Mammaliv i Nashville

Hur firas Halloween i USA?

Halloween närmar sig med stormsteg & det går inte att undgå här i USA.
Affärerna är proppfulla med Halloween-godis, kostymer & pynt. Även matbutikerna & alla drugstores.
På TV rullar Halloween-inspirerade reklamer & det visas skräckfilmer mest hela tiden. Även alla barnprogram har Halloween-special.
På skolor & förskolor Halloween-pysslas det för fulla muggar. Zoo, museum mm. har Halloween-tema samt nattöppet med massa scary spöken & kul aktiviteter för barnen.

Det börjar redan strax innan Oktober, att folk så smått börjar pynta.
Vecka för vecka blir det allt mer & mer spöken som hänger i folks trädgårdar & det är pumpor exakt överallt.
Det planeras Halloween-fester & Trick-Or-Treat partyn eller ”Trunk or Treat”.
Det senare är en organiserad Trick Or Treat som är lite mer ”säker” än att gå & ringa på främmande människors dörrar.
Folk parkerar sina bilar på ett stort fält, tar med sig dekorationer & en himla massa godis, sedan går barnen runt från bil till bil & gör Trick or Treat.

Halloween är ofta en familje-fest eller så samlas man hos vänner som bor i bästa Trick or Treat-området.
Det har pyntats från tak till golv med skelett, dödskallar, spöken & även maten är ofta Halloween-inspirerad.
Tänk kreativa Pinterest-snacks, såsom korv inlindad i deg så de ser ut som mumier efter de bakats, & annat spooky.
Godis i ett överflöd finns i stora skålar till alla Trick Or Treaters. Det är väldigt viktigt att allt godis har papper på sig! Man ”får” inte ge bort hemmagjort godis, lösviktgodis etc även om det är i småpåsar. Det har hänt förr att någon bakat in vassa föremål i godsaker & drogat barn.

Då mörkret faller, börjar det plinga på dörren.
Utanför står ofta ett litet gäng med utklädda barn som säger ”Trick or Treat”.
Man ger sedan barnen ett par godisar var i den lilla hinken de har med sig & sedan väntar man på nya besökare.

Ja det är ungefär så Halloween funkar här!
Om ni är nyfikna får ni hemskt gärna ställa frågor 🙂

Jennybenny Halloween USA

Denna superäckliga statyn stod utanför våra vänners dörr, haha. Tycker den är sjukt obehaglig alltså!
Jag som inte växt upp med allt detta & är ganska harig- tycker det är ganska läskigt ibland, hehe.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Charlotte - Studentmamman

    Men ”drogat barn”- har aldrig ens tänkt tanken! Läskigt, kommer jag tänka på hela fred när mina kids ska gå Trick or Treat… Sen får de iofs ändå bara äta de godisarna med papper på o vi ger bara klubbor, tablettaskar osv…fräschare och dessutom kan jag själv då äta upp d överblivna godiset vilket jag inte kunnat om massa barn snurrat runt händerna bland godis utan papper 😀

  2. Helena

    Så kul att läsa om ert Halloweenfirande. Men läskigt med vassa saker och droger i godiset. Här går aldrig barn runt och gör bus eller godis. Själv ska vi har Halloweenfest till helgen och jag tycker det är jätteskoj att pynta och hålla på med pumpor och läskiga saker. Tyvärr är jag mörkrädd och tycker inte om alla dödskallar och skelett jag börjat ta fram men då jag älskar själva Halloweenfester så får jag stå ut och som sagt jag älskar att pynta och planera just Halloweenfester. Försöker övertala mannen till att sitta ute vid trappan som en staty eller skräckdocka och skrämma gästerna när de kommer. Eller hoppa fram bakom nån buske o skrämmas. Och så klart hoppas man att alla som kommer på festen har klätt ut sig.
    Önskar er en härlig Halloween.

  3. Magdalena

    Så himla mysigt med Halloween i USA. När det pyntas och sånt. Och att du kan klä ut dej till vad som helst. Här hemma fokuseras det ju mest på läskiga saker, vilket jag tycker är lite tråkigt. När jag var AuPair samlades alla som bodde i vårt område på en vändplats och sen gick vi en liten Halloween-parad i några kvarter, och sen sprang barnen runt själva och trick-or-treatade (de som var nog gamla då, typ över 10. De små gick med sina föräldrar). Det va jättekul, och verkligen alla var utklädda. Stora som små, och även husdjuren. 🙂
    Hur kommer ni göra hos er?

    1. jennybenny

      jaa det är SÅ kul här! alla klär ut sig & till knäppa saker & inte bar häxa liksom. Jag har nog inte sett någon häxa om jag ska vara ärlig. Alla är något KUL eller knäppt 🙂
      Vi har inte bestämt än hur vi ska göra! Vi får se 🙂

  4. Nina

    Va häftigt! hade varit kul att gå så ”all in” och pynta heeeela huset men det hade väl sett skumt ut här hemma i Sverige 🙂 Fast nån måste ju vara den första, haha! är det vanligt att man klär ut sig för att dela ut godiset när barnen ringer på? Så man kan öppna dörren utklädd till t.ex. en häxa för att skrämmas lite? Kram på dig!

    1. jennybenny

      Jaaaa att klä ut sig som vuxen är jättevanligt! 🙂 Och att skrämmas. Barnen VILL det! haha. Men de växer ju upp med det såklart 😉 Jag skulle ha bajsat på mig som barn.

  5. Annso

    Men fy dan vad vidriga människor det finns, tänker på de som drogade barnen och vassa föremål. Alltid. Vid varje högtid kommer några sjuka jävla fram..:/

    Förutom det, så låter det som en mysig högtid.

  6. Akka-mamma till Gustav

    Stooooor skillnad mot Sverige med andra ord som försöker ta efter. men när alla affärer pumpar ut adventsljusstakar och glitter samt pumpor och häxhattar samtidigt blir det inte så lyckat. Sedan fortsätter ju barnen att knacka dörr för bus-eller-godis här utspritt över ca 14 dagar så mig gör halloween mest irriterad (kan också bero på de dryga tonåringarna som drar runt i en plastig mask, säger att de vill ha pengar och sedan slänger ägg på huset…aaargh!)

    1. jennybenny

      Ja det är stor skillnad men det har blivit mer & mer för varje år tycker jag? 🙂
      Tråkigt med äggkastningen i Sverige. Här är det verkligen inte fokus alls. Det är typ bara i filmer :/