Anna-Karin Nauckhoff

Min årslista för 2020

Då har det blivit dags..

..att sammanfatta det gångna året med en liten nätt lista:)

Det bästa med det här året: Min familj! Alltså jag är så himla glad över att ha en egen liten familj på fyra människor och en hund. Så bra liten flock att ha.

Det sämsta med det här året: Jamen Corona är ju sjukt tråkigt alltså… Så hemskt att så många dör och att man heller inte vet vad det kommer kommer ge för bieffekter, både för de som har varit sjuka, hur alla har påverkats mentalt, hur det har påverkat barnen, hur det skall gå för alla som blivit av med sina verksamheter och jobb. Och för mig blir det himla jobbigt när omvärlden inte är den vanliga fyrkanten liksom, utan allt ändras.
Ja och att bryta armbågen var också väldigt tråkigt.

Årets finaste: Att jag har varit föräldraledig hela året så jag har fått hänga med världens bästa bebis (mm, det är hans slogan..) hela dagarna. Det har faktiskt varit alldeles, alldeles underbart!

Årets gulligaste: All things Bobbo och Majken. De är så himla söta tillsammans! Det är inte alltid vare sig lek eller gos är synkroniserat men när det är det så finns det inget gulligare alltså.

Årets roligaste: Bobbo! Har skrattat så himla mycket över allt roligt han gör dagarna igenom..

På nedersta bilden är han upprörd över att det har kommit vatten på golvet efter att han plaskat med bilarna i toaletten..

Årets snyggaste: Carro! Hon fortsätter vara den absolut snyggaste jag vet.

Nej men lägg av så snygg hon är! Hur kan jag ha en så snygg fru? Oj oj oj en så bra grej..

Årets tacksamhet: Att Bobbo verkligen verkar ha aktiva änglavakter. Han har undkommit så många farliga saker med bara någon millimeter. Är extremt tacksam för det. Dessutom tacksam över hur Carro tog hand om mig och allt annat efter att jag brutit armbågen.

Årets tråkigaste: Sjukgymnastik! Får ju hålla på med det flera gånger om dagen för att armen någon gång förhoppningsvis skall kunna rätas ut och vika in. Ja och Corona såklart. Att jag inte har kunnat hitta på så mycket saker som jag har velat med Bobbo. Sådant folk vanligtvis gör när man är föräldraledig, hänga mer på bibliotek, öppna förskolor, bebisdiscon och museer och sådant.

Årets svåraste: Att sluta amma. Alltså guuuud! Brösten var som hårda ömma, kantiga betongblock och sprutade mjölk i en stark stråke framåt bara jag lyfte upp ett bröst. Jag var ledsen, Bobbo var ledsen. Usch det har hemskt. Han tog det bättre än jag dock som fick grav separationsångest över att bli av med amningen, något jag innan jag blev gravid inte ens hade velat ägna mig åt.

Att få till sjukgymnastiken med bebisgänget i mitt liv kvalar också in här förresten..

Haha det är inte helt lätt alltså..

Årets ondaste: Att bryta armbågen! Och sedan efter att den hade opererats, aj aj aj!! Har aldrig haft så ont. Levde även innan i tron om att när man opererats så är allt bra liksom men nejjjj då steg ju smärtan flera grader.

Årets jobbigaste: Majken. Jaaaja hon är ultramegasöt OCKSÅ. Men att ta hand om och gå ut med henne hela dagarna i kombo med att ha ett litet barn och en arm som inte funkar som den skall var sjukt jobbigt. Lite lättare nu. Dessutom bets hon sjukt mycket när hon var mini. Och hon skäller på tvn..

Trodde inte att det skulle vara svårare med valp än med bebi:) Tur att hon är så söt..

Årets läskigaste: Att sövas inför operation, ja hela operationsgrejen faktiskt. Var så rädd inför den innan det hela skulle ske. Väldigt pepp när jag vaknade ur narkosen dock, drog ett skämt det första jag gjorde.

Lite ynklig men vid gott mod efter operationen. Var sjukt läskigt att jag hade fått en blockad också som gjorde att jag inte kände armen alls och den kunde åka runt och vara på ett helt annat ställe än jag trodde den var när jag tittade på den, höll i sig ett halvt dygn kanske. När DET var över kom den stora smärtan, aj aj ajjjjj…

Godaste maten 2020: Svårt val mellan spicy papaya salad (på plats i Thailand) och pico de gallo. Pico de gallo är nog iallafall det jag har ätit oftast under året. + stekt broccoli i oystersås med vitlök och massa chili. Stark mat har det verkligen varit mest av detta år:) Gaaaah dessa rätter är så goda att jag smått avlider alltså!

