Anna-Karin Nauckhoff

Vaccinera sig eller inte?

Jamen det är ju frågan det…

I många fall men just nu tänker jag på coronavaccinet här.. I den bästa av världar är det ett jättebra vaccin som finns nu, tillgängligt till alla, ingen som helst form av bieffekter och inget företag som hetsat fram något för att tjäna multimiljarder. Men är det så? Mm det är ju det där med att man inte vet. Jag är inte så himla pro-vaccin, inte anti heller men slänger mig liksom inte hejdlöst över alla vaccin som finns. Bobbo fick till exempel bara det där vanliga grundvaccinet, inte det mot magsjuka, ingen av oss vaccinerar sig när vi skall ut och resa heller. När jag fick reda på att de hade lagt till vaccin mot hepatit b i grundvaccinet (alltså det heter säkert något annat än grundvaccinet men hoppas du förstår vilket jag menar), så bad jag om att få en variant utan det för jag tycker som sagt att det är onödigt att hålla på att vaccinera mot ALLT. Hade jag tjatat mer så hade det kanske gått men jag var för trött för att hålla på mer än vad jag gjorde och accepterade det till slut ändå. Men hallå så onödigt att vaccinera bebisar mot hepatit b som främst smittar genom delade sprutor och sexuella kontakter?! Barnmorskan vi hade då sa att jamen tänk om han ramlar och skär sig på något när ni är i Thailand? Och jag bara jamen då måste ju någon annan, som har hepatit b ha ramlat på precis samma ställe, lämnat kvar blod som sedan kommer in i Bobbos sår för att det skall vara någon fara och den risken känns ju inte direkt överhängande stor? Hatar att det är så mycket pengar i medicinfrågor, sådant kan ju förblinda de som jobbar med framtagandet av vaccin.

Men jaja åter till coronavaccinet. jag hade nog tänkt att jag inte skulle vaccinera mig men så helst plötsligt en morgon för ett tag sedan när jag såg extra trött ut kom jag på mig själv med att säga till Carro –Ja det är väl ändå inte riktigt läge för att göra fillers just nu ändå. Och syftade alltså på att det framkommit att folk med fillers kan få svullnader av vaccinet. Hade väl kanske inte gjort fillers just nu ändå men märkte iallafall då att oj, jag tänker nog faktiskt vaccinera mig. Jag är ju rädd för corona, att det skall visa sig den hårda vägen att jag eller någon i min familj visst inte klarade av att få det. Jag skall snart börja jobba och jobbar med människor, dessutom har det nu framkommit att personal i förskola och skola blir smittade i väldigt hög utsträckning.

Blir det så som de pratat om att de kommer öppna upp arenor och utföra massvaccinering där backar jag nog dock. Det känns som ett upplägg för starten på en skräckfilm. Typ alla blir zombies efter ett litet tag. ÄR det nu zombieapokalypsen kommer?? Usch det var min tanke redan när corona kom att tänk om mänskligheten går under nu? Om inte på grund utav själva viruset så på grund utav ett vaccin som hastas fram och har förfärliga konsekvenser. Man VET ju inte, jag hatar att inte veta. Vill gärna att sådant här testas några år innan jag ger mig på det. Men det hinns ju inte riktigt nu..

Vill så gärna att allt skall bli som vanligt igen och då behöver ju väldigt många vaccinera sig. Men TÄNK om det inte alls blir som vanligt utan mycket värre?! Gaaaah! Blir galen! Vaccinerar inte barnen i första taget iallafall, men offrar mig själv för laget haha.. Förhoppningsvis inte OFFRAR heller i och för sig:D

Hur tänker du? Kommer du vaccinera dig?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. CHRISTINA ALM

  Vill inte ta vaccin mot covid-19
  Har stor rädsla för SPRUTOR vill inte vaccinera mig. Har blivit tvingad som barn ta SPRUTOR.
  JAG har inte blivit smittad sedan pandemin bröt ut. Jag har jätte stor rädsla SPRUTOR.så jag tackar nej till covid-19 vaccin
  Nu är det frivilligt att välja om man vill ta vaccin eller inte
  Man kan bli sjuk av vaccinet.
  JAG är frisk vill inte utsätta min kropp för att bli sjuk nu när det är så ansträngt på sjukhusen

 2. Kassie

  Jag ammar och då får /vill jag inte vaccinera mig men förutom det vill jag vaccinera mig ABSOLUT! Har familjemedlemmar (hyfsat ung och stark som legat på IVA och långtidscovid verkar vidrigt. Så för mig är vaccinet frihet att kunna leva livet igen utan oro!

