Filippa Rådin

Att städa när man har små barn är som att skotta när det snöar!

Hur är det möjligt att ett rum som är städat kan bli totalt kaos efter 10 min. Jag måste säga att jag är imponerad över hur mycket vi kan dra fram på några sekunder.  När Emmi var liten hade hon en rajd oftast vid sen eftermiddag. Hon sprang mellan lådor och rum och bara hejdlöst drog ut det hon fann. Jag kommer ihåg hur vi satt och bara häpnades över vilken fart hon hade. Idag med 2 vuxna och 3 barn under samma tak som på sina egna vis drar fram en hel del saker,  känns Emmis framfart vara som en barnlek, att vi ens höjde på ögonbrynen!

Just i kväll sitter jag och Anja på varsin kant i soffan och osar över att båda säger att vi plockar och småstädar hela tiden men ingen fattar var den andra städar när hemmet hela tiden ser ut som det skulle behövas flera veckors röjning. Vi har en ovärderlig hjälp som kommer ungefär varannan vecka. Hon är så underbar, hymlar inte en sekund med vad hon tycker, är oldstyle och full av åsikter. Vi älskar henne! Utan henne skulle vi inte klara oss.

När hon var hos mig första gången, i min gamla lägenhet var det första hon frågade om jag nyss flyttat in. Då hade vi bott där i 3 år, inte direkt nyinflyttade. Hennes dagar här är ljuvliga och fulla med intressanta diskussioner och förmaningar om hur man egentligen dammsuger osv. Anjas mamma försöker lära oss att allt som ta mindre än 2 min att plocka bort ska man ta på en gång. Trots att jag är rätt sne över vårt stökigt hem just i kväll börjar 2 minuters regeln funka relativt bra. Däremot så hatar Anja mina ouppakade väskor. Jag och min sida älskar väskor vare sig dom är oupppakade eller ej men jag kan väl erkänna att jag oftast fyller dom med saker och när det blir lite väl stökigt i väskan byter jag till en som är tom. Det går så mycket snabbare på det sättet 🙂 och där fungerar 2 minutaren väldigt dåligt än så länge.

Och den där högen som alltid är i köket. Vart kommer allt ifrån?? Hur många gånger man än plockar undan den så ligger det en snart en ny igen. Vårt hem har inte mycket med förvaring och det märks tydligt efter varje dag.  Med bättre förvaring skulle nog allt bli lite bättre och inte lika stökigt eller vad tror ni? Letar just nu efter snygg och praktiskt hallförvaring. Har ni några tips får ni gärna hjälpa oss i kommentarsfältet.

Nu tänker jag bjuda hon som sitter på sin kant i soffan på te och kvällsmacka, då blir allt förhoppningsvis som vanligt igen :).

Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karinw

    Jag tror på bänkar med inbyggd förvaring! Alltså lådor som man lägger en fin pläd o en kudde på så barnen kan sitta där. Vi köpte en lång tv-bänk med två hyllplan, köpte fina barnkuddar på och så blev det vår skoförvaring i hallen! (Hur kan två barn ha så mycket skor?!) Perfekt för barnen att sitta på vid påklädning också!

    1. filipparadin

      Ha ha ha precis var kommer allt i från?! Toppen, känner att vi måste ta tag i förvaringsbiten så fort vi har tid. Ta hand om dig. Kram f

    1. filipparadin

      Hej, vad roligt att du kikade in hos mig! Det fick mig att hitta dig me . Självklart får du dela mitt inlägg. Ha det gott! Kram Filippa

  2. Jenny

    Men eller hur?!?! Förstår inte detta fenomen heller och vi har precis samma problem. Städade hela förmiddagen igår och började med att plocka undan allt som alltid blir liggandes i köket, hallen och fortsatte bortåt i huset och när jag väl är klar och kommer tillbaka till köket så ligger det en hög på köksön igen…. Oerhört fascinerande fenomen och vi har olika egenheter som den andra stör sig på så ingen är bättre än den andre egentligen! Kul med din blogg- gillar vardagsreflektionerna!
    /Jenny