Jurassic World

Det blev bio!
August åt frukost som vanligt, drack jättejättemycket vatten hela morgonen & ville verkligen gå på bio, så vi åkte iväg.
Det gick hur bra som helst & korvungen var helt lyrisk exakt hela filmen.
Han är en avancerad filmtittare, precis som hans pappa var väldigt tidigt i livet (& fortfarande är!).
Jag är 1000 gånger mesigare, haha.
Anyways.
Superbra film. Verkligen! Jag som ÄLSKADE Jurrasic Park, var helt överlycklig över denna.

Har ni sett? Vad tyckte ni?

Nu ska jag snart krypa ner i sängen med lite chips & fredagspodden. Det är ett segt hushåll här i Nashville. Astrid har gnällt något galet mycket, hela eftermiddagen & vi misstänker tänder.
Så det är bäst att somna tidigt ifall natten blir katastrof.

Hörs i morgon!
PUSS!jennybenny

Följ mig på Instagram

Annons

Godmorgon Fredag & Långhelg

Nu äre långhelg! WHOOP!
Så härligt.
Det är inte ofta Andrew har 3 dagar ledigt i rad, så vi ska njuta här.
Tyvärr har August legat hela natten med hemskt hög feber a 40 grader, så det blir väl inte några utflykter & play dates tyvärr, men kvalletid med familjen, det blir det.

Idag kanske vi ska gå på bio, beroende på hur pyret mår. Han har längtat hela veckan & vet mycket väl att idag är dagen då vi skulle gå. Men jag är lite kluven i om det är vidare smart eller inte.
Han har verkligen BARA feber & när han får medicin om dagarna så är han pigg. Äter någorlunda bra & dricker väldigt bra. Vad skulle ni gjort?

Nu tar jag mig en kopp kaffe till & ska väl börja denna dagen lite smått.
Jag & Andrew var ute igår eftermiddag med ett härligt gäng på Happy Hour, så jag är lite småseg idag.
Kaffe kaffe kaffe.

jennybenny
Älskar mina muggar från World Market! ”Nothing is ever black and white” ♡
Btw – hur vänder jag bilder från Photo Booth!? Mvh Hon som är sämst på teknik i hela världen

Den ultimata fläckborttagningsguiden. Såhär blir du kvitt ALLA fläckar!

Som förälder slungas man in i en värld av ett evigt spillande på kläder & fläckar av alla dess slag. Tvättmaskinen går het var & varannan dag & det ligger alltid ett klädesplagg på blöt i handfatet för att försöka rädda en hemsk melonfläck.
Så därför har jag undersökt & googlat de flesta fläckar jag kan komma tänka på & har nu samlat hur man tvättar ur dessa på bästa sätt – i ett enda inlägg. Bokmärk, spara & dra fram när olyckan är framme! Och som alltid – dela gärna om ni gillar ♡

Oljiga fläckar/fettfläckar – Första instinkten kan vara att skölja av kläderna med en gång. Gör inte det! Olja suger åt sig vatten & risken att fläcken blir permanent är stor. Använd istället majsmjöl, bebispuder, vinäger, diskmedel & försiktigt “dutta” på fäcken.
(Bara jag som tänker på Yrrol när jag säger “dutta”, bahaha)

Diskmedel – Obs – Icke-färgat!! Lägg ett litet lager på fläcken, låt det sjunka in i 5 minuter & skölj sedan med ljummet vatten.

Bebispuder – häll över rikligt på fläcken, lägg en tyngd över (a rutiga kokboken) & låt stå över natten

Majsmjöl – Häll över rikligt på fläcken, låt sitta i 10 minuter, skaka av överblivet mjöl & tvätta med en gång. (funkar bäst på läder & suede??)

Vinäger – fukta en pappershandduk med lite vatten & vitvinsvinäger & dutta på fläcken – tvätta sedan omedelbart. Denna metoden funkar fantastiskt bra på gamla ingrodda fläckar.

