Anna-Karin Nauckhoff

Vår julgran samt massa jobbigt empatiskt tankar om julgran..

Vår julgran i år! Om inte något drastiskt i tanken händer.. Denna lilla glittriga och överdekorerade gran i plast står på en offerhylla högt högt upp på säkert avstånd från 16-månaders barn och valp.

EGENTLIGEN vill jag ju ha en riktig gran. Mm här är bilder på när vi högg ner en för några år sedan och sedan pyntade den.

MEN så slog den stora empatin till. Alltså jag är rätt extremt empatisk mot djur och människor men här slog det mig helt plötsligt att nämen vad gör vi??! Går ut i skogen där granarna står så vackert tillsammans i ut och skur och snö, har säkert jättekul med sina kompisar och familjer. Så kommer VI där och ba -vi vill ha en gran hos oss! Helt egoistiskt tänkt. HUGGER av dess ben och sedan släpar den från fina kompisar och familj som kanske står där och gråter och den är säkerligen superledsen. Mm så tar man hem den, ställer den i en granfot med vatten där den sakta får stå och självdö medans den kanske är helt förnedrad i dekorationer, vill ha snö på sina grenar, inte glitter och kulor. Sedan slänger man den bara. Nu behöver man ju inte se det såhär negativt utan kan se det människojuligt som att det är alla granars önskan att bli fälld och få vara en vacker julgran i människors hem. Det tänker känns dock lite som att alla djur som slaktas skulle ha den tanken också -oh, jag blev utvald av människorna, mitt syfte är att ätas! OBS, tycker inte lika synd om granar som om djur som slaktas.

Carro är mycket nöjd med att min sådan här granempati slagit till eftersom hon hatar barren från riktiga granar, späder därmed gärna på den om jag börjar vackla och tänker att jag vill ha en riktig gran ändå.

Aaaa, det är så svårt för ÄLSKAR ju doften av gran och hur vackert det är…

Iallafall så tänkte vi då att men vi skaffar en stor plastgran, helst rosa som jag skrivit om innan men när det inte hittades tänkte vi glittervit. Gran är ju det ultimata juliga tycker jag.

Så kom vi på att vi har ett galet barn och en galen valp som inte bara skulle plocka ner allt från granen, tro att det är leksaker och leka sönder det och få splitter i fötter, händer och tassar, utan dessutom slita i glitter och lampor och välta granen. Hela tiden. Så vi tog det fruktansvärt tråkiga beslutet att helt enkelt inte ha någon stor gran detta år. Eftersom granen står högt upp på en hylla kan vi ju ändå lägga julklappar under den dock:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.