Godaste drycken 2020: Bubbel, ja typ allt bubbel faktiskt haha… + en roslemonad jag köpte på Coop som var sjukt god:) Ooooch förresten på många marknader i Thailand säljer de en clementinjuice med lite salt i, löjligt god!

Årets bok: Lisa och Lilly av Mian Lodalen, så fin! Dessutom Mitt indiska liv av Malin Mendel. Carro fick den i julklapp av mig och jag älskar den! Så bra recept! Så visa ord! Hon är min nya idol.

Årets TV: Alltså jag älskar Before the 90 days.. Och på Netflix var Sex education och Euphoria riktigt bra. Och Modern family också icke att förglömma!

Årets podd: Lesbisk gravidpodd såklart:) Utöver den så GP’s Systrar, så himla hemsk! Men väldigt bra.

Årets låt: Enligt min mest lyssande info från Spotify så Babblarnas vaggvisa hahaha.. Även blivit en hel del Första låten.. Annars väldigt många olika låtar av hip hop artister som har Lil med i sitt namn. Jag gjorde nämligen en sådan lista på skämt på Spotify efter att ha noterat hur sjukt många artister det är som heter något med Lil och gör liknande slags hip hop. Visade sig att listan blev sjukt bra och den jag lyssnat mest på:)

Har du varit på någon resa under året? Började ju året med att vara kvar i Thailand och när vi kom hem därifrån började Corona precis slå igenom så att säga. Så blev inte så mycket mer resa för vår del..

Har du lärt känna någon ny person under året? Jaaa! Fått ny kompis:D William var med i min podd i början av året, vi kom på att vi bodde rätt nära varandra samt att våra barn var relativt jämngamla så började ses. Mycket kul!

Årets skönhetsprodukt: Tror ingen kan slå C-vitaminserum från medik8 alltså. Har svårt att tänka mig en morgon utan den, är som att hela huden vaknar:)

Årets skönhetsbehandling: Gick på microneedling en gång. Kändes som att tatuera ansiktet, vet inte om det gav så mycket resultat men skulle lätt kunna tänka mig att gå på det mer ofta. Ger antagligen mer effekt om man går mer regelbundet.

Årets köp: Jamen det är ju Majken. Känns väldigt opersonligt att se henne som ett köp. Men ändå:)

Oh lilla mini när vi tog hem henne!

Årets guilty pleasure: Ost. Alltså jag vill ju vara vegan, äter i princip helt veganskt men så är det den där osten… ädelost, brie, camembert, hushållsost, gräddost… gah!! Blir galen. Måste sluta äta ost. Så totalt egoistiskt av mig att vara beroende av ost när jag är fullt medveten om hur mejeriindustrin ser ut och hatar den. Skärpning, skärpning..

Det här är jag mest stolt över 2020: Bobbo, så stolt över allt han lär sig och över den person han är. Så stolt över att få vara hans förälder.

Också stolt över att jag i princip färdigställde mitt stora hemliga projekt och har fått ett jättebra team som jobbar med det:)

Årets skräll: Att Bobbo började med napp! Efter att ha provat massa olika slags nappar och tillfällen när han kunde ha napp tog han vid 1 års ålder själv en napp (som han innan haft och lekt med) och började sedan använda napp! Så konstigt haha, men bra ändå, gillar napp.

Årets bästa beslut: Att skaffa valp!

Årets konstigaste beslut: Att skaffa valp haha. Men också att åka hem från Thailand. Borde ha stannat kvar.

Årets fest: Tufft val där mellan Jessicas 40-års poolparty och Bobbos 1-årskalas.. Båda utomhus och med ungefär samma lilla familjeskara kan tilläggas..

Mina nyårslöften: Att bli multimiljonär och att mitt hemliga projekt skall bli en succé!

Mina förhoppningar inför 2021: Att pandemier av alla de slag försvinnnnnnnner! Att mina nyårslöften blir uppfyllda. Att alla jag älskar (inklusive mig själv) kommer vara friska, lyckliga och vid liv. Att politiken blir mer vänstervriden i Sverige och i resten av världen. Att folk inser vad som sker med klimatet (och djuren) och slutar äta kött någon gång!  Att alla som är det bara slutar vara rasister, sexister och homofober. Karma till alla som förtjänar det. Att få sova hela nätter. Att kunna sträcka ut armen helt igen samt sluta ha ont i den. Att kunna åka till Danmark i sommar. Att hitta ett bra fysikaliskt solskydd i sprayform. Att Elizabeth Arden slutar sälja produkter i Kina så de kan bli ett veganskt märke, vill kunna använda Eight hour cream. Att vi kan spendera vintern i Thailand. Och framförallt: att Bobbo kommer älska att gå på förskolan

Mina planer inför 2021: Allt som står under rubriken ovan:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.