Ny toppbloggare på LOPPI – Natali bjuder på goda smaker i nya matbloggen!

Natali som är toppbloggare på Vimedbarn har tagit sitt intresse mat och bak till en ny nivå. I hennes nya matblogg Smakar bjuder hon på massor inspiration och nya favoriter!

Hej Natali, välkommen till LOPPI! Berätta – vad kommer dina läsare att få uppleva i din blogg Smakar?
– Jag hoppas att de ska bli inspirerade av bilderna och kanske testa några av mina recept. Kanske hitta några favoriter som man kanske gör om lite efter egen smak.

Hur kom du på idéen att du skulle starta en matblogg vid sidan av din andra blogg som också är en stor och populär blogg om ditt liv?
– Tanken när jag startade min blogg för 6-7 år sedan var aldrig att den skulle bli så stor. Men under åren har jag lärt mig detta med att blogga och senaste åren har det blivit väldigt mycket mat och bak-relaterade inlägg. Men jag kategoriserade aldrig dessa från början så det blev helt omöjligt att bläddra bland gamla recept. Så det var faktiskt mina läsare som kunde nämna att det var väldigt synd. Sen så insåg jag att jag har tillräckligt med material och tycker att det är så pass roligt att jag skulle kunna driva en egen matblogg.

natali1

Vilken är din absoluta favoriträtt när det kommer till familjemiddag som passar alla?
– Hemma hos oss är det lasagne, det går relativt snabbt och är ju så där löjligt gott att alla äter verkligen ordentligt. Dessutom går den ju att variera på så många olika sätt. Jag själv älskar soppa, men tyvärr så tycker jag att mina barn äter dåligt när jag gör soppa så det blir inte så ofta.

Vad skulle du aldrig servera hemma hos dig?
– Någon sorts inälvor typ hjärna eller hjärta. Blodpudding har jag testat att steka några gånger när mina stora barn var små mest p.g.a. att det var så billigt men näe, det får barnen äta på föris och skola. Sen så tycker jag inte att pannkakor eller våfflor är mat. Det är en dessert eller mellanmål. Jag är uppvuxen i Finland och där serverar man aldrig pannkakor som en måltid på skolor och förskolor som man gör här. Det är väldigt främmande för mig. Men det har hänt ändå att det blivit någon våffelmiddag hos oss också även om det är oerhört sällan.

”Folk verkar rädda för att göra sås”

Vad tycker du är det viktigaste att tänka på för att lyckas med matlagningen i köket?
– Ta inte vatten över huvudet, lär dig några rätter riktigt bra. Utgå sedan från dem och lägg till några saker i taget i repertoaren. Ta en sak i taget och börja inte flambera och göra en sufflé samma dag.

En till sak jag skulle satsa lite tid på är såsen. Folk verkar rädda för att göra sås, så många använder pulver för att göra en brunsås till exempel. Det är helt onödigt då det är så vansinnigt lätt. Vissa såser är svårare och kräver lite mer träning.
Men kan man göra en bechamel och en brunsås så har man massa möjligheter till olika kombinationer.

Vi har ju lite allergier i familjen, två av oss äter inte gluten så många av mina recept har ett glutenfritt alternativ. Jag lagar alltid mat med riktiga ingredienser så som smör, grädde osv. Så rent som möjligt och så mycket jag kan undviker jag onödiga tillsatser i den mån jag kan och det är praktiskt möjligt med fyra barn.

Här hittar du Natalis matblogg Smakar.se ››