Header Image

Filippa Rådin

Hon har gått från att vara en illa bevarad hemlighet inom den alpina världscupcirkusen till en tillvaro som en av landets mest kända idrottsfruar. I dag är Filippa Rådin från Umeå en förebild för många runtom i Sverige. Men vem är egentligen kvinnan vid Anja Pärsons sida? Meritlistan är imponerande. Hon är entreprenör. Designer. Trebarnsmamma. Vd över sin egen fru. Det blir lätt så för ett energiknippe med bestämda åsikter, massor av positiv energi och ständigt nya idéer på lut. Det händer saker, helt enkelt. 2009 valde hon att sälja sin del i den framgångsrika modebutiken Kii i Umeå, delvis för att kunna följa Anja runtom i världen, men även för att ta karriären ett steg vidare och satsa på design. Filippa har en gedigen bakgrund inom mode och får bland annat utlopp för sin kreativitet och känsla för design som gästdesigner hos det svenska sportmärket Craft, där hon tillsammans med Anja formger den populära ullunderställskollektionen ”Anja Wool”. För den inredningsintresserade är Filippas osvikliga blick för färg och färgsättning en riktig inspirationskälla. Genom ett samarbete med färgexperten Caparol lär sig hemmafixaren hur man förnyar och skapar ett personligt hem med färg. Mer information och massor med inspiration finns på caparol.se/maladehem 2012 fick Filippa sin frus kärleksförklaring uppläst i radioprogrammet ”Sommar” inför flera miljoner svenska öron. Det är ett av de mest uppmärksammade avsnitten någonsin och reaktionerna efteråt var enorma. I november 2015 fick Filippa och Anja utmärkelsen ”Årets inspirationsmamas” av tidningen Mama med motiveringen: ”Anja och Filippa utsågs till Årets Inspirationsmamas 2015 för att de: ”På röda mattan visar att en familj kan se ut på mer än ett sätt, och i både jobb och privatliv tar ställning för jämställdhet, mångfald och rättvisa.”

Egen granola!

Publicerad,

Tiden rusar på och det var länge sedan jag hade tid över till att göra min egen granola. Hela familjen har tjatat på mig varje gång vi har satt oss vi frukostbordet och köpesmusli har åkt fram. Så imorse när jag steg upp tidigt med pojkarna tog jag mig kragen och överraskade min fru med härligt nygjord granola. Det är så man börjar en kärleksfull dag hemma hos oss :)!

Jag brukar variera min granola lite utifrån vad jag har hemma men det som är viktigt är att ha mycket nötter i. Sedan använder jag mig av dinkelpuffar för att få granolan lite mer puffig och krispig, om ni förstår vad jag menar. Den köper jag i ”musli på lösvikt”.nöttergranola musligranola musli

Här är recept till en liten sats, jag gör alltid dubbelt eller ännu mer men det kan vara bra första gången att prova en mindre mängd och se om ni gillar den.

Sätt på ugnen 150 grader, förbered plåtar med bakplåtspapper.

2 dl äpplejuice ( jag köper JO med 100% frukt)

1/2-1 dl Honung ( här har jag testat lite olika både Algave och lönnsirap det är en smaksak, våga att prova och se vad som passar er. Vill man ha en sötare granola tar man mer honung, jag själv går alltid på 1/2 dl sött)

1/2 dl koksolja ekologiskt

1/2 dl chaifrön

1 msk vaniljsocker

1 tsk flingsalt

Allt detta häller jag i en kastrull och sätter på låg värme , det ska absolut inte koka, men fettet ska smälta och när allt har tjocknat av att chaifröna har fått gelé runt omkring sig är det klart.

Blanda under tiden alla torra ingredienser i en stor bunke. Flingor, puffar, koks och nötter. OBS!! inte tranbär och äpplen det ska i när granolan är färdig rostad.

3 dl boveteflingor

3dl dinkelpuffar

2 dl kokschips

7 dl blanda nötter,frön och kärnor som ni vill. Alla nötter, frön och kärnor ska givetvis vara naturella! ( Cashewnötter, mandlar, hasselnötter, paranötter, valnötter solroskärnor, pumpakärnor. Ta det ni har hemma men ha tyngden på nötterna, jag älskar att ha mycket Cashewnötter!)

2-3 dl tranbär

3dl äppeltärningar ( jag köper Urtekram)

Tillsätt vätskan lite i taget och blanda väl, bred ut blandningen på plåtarna och rosta i ugnen i ca 45 min. Jag ställer timern på 10 min åt gången och rör om då och då så att jag inte bränner granolan för det är lättare än man tror att bränna den. Jag lovar, har själv gjort det mer än en gång :). 

När Granolan är torr och färdig rostad blandar jag i tranbär och äppelbitarna. Mums!

granola musligranola musligranola musligranola musli madelmjolkJag äter alltid min egna Granola med mandelmjölk helst osötad,  men resten av familjen väljer hellre sötad eller fil 🙂

Lycka till och njut av att det är lördag! Kram F

 

8 Kommentarer

  1. Meeeeeen vad gott! Du får det att se så enkelt ut 🙂 och gott!
    Hoppas ni får en fin lördag.
    Jag har skrivit en lista på bloggen som jag tror många föräldrar känner igen sig i – annars kan det vara kul att se vad som väntar 🙂 Kika gärna in om du har en minut över!
    Kram. <3
    http://goteborgsmamman.se/2016/februari/med-barn-kommer-ocksa-.html

    • Ha ha ha underbart, fick mig ett gott skratt!! Kul att du uppdaterar mig om din blogg har inte hunnit vara inne på ett tag, livet har varit i full rulle, måste skärpa mig :)!! Ta hand om dig! Kram Filippa

  2. Åh det ser galet gott ut! Detta ska jag absolut testa, klockrent nyttigt tips! Tack/Siri

  3. Tack för receptet! Affärerna hade inte allt så äppelbitarna blev torkad mango och dinkelpuffarna blev rispuffar. Oj så gott! Tack!

  4. Använder du koncentrerad juice eller utspädd? ☺

    • filipparadin

      Jag blandar ut den 1 pst på 8 dl vatten, alltså lite starkare än vad som står på förpackningen. Men testa gärna dig fram vad du gillar bäst 🙂 Lycka till! Kram F

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *