Bak, lek och smärta

För ett gäng dagar sen fick jag hem ett bud från Philadelphia med ingrediensser till en cheesecake. Jag har inte haft tid att baka under dagarna och under kvällarna har jag inte haft ork. Men igår tog jag mig i kragen och slängde ihop denna cheesekake som vi åt senare till efterrätt.

image

Den var riktigt riktigt god och de flesta i familjen slickade till och med rent sina tallrikar = bra betyg :-D

Lilja fortsätter med sin träning men hon tycker att det är roligast att stå rakt upp och ner och klappa sina händer. Och helst ska alla i närheten klappa också.

image

Men visst tar hon även några steg när lusten infinner sig ;-)

Helgen har bjudit på fint väder och för vår del då också en del utelek m.m. Just nu är flera av barnen i en period där de verkligen gillar att spela med kulor och det gör de flera gånger om dagen. Även studsmattan används flitigt just nu. Älva tjatar på pappa om att köpa en sandlåda. Hon bara älskar att leka i sandlådan på förskolan så får se hur vi gör då vi hade ju tänkt att vänta med den biten till efter vinter.

image

♥ ♥ ♥

image

Lek rakt upp och ner på golvet i köket.

Tack alla för er omtanke ang mina bihålor m.m ♥

Hur har det gått för mig….?

Jag är knappt snorig längre vilket är ju skönt. Men värken i huvudet/ansiktet/tänder kommer som på beställning varenda jäkla eftermiddag! Igår hade jag mest värk på vänster sida av huvudet/ansiktet. Jag tar 2 Alvedon och hoppas på att få bort en del av värken men det har inte fungerat alls de 4 senaste dagarna. Peter åkte iväg och köpte Nasonex åt mig men där står det ju att man som gravid måste rådfråga en läkare innan användning. Jag tog 2 puffar av det ändå igår. Men känner ett visst obehag över att använda sprayen utan att frågat om det….

Så har jag även sedan lördag kväll ett nytt ställe med värk i…….suck.

Jag har inte ett dugg ont inne i halsen men där emot utanpå?

image

Ungefär där jag pekar och en bit neråt. Finns det ett samband med det andra?

Hur som haver så ringde jag till vårdcentralen i morse.

Jag vet att jag borde förmodligen ha gjort det för länge sedan men vad fasiken…..jag tycker att det verkligen suger att åka till doktorn och bli hemskickad med orden ” bara virus, ta Alvedon, vila så går det över” 300kr tack! Och speciellt när själva förkylningen började försvinna så kändes det liksom ännu dummare att åka till läkaren.

Men det är verkligen inte kul med smärtan jag haft nu i flera dagar, så jag ringde idag för att boka läkartid. Det gick ju…..så där.

En sköterska ringde upp mig och jag förklarade allt besvär jag har haft sedan över 2 veckor tillbaka. ” Har du testat med nässpray? ” Joo, jag har Nasonex men ska enligt bipacksedeln rådfråga läkaren innan användning då jag är gravid, svarade jag. ”Jaha…för besvären går oftast över av sig själv till slut” säger hon. Jo, jag förstår och därav har jag inte heller kontaktat vc först nu för nu börjar det bli väldigt jobbigt med denna smärta jag får varenda kväll! svarar jag. Svaret blir: ” Jahapp, men du får väl komma då på vår dropin mellan kl. 12.30-14.30 så får en sköterska bedöma om du ska träffa en läkare”…..

Förstår ni varför jag rätt ogärna ringer till vårdcentralen….?

Jag ska åka dit kl. 12.30 och hoppas på att hinna/få eventuellt träffa en läkare innan jag måste hem och ta emot skolbarn som kommer hem kl.13.45……Kan säga att tiden står inte direkt på min sida just där och har väl inte så stora förhoppningar om att få hjälp heller om jag ska vara ärlig. 300kr tack.

Jag frågade även om jag ska ta med mig Benny för att kolla upp hans lillfinger. Förklarade att han gjorde illa den i torsdags och den är fortfarande lika svullen och blå på undersidan. Han kan röra fingret en del men inte böja den så mycket eller heller inte få den helt rak. ” Det är säkert bara en stukning med blåmärke. Inget att oroa sig över, tejpa ihop fingret med ringfingret så blir den bra så småningom.” Jahapp…….vad göra där liksom?

