Mammaliv i Nashville

Tips mottages tacksamt!

Godmorgon fina ni!
Jag har varit uppe halva natten med en tjej som hostat slem non-stop.
STACKARS lilla kraken.
Jag har försökt att amma, men hon har vägrat. Jag har sprutat bebis-nässpray & bröstmjölk i näsan samt sugit ut snor, försökt sitt-sova & Andrew har hängt i ångande badrum.
Vi får kanske åka in till doktorn & kika, men jag vet inte direkt om de kommer ha något att säga..?
Man får väl inte ge något till små bebisar?
När August var host-sjuk (haha, säger man ens så?) för första gången, så var ju han närmare året.
Har ni några tips på att underlätta slemmig bebishosta så- SPILL IT sistahs!

Nu ska jag fylla på kaffekoppen ytterligare en gång.
Jag vaknade klockan 6 av bröst som höll på att sprängas, så jag fick gå upp & pumpa. (fasar nu för mjölkstockning..)
Passade även på att tända ljus, koka (väldigt mycket) kaffe & göra solhälsningar i 10 minuter.
Ryggen känns någorlunda okej nu igen. Pjuh.
Det är nog dags att boka in den där massagen jag fick av Andrew i födelsedagspresent.
jennybenny
Älskade knubbsälen min <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Thes

    Hoppas att det blivit bättre! Har barn i samma ålder som du. Den stora tjejen är ALDRIG sjuk. Varken som bebis eller nu (2 år och 10 mån). Den lilla? Hon har varit dålig sedan hon var 2 månader.. Då började syrran på förskolan igen efter sommaren och shoff så var smittorna igång. Det har kommit och gått i 5 (!!) månader. I början skrek hon och var besvärad, nu känns det som att hon är van. Jag har frågat vid varje BVC-besök samt pratat med vårdcentral och när man har stora syskon så är det bara att vänja sig. Man kan ju hoppas att hon är immun mot skiten sen..

    Jag har vara använt nässug och när jag märkt att hon haft ont i halsen så har hon fått alvedon 30 min innan måltid ungefär. Nu äter hon bara fast föda typ men när hon var mindre så vägrade hon falska osv när hon var förkyld. I skrivande stund så ligger hon och bökar bredvid mig med sin hosta och täppt näsa.. Det är tröttsamt. Skickar styrkekramar och krya på lillfinan!

    1. jennybenny

      Åh stackars din lilla!! Kämpa på!! Fy vad trött du måste vara. Lillkraken <3 Massor med kramar tillbaka!

  2. Fatima

    Stackars liten! Livia hade fruktansvärd hosta när hon bara var ca 4 månader och vi fick faktiskt nåt slemlösande på vårdcentralen. Men det hjälpte knappt alls. Jag har hört en huskur som flera säger funkar även om jag ej testat på mina kids. Att koka upp vatten och lägga i gul lök (delad några gånger) och ställa detta hopkok under sängen där barnet sover. Värt att testa kanske.

  3. Sandra

    Stackars liten, lider med både henne och dig. Generellt sätt är mjölk slembildande, vet tyvärr ej om det även gäller bröstmjölk! Att stänga in er i badrummet och dra på duschen på riktigt hett vatten och låta henne andas in ångan kan underlätta. Bada i varmt vatten innan läggdags kan också lätta upp tillfälligt. Har du någon salva med pepparmynta i kan du smörja in henne på bröstet.
    Svårt när hon precis blivit sex månader, annars är honungsvatten bästabästabästa men det bör du inte ge henne än…

    Annars som någon sa här uppe, åk in till doktorn och be om att hon får inhalera, helt ofarligt och hjälper henne att hosta upp slemmet. Hon kan dock bli lite hyper av kortisonet några timmar, så en morgontid kanske är att föredra 🙂 Lycka till och krya på Astrid

    MVH mamma till två astmatiker och utbildad undersköterska med specialutbildning på barnsjukvård!

  4. Jennie

    Hej!
    Inte alls kul när de små är sjuka! 🙁 Vår 6 veckors lilla plutt har vi varit inne med en gång om dagen i en veckas tid nu. Han har hostat men inte fått upp slemmet så han har fått inhalera adrenalin och fått kortison i oral form(säger man så?). Det har löst upp det mesta och nu är han äntligen på väg att bli frisk igen. Här har vi sovit sittandes, det har hjälpt, har ni testat det? (Klart ni har! 😉 ) det kanske inte funkar så hos er men fråga iaf om hon inte kan få inhalera lite. Det är helt ofarligt, bara skönt har jag fått höra!

    Krya på er och hoppas att August öra är bättre också!

    Kram