  Min sambo får det snart genom jobbet och flera kompisar har redan tagit ???

  1. annakarinnauckhoff

   Skönt att de runt dig kan ta det så länge då iallafall, blir som en liten trygghet runt dig tills dess att du kan ta det:) Så himla läskigt att vissa blir så sjuka och att man inte kan veta vilka det är innan det sker?

 3. Ida

  Jag har redan blivit erbjuden den via jobbet men tackat nej.
  Är inte anti vaccin men gav inte sonen rota vaccinet heller då det inte är något bebisar dör av i Sverige och inlagd kan de bli av en vanlig magsjuka med i värsta fall.
  (Har vart föräldraledig men börjar jobba i morgon faktiskt…lite ångest ja men ska va föräldraledig igen om 3 mån *PHU*)
  Jobbar på Sahlgrenska men inte patientnära, träffar 0 patienter och jobbar dessutom natt så det är inte jätte många kollegor som jobbar då heller.
  Känner det är för hastigt framtaget för min del. Skulle jag ångra mig så får jag nog tillfälle och ta vaccinet om x antal månader med alla andra.
  Min mamma har dock vaccinerat sig med första sprutan för någon vecka sedan men hon jobbar på en Corona avdelning på ett äldreboende och är snart 60 så hon tvekade inte ens. Men sambon kommer inte ta då han har nålfobi.
  Som sagt i dagsläget tänker jag inte ta vaccinet men inget är hugget i sten.

  1. annakarinnauckhoff

   Ohoj är med dig i den ångesten alltså.. börjar också snart.. sjukt skönt att du snart skall vara föräldraledig igen, grattis till det!
   Jag är också extreeeeeeemt nålrädd och när maj har sett på tv hur långt in de kör sprutan känns det ju inte direkt pepp haha..

 4. Sandra Karlsson

  Nej, inget vaccin här, har läst om allt för många biverkningar redan. Och det faktum att man fortf kan få Corona och sprida vidare och att det bara skyddar i några månader gör att det känns rätt meningslöst att ta det. Kolla in ig kontot: Cv19vaccinereactions, om du vill höra folk biverkningar.

  1. Ida

   Var försiktig med att sprida det du inte känner till som forskning står bakom, vem ligger bakom Cv19vaccinerereactions exemplevis? Vad tycker du alternativet öron vi INTE litar på forskningen och inte vaccinerar oss? Leva med Corona för evigt?

 5. Karin

  Visst funderar man just på biverkningar som inte finns idag. Men då barnbarn finns och barn och vänner, så vill jag ju gärna få träffas framöver mer ordentligt. Bara att vänta in när det blir ens tur då 😉 Lär ju dröja innan turen kommer till Er och till mig, då vet man kanske mer om ev. biverkningar. Gällande Hepatiten så är det nog bra att vaccinera sig både mot A och B om/när man reser ofta. Smittan kan finnas på ex. sjukhus, om man skulle bli sjuk och behöva blod… Så ett skydd för vuxna och barn är nog gott att ha.

  1. annakarinnauckhoff

   Jag hoppas också att de kommer veta mer om eventuella biverkningar snart.. är nog mest de långsiktiga jag är orolig för. Att det skall påverka eventuella framtida foster i magen och sådant.

   1. Karin

    De långsiktiga vet vi inte mycket om än…. finns att läsa lite men det kommer säkert mer. OM det kommer 🙂 Gravida bör ju inte vaccinera sig, om jag förstått det hela rätt. Men vaccinet finns ju kvar mellan 7-10 månader, varierar pga var man läser om det. Gissar då att man måste fylla på igen, tror jag. Önskar man då barn, så får man vänta tills det ”försvunnit” från kroppen.
    Spetsen på sprutan är INTE lång alls, ser bara ut så 😉 det är den minsta som finns i storlek. Om jag nu inte får före min operation, så kommer jag i 3e omgången – april kanske? Har då ex. min dotter och sambo tagit, så kan vi ju ses på ett annat sätt. Så för mig är att ta vaccinet också ett sätt att få kunna träffas framöver. Längtar sååååå efter alla nära och kära.