10 vanliga situationer som uppstår när du är på väg till och från förskolan

Vi kan alla vara överens om att det ibland kommer dagar där inget tycks flyta på. Till slut vet man inte om man ska skratta eller gråta, eller slå på stort och göra båda samtidigt. Nummer 6 är en riktig klassiker – hur många känner igen den?

10 vanliga situationer som uppstår när du är på väg till och från förskolan

1. Även om alla inte har problemet att behöva väcka barnet på morgonen för att komma i tid till förskolan, så tar det ju egentligen emot att väcka ett barn som sover. Ett sovande barn är ett tyst barn och det är något väldigt rofyllt över det.

2. Frukosten är dagens viktigaste mål, det är sen gammalt. Visst räknas väl en halv banan och lite leverpastej som en frukost som täcker in hela kostcirkeln? Även om halva mackans pastej har marinerats in i håret? Vi säger så.

3. Ballerinakjol och klackskor tillsammans med en hatt och ett par av lillebrors strumpor på händerna är ingen ovanlig syn när barnet själv får bestämma outfit. Fem ombyten innan det är dags att lämna hemmet hör inte till ovanligheterna.

4. Nej, tågbanan, pusslet, brandbilen och dockan går garanterat inte ner i den lilla ryggsäcken hur mycket barnet än försöker. Argumentet att det finns leksaker på förskolan fungerar sällan eller aldrig.

5. Att få på alla lager med ytterkläder kan liknas vid vilken olympisk brottningsmatch som helst. Fleecebyxor, halskrage, raggsockor, tjocktröja och skor. Ena skon är ofta på vift och en vante är garanterat alltid borta. Finns det ett slukhål eller ett monster som på riktigt äter barns vantar?

LÄS OCKSÅ: Här är det perfekta hemmamyset med din tweenie ›› 

6. Alla kläder är äntligen på och du har lyckats med bedriften att komma ut genom dörren när kommentaren ”Jag har bajsat” kommer… Jahapp, då är det bara att börja om igen då.

7. Åka vagn? Skulle inte tro det. Ditt barn vill gå, gå, gå och inget annat. Möjligtvis att det går med på att springa men att hålla i handen är inte ett alternativ.

8. Aldrig har en snigel eller en myra varit så intressant att inspektera in i minsta detalj. Hur lång tid tar det egentligen för en snigel att ta sig från ena sidan av vägen till den andra? Klart att hela snigelns väg måste följas.

9. När man äntligen har fått på alla tusen lager av ytterkläder, tagit sig förbi alla hinder och kommit fram till förskolan och pedagogen säger ”Idag ska vi vara inne” vill man bara gråta.

10. När man lämnar på förskolan är det tårar och skrik, ”Nej mamma, inte gå” och när man hämtar är det precis samma sak, fast tvärtom. ”Nej mamma, jag vill inte gå hem”.

Foto: Lolostock/Shutterstock

Läs också

  1. 10 bästa sportlovsprylarna
  2. 16 saker man inte vill att ens partner gör under förlossningen