Sminkfläckar – Diskmedel eller schampo! Fukta en pappershandduk med ljummet vatten & häll på lite shampoo eller diskmedel, skölj sedan med varmt vatten.

Rödvinsfläckar – SALT & ramlösa.
Häll RIKLIGT med salt (ÖS PÅ SALT!) på området du spillt. Låt sitta över natten. Dammsug bort saltet & dutta försiktigt på överblivna fläckar med handduk doppad i kall ramlösa.

Vattenfasta tuschpennor/nagellack/bläckpenna– Aceton! Obs! Var extremt försiktig när du applicerar aceton. Använd gärna en medicinspruta för att inte sprida fläcken med tex. handduk. Tvätta sedan efter 5 minuter! Om det har hamnat på kläder, lägg tyget med fläcksidan ner på en pappershandduk & applicera försiktigt aceton så det börjar “vandra över” till pappershandduken istället. Skölj sedan & tvätta med en gång.

Vax från ljus – skrapa av vaxet försiktigt med en bordskniv. Lägg tyget med fläcksidan ner mot en pappershandduk & stryk med strykjärn försiktigt för att vaxet ska fastna på pappershandduken istället. Byt ut pappershandduk ofta. När inget mer vax fastnar på pappershandduken, blöt tyget i 30 minuter med oxi clean & tvätta sedan.

Gräsfläckar – Matsmältningsenzymer! Detta låter kanske väldigt underligt men.. Först skrapa bort smuts/gräs med en PLASTkniv, sedan lös upp en tablett matsmältningsensym i lite vatten så det får tandkrämskonsistens. Lägg sedan ett generöst lager på hela fläcken, låt verka i en timme & tvätta plagget som vanligt fast ensamt.

Tuggummi/klistermärken/lim
Steg 1. Skrapa bort så fort som möjligt med baksidan av en matkniv (var försiktig så du inte förstör tyget!) Om tuggummit inte är helt stelnat, frys ner fläcken först genom att lägga kylklamp över alt. stoppa i frysen en stund, skrapa sedan bort.
Steg.2 Dutta på Glycerol/Glycerin/Propantriol & skrapa bort det som inte lossnade efter steg 1. Skölj sedan med vatten.
Steg 3. Häll lite diskmedel över fläcken (obs! ej färgad!)
Steg 4. Tvätta i tvättmaskinen som vanligt. Om tyget inte går att tvätta i maskin, tvätta av med vatten & handduk.

Gulnade armhålsfläckar – Blanda 3 tsk diskmedel, 2 matskedar Hydrogen Peroxide (finns på apoteket!) & 2 matskedar bikarbonat. Skrubba sedan in gulnade fläcken, låt sitta 15 minuter, skölj av & tvätta i maskin.

Vad har ni för några fläckborttagningstips? Kommentera och berätta!

Jennybenny - HejHej Vardag
Bild lånad av underbara fantastiska HejHej Vardag – Spana in hennes blogg!

Annons

Feber & Ösregn

Det har åskat & regnat heeela natten lång. Så grått & tråkigt här. Det gör väl inte vidare mycket iofs & gräsmattorna blir glada, men ah.. Nä. Vet inte vart jag ville komma med det.

August har hög feber & har krånglat hela natten. Astrid har krånglat pga ovädret. Så det är en trött skara här i Nashville.
Kaffe kaffe kaffe. Och massor med flingor till frukost. Kanske vi får till ett bullbak?
Vi får göra det bästa av dagen helt enkelt.

I kväll kanske jag ska iväg & träffa lite vänner, men det beror på hur August mår.
Och i eftermiddag är det dags för nytt projekt! WHOOOP!
Så taggad!

jennybenny
Gullkakan i morse som ville dela med sig av sina leksaker till Mally. Han såg inte alltför lycklig ut dock, haha. Följ mig gärna på Instagram om ni inte redan gör det! Jennybenny.se heter jag där!

Annons