Mammaliv i Nashville

Wake up with me – ett hån mot småbarnsföräldrar

Har ni sett på ”Wake up with me” videos på youtube?
Jag har nyligen upptäckt youtubare & har binge-tittat på massa kanaler i säkert 5 dagar nu.
Och varje gång jag kommer över en såndär Wake up with me-video så blir jag lika provocerad. Och avundsjuk.
Dom ba ”Godmorgon, här ligger jag & har det gott, kikar instagram i sängen innan jag går upp, gör mig lite nyttig fruktfrukost i lugnan ro medan jag bloggar & sedan yogar jag en sväng. Sedan tar jag en härlig dusch & idag blir det en snabb sminkrutin på 30 minuter då jag bara ska hänga med vänner på Starbucks”
GAHHHHHH!
JAG VILL OCKSÅ, haha.
Efter att ha varit sjuka sedan Oktober typ (!!!) & inte sovit en hel natt sedan innan jag blev gravid med Astrid, så blir man liksom grön av avund.
Är så himla tacksam & nöjd med mitt liv. Skulle inte byta mot något i hela världen. Men då man minns hur skönt det faktiskt var pre-kids, att bara SLAPPA & tänka på sig själv – det saknar jag ihjäl mig av ibland.

jennybenny mammaliv nashville usa
Mina BÄSTA! <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Full rulle här med fyra barn, men oj vad jag njuter av kaoset! Brukar säga att jag går till jobbet för att få lugn och ro. Nu jobbar jag bara jour och är hemma mycket under dagarna. Flyger ut någon kväll i veckan över hela USA, så då får man ju luft under vingarna och det är sen skönt att vara hemma igen

  2. Annso

    Ja, hur fasen orkar ni med barn? 😉 skämt åsido.
    Det är riktigt skönt att bara tänka på sig själv. Förstår varför vissa väljer bort barn men jag förstår även charmen och all kärlek med barn. Tur att alla är olika.
    Själv blir jag tokig på föräldrar som bara klagar och pustar för att dom har just barn. Då muttrar jag fram mig själv ”det är självförvållat ” klart att man har rätt att klaga ibland, det har man, sen finns det dom som alltid klagar över sina barn eller att dom är så trötta (pga barn). Liksom klagar högt om det, då funderar jag på varför man skaffade barn. Det är ju mycket uppoffringar. Som jag är säker på att man får igen tusen gånger om.
    Alla har rätt att klaga, i lagom dos. 😉

    1. Annso

      Fick höra senast i helgen att jag skulle njuta av att inte ha några barn för det var ”bara jobbigt att ha barn.” Kul liv den mamman måste ha. :/

      1. jennybenny

        Och jag tror att den mamman hade en riktigt jobbig dag och kanske behövde ett break 😉 HOPPAS iaf det. Annars är det ju väldigt ledsamt!

    2. Hilmasmamma

      Vill bara förtydliga att jag var lite ironisk med mitt inlägg:p sjölvklart klagar jag inte hela tiden men i perioder kan det vars lite extra tufft med div utvecklingsperioder, sömnbrist osv. Absolut självförvållat och absolut helt klart värt det! Däremot funderar jag mykt på vad jag faktiskt gjorde med all tid innan barn. Men det kan man nog inte ens föreställa sig om man inte har egna barn. Sen kan man inte föeställa sig hur fantasiskt det är heller. sen ska man absolut inte klanka ner på någo av de, varedig man har barn eller inte barn. Livet kan vara jobbigt i perioder och då har man rätt att klaga lite:) oj. Inställningen att det bara är jobbigt låter ju trist, förhoppningsvis hade hon bara ett ”down” tillfälle. Men ibland kan det vara skönt att bara få hitta sig själv lite i ett par dagar. Dock är risken rätt stor att man endast tänker på barnen och om eventuell shopping står på listan är kassarna fulls med barngrejer

      1. Annso

        Äh det var ingen pik till dig hörru. Det var allmänt. Och som sagt, alla har rätt att klaga lite. 😉

        Absolut är det viktigt att få ”hitta sig själv”. Klart det är slitigt med barn men att säga som hon sa i helgen till mig när hennes kid var i närheten kändes mest sorgligt. Ingen person jag direkt känner, så att ”säga till” var inte på sin plats.

        Vet att du inte klagar bara för att. Råkar veta att du är en kanonmamma. Och även kanonmammor kan och får klaga lite. 🙂

    3. jennybenny

      Jamen det är ju så svårt detta! Alla har ju rätten att klaga! Men jag tror inte man fattar, förrän man har barn, hur jävla TRÖTT man blir, haha. Det är inte det att man inte vill ha dom eller inte tycker det är det bästa i livet – det är bara sjukt hur jävla trött man blir. Och man kan inte veta det innan! 😉 Även om det är självvalt, självförvållat & att man får 100000 gånger tillbaka. Ingen kan vara beredd på tröttheten alltså, haha

  3. Hilmasmamma

    Vet precis vad du menar…har dock bokat in mig på en weekend till london med en kompis nu. Kände bara att nu måste jag få komma iväg och bara vara caroline för en stund!
    Jag har kommit till den punkten då jag liksom tycker att folk som inte har barn inte ska klaga nåt på att de har det jobbigt eller myckrt just nu…! Haha. Så nu får jag liksom få en paus, och leta efter empatin och motivationen igen! Och inse hur jäkla underbart och bra man faktiskt har det egentligen!:) (om jag överlever flygresan efter att ha bokat med ryanair vill säga….:|) kram

    1. jennybenny

      SKÖNT!! 😀
      Och jag känner samma. När man börjar bli irriterad på att andra inte ska klaga, då behöver man ett break! För ALLA har rätten att klaga!

  4. Camilla

    Ja de känns verkligen igen! Men de blir bättre, våra är 5 & 3 nu och senaste halvåret har vi kunnat ligga kvar i sängen utan skrikande barn bredvid som vill upp på en gång, nu hör vi hur dom leker och roar sig själva ett bra tag innan de obligatoriska frukostpratet börjar 🙂

    Nu till något heeeelt annat! Jag försöker kommentera din blogg ofta från mobilen men de funkar inte alltid och om jag får det att fungera så kommer de upp massa konstiga ord när jag försöker sudda, är det så för någon annan eller är det dags att byta telefon? :p

    1. jennybenny

      SKÖNT!! 😀 Längtar smått dit 😉

      Vad trist att det blir så från mobilen.. någon annan?? Jag har inte hört detta förut :/

  5. Studentmamman

    Alltså- vad gjorde man med all tiiiiiid innan man fick barnen?! 90% av tiden på ett dygn går ju typ till kidsen….vad gjorde man förut…jag minns inte ens det? Antagligen sov man mer, såg på TV mer och typ var betydligt mer social….
    Folk utan barn ”Ja, vi skulle typ städat i helgen men vi hann inte”- vaddå ”hann inte”????
    Nej, tid har verkligen fått en annan innebörd sedan man fick kidsen…

  6. Mammi

    Den som väntar på nåt gott, snart är det juni och avlastningspersonalen kommer 🙂 ett par dagar för er själva blir det då!