nauckhoff

Drycker som medicin..

Ja nu kör vi hörni!

Det är lördag, smärtstillande tabletter byts till alkohol, skål! SKOJA. Alkohol kan säkerligen ha vissa smärtstillande effekter mennnn det är inte det jag menar nu.
Jag är så trött på att ta smärtstillande tabletter. Innan jag bröt armbågen i somras tog jag tabletter extremt sällan (efter att ha haft ett massivt intag när jag var betydligt yngre men det är en annan historia. Som kanske i och för sig är sammankopplad med att jag under många är därefter tog minimalt. Men ändå.) Kombinationen 1 Ipren och 2 Alvedon kunde jag innan ta inför några timmars tatuering för att mildra lite, men kände stor skepsis inför den kombinationen och riskerna det kanske medförde för resten av kroppen.
Att bryta armbågen gjorde ont. Ja det säger kanske sig självt, men det är faktiskt typ den krångligaste fakturen. Något inte lika många vet. För folk håller oftast inte på att bryta armbågen hit och dit. Efter brytningen men innan operationen åt jag rikligt med smärtstillande för att försöka dra ner smärtan något. Efter operationen åt jag desto mer för jag hade ännu ondare. Här är jag nu, ett halvår senare och äter FORTFARANDE massa värktabletter. 1 Ipren och 2 Alvedon har jag tagit så många gånger att jag definitivt tappat räkningen, är liksom ordinerad det tre gånger om dagen. Men har tagit det två gånger om dagen de senaste typ två månaderna, på eget bevåg. Har även milda morfintabletter som jag tar när det blir överjävligt. Detta är för att jag skall kunna göra sjukgymnastiken, ”rörligheten är det viktigaste” som både läkare och sjukgymnast säger. Tar jag inte medicinerna kommer jag inte särskilt långt i vare sig böjningar eller sträckningar och det gör dessutom hysteriskt ont.

Men nu har jag fått nog. Jag kan inte äta såhär mycket tabletter, det går emot allt jag tror på. Den här massiva huvudvärken jag har, hjärtklappningen, illamåendet och oron i kroppen kan visserligen vara en bieffekt av corona men det kan också vara övermedicineringen, tänker jag. Det är nämligen symptom på det också. Så från och med igår tar jag nu 1 Ipren och 2 Alvedon EN gång om dagen, får ju trappa ner lite. Och skall försöka lösa det här på naturlig väg. Vet inte om det går, men skall försöka. SÅ Tillbaka till rubriken, jag skall dricka varmt citronvatten varje dag tänker jag (det gjorde jag typ två år innan jag blev gravid samt hela graviditeten istället för kaffe på morgonen så är inte helt ovan inför denna dryck..) Ljummet citronvatten rensar ut gifter ut kroppen och kan tänka mig att jag har en hel del lagrade gifter efter all medicinering..

En annan dryck jag skall intaga är guldmjölk, eller en variant av guldmjölk iallafall, kanske måste innehålla en viss andel av varje ingrediens för att kallas för guldmjölk och just nu är till exempel vår kardemumma slut haha och jag tror att jag kanske överdoserar både gurkmeja och kanel men hej hallå, så bra kryddor så det borde ju bara vara en fördel:) I min guldmjölk har jag iallafall: havremjölk, kanel och gurkmeja (antiinflammatoriska ämnen), svartpeppar (har tyvärr bara grovmalen hemma just nu haha, men hjälper iallafall kroppen att ta upp de bra sakerna i gurkmejan), riven ingefära (också antiinflammatoriskt och massa andra bra egenskaper) lite blomsterhonung och kokosolja (antiinflammatoriskt och smörjmedel för lederna). Värmer upp det hela och woohoo känner liiiiite smak trots att mitt smaksinne fortfarande är rätt spårlöst borta.

Sedan skall jag även skaffa magnesium som hjälper musklerna att slappna av, äta mer c-vitamin och sedan också fokusera på mat som av naturen är smärtstillande såsom röd paprika och vitlök. Skall även arbeta mer med värme och kyla. Aaaaaja jag har ingen aning om det här kommer funka men har liksom bara resignerat inför detta massiva medicinintag och liksom inte ORKAT ta tag i det på annat sätt än att fortsätta ta medicinerna. Så blir intressant att se! Skall försöka yoga då och då också..

Senare i februari skall jag träffa läkaren igen och får väl då reda på om jag bör opereras om, i sådana fall är det inte i skelettet denna gång utan i mjukdelarna så borde inte vara en lika krånglig återhämtning.

Är det någon som har något bra tips på naturligt smärtstillande eller som läkt sig själv från skador utan massa mediciner? I am all eyes and ears!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.