Så, slutgnällt för stunden så får vi se hur jag låter om ett par timmar :-D

Kram kram ♥

Håll till godo

Jag har bara lust att svära en del nu. Men jag orkar inte. Är för trött för det. Dagen har varit bra och jag har kännt mig relativt pigg….men framåt kvällen kommer värken i ansiktet,  huvudvärken från hell och som om det inte vore nog så har jag även fått tandvärk som kommer när de andra värken kommer :-( Förhoppningsvis så är det inte tandvärk som i tandvärk utan det första som orsakar det andra. Fast vilket som för just nu känns all värk bara skit :-( Jag får skylla mig själv.  Jag måste nog ta mig i kragen och gå till doktorn. …
Lite positivt mitt i annat skit är i alla fall att vi idag fick nya muggstolar. De gamla var just det – gamla och ena hade helt lagt av så det var verkligen behövligt att byta till nya. Tänk var glad man kan bli över såna saker :-D Tantvarning kanske..?

image

Nu blir toabesöken lite roligare

Vi var ute på promenad idag och Benny hittade en groda som han fångade.

image

Ingen annan vågade ta i den mer än att känna lite snabbt på den på huvudet :-D
Benny gjorde illa sitt lillfinger igår när han busade med Victor. Han säger själv att han hörde hur den knakade till och den är lite svullen och lite blå underifrån. Han kan röra den lite, mera idag än igår. Jag/vi tror att det är en stukning men har egentligen inga erfarenheter av såna skador på fingrar…. borde man ändå åka in och kolla upp det tro? Har googlat lite och vissa sidor säger att det är ytterst sällan det görs någonting och att man ska bara linda in fingret och på vissa sidor skriver folk att man ska in och röntga. Någon med erfarenheter ;-)

Nu tar jag och försöker somna ifrån värken ….
Kram 💜

Mirka Norrström

Här har ni en 12-barnsmamma i sitt esse som driver en av Sveriges största föräldrarbloggar. Min familj består av Peter 50år, Mirka 42år, Kevin 16år, Linnéa 14år, Jennifer och Benny 11år, Selina 10år, Victor 9 år, Oliver och Alice 7år, Thor 6år, Nellie 4 år, Älva 2 år och Lilja född 29/8-13. Jag har även 3st bonusbarn: Emmelie 27år, Daniel 21år och Mikaela 20år :-) Jag är gravid med barn nr. 13 som är beräknad till februari-15 :-) Vår familj har medverkat 4 säsonger i Familjen Annorlunda :-) Följ gärna med och läs om mitt smått kaotiska liv:-) Mail: tolvbarnsmamman@hotmail.com

Missa inte Loppipodden med Mirka Norrström

annoch mirka

Toppbloggare

Arkiv

WEBB-TV: Så shoppar du smartast till barnen

Loppi hängde med när tolvbarnsmamman Mirka Norrström köpte vinterkläder till barnen.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Kategorier

Schyssta-bananer-2

Mest kommenterade just nu

 1. Bullermamman
  “I samarbete med Geggamoja tävlar jag…”
 2. Familjen Annorlunda
  “Till er som väljer att lämna…”
 3. Spark i baken
  “Det går inte att vara på…”
 4. Tvillingmorsan
  “Imorse styrde vi in mot Gävle…”
 5. På Smällen!
  “Det är ett svullet ansikte jag…”
 6. Deer
  “För ett tag sedan sökte jag…”
 7. Livat på torpet
  “Sista dagen med lockarna … Ungen är…”
 8. Älska att baka
  “Jag älskar poddar. Nu lyssnar jag…”
 9. hejhejvardag
  “”
 10. mamabeatrice
  “Alltså blä! När jag stod och…”
Follow on Bloglovin

Samarbetspartners

Ossoami Bloggbanner

VtAW13_Skyskraper5

Mest gillade just nu

 1. Familjen Annorlunda
  “Till er som väljer att lämna…”
 2. På Smällen!
  “Det är ett svullet ansikte jag…”
 3. Tvillingmorsan
  “Idag har dom matchat med leopard…”
 4. Tolvbarnsmamman
  “Här kommer recept på den goda…”
 5. Tiobarnsmamma
  “Fick avslag på min ansökan om…”
 6. hejhejvardag
  “”
 7. Spark i baken
  “Det går inte att vara på…”
 8. Deer
  “b `tå¨fdz<huı|fi≈π ∂œªªªªªªªªªªªa M8 YUTY8U8I88b Översättning:…”
 9. Elsas dagbok
  “Godmorgon Fina du! Ny dag=nya möjligheter.…”
 10. Filurmammans blogg
  “När Filuren föddes efter en förlossning…”

Senast uppdaterade

 1. Familjen Annorlunda
  “Idag var det minsann en hit-och-dit-dag.…”
 2. På Smällen!
  “Idag har jag inte gråtit mer…”
 3. Sarianne
  “Jag har ju en hel del…”
 4. Att vara och bli mamma
  “Om ni läste mitt senaste inlägg…”
 5. Paulinas
  “Dagens träning blev löpning som uppvärmning…”
 6. Mamma Rebecca
  “Jahopp snart lill lördag hörni! Haha…”
 7. Nettan
  “Så otroligt smidigt! Nu har vi…”
 8. Jottan - Bland Solsken och Småtroll
  “Idag kom min systerdotter hit och…”
 9. Filurmammans blogg
  “När Filuren föddes efter en förlossning…”
 10. Livet i krokarna - Två småbarnsmammor i farten
  “Nästa helg är det dags för…”

RSS Tolvbarnsmamman

Meta