Familjen Annorlunda

Det där med dagar…;)

Jag skrev igår att jag skulle till Stockholm idag.

Ehhh, man skulle kunna säga att jag hade lite fel där:) Jag visste förra veckan att det var på torsdag jag skulle åka, men nån gång under helgen glömde jag visst bort det. Och trodde att jag skulle dit på onsdag.

Jag ska på en grej med Loppi, och i morse fick jag ett mail med lite info om det, och även ett ok på att Jamie kunde haka på. Jag svarade Toppen! Ses senare:)

Fredrika anade oråd och svarade: Ja, vi ses i morgon.

Jag läste, stängde ner mailet och öppnade det igen, Vaddå ” i morgon?”

Jaha:) Bara att maila och erkänna att jag var helt off. Men det innebar att jag fick en hel dag att bara göra ingenting:D

Fick mail från Polisen….

polisen pass

Gjorde det i måndags, klart i dag. Helt klart gäller det att vara där rätt tid på året:)

Och nu ska jag berätta nåt jag glömde i måndags…eller förträngde;)

Det skulle kunna vara så här det var:

När jag skulle åka iväg från polisstationen, så är det först ett rödljus ut från parkeringen. Jag skulle svänga vänster, och gjorde så när det blev grönt, bara för att inse att det var ett till jäkla rödljus precis efter svängen, men inte tillräckligt långt för att jag skulle hinna räta upp bilen, och alltså behöva stå snett och halvvägs i den korsande filen…

– Fasen heller. Jag körde jag. Mott rött. Utanför polisstationen. Men alltså, vad skulle jag göra då;)?

Vem fan har tänkt till där? Jag svänger normalt alltid höger där, för att slippa köra genom stan och vet inte om jag ens tänkt på att det är så tajt där.

Jaja, så när messet från polisen kom var min första tanke att jag skulle få böter för rödljuskörning…. som jag givetvis kommer neka till in i döden;) OM det hade varit så här det var alltså;) OM:….

 

Jag åkte och hämtade hem Corrinda från skolan vid lunch. Hon går halvdagar, och hade lyckats glömma plånboken med busskortet i hemma… de får visst åka TILL skolan utan att visa kortet, men absolut inte hem. Nä… risken att en tonåring åker in till stan kl 7-8 på morgonen bara för att åka gratis är väl minimal;)

Hon ville shoppa… och eftersom köttfärsen är billig på Citygross åkte vi till Boland city:)

Jamie fick nya höstskor.

hmprod

Han hade en variant på de här som vi köpte förra hösten och han har verkligen bott i dem, älskat dem innerligt och vägrade ta av dem ens i somras:) Men nu är de inte så fina längre utan rätt skabbiga., Men jäklar vad de höll bra! Alltså kör vi en repris. Dessutom är de ju snygga, så problemet med vad gossen ska ha på fötterna när det är finkläder på är löst.

Corrinda och jag köpte varsin top på rean och sen vidare in till köttfärsen.

Jag fick huvudvärk och kände mig inte alls som en prima ballerina när v kom hem, och åt en macka och drack vatten och sen kröp jag ner i sängen. Sov en timme och sen var det bättre. Jamie, den lilla godingen låg på min arm och halvsov han med ♥

Kvicknade till, och gick en promenad med Doris. Säga vad man vill om att ha hund. Ibland avskyr jag henne så djävulskt att jag är färdig att åka med henne till veterinären och avliva henne. PÅ riktigt alltså, hon kan driva mig till vansinne. Mestadels beror det ju på hennes uppfostran;) vilket såklart gör mig ännu mer förbannad, men även på att det här är en ung dam med extremt mycket egen vilja och förmåga att stänga öronen. Men mestadels så älskar jag henne:)  Det är samma som med ungarna. Fast minus avlivningen;) där överväger jag mer att åka hemifrån och ställa mig i skogen och skrika.

Men, oavsett om hon ligger på plus eller minus för tillfället så måste hon ju ut. Och det är inte alltid det lockar kan man ju lugnt säga. Jag hatar regn och rusk, kyla och skitväder. Det spelar ju ingen roll skulle man kunna säga. Men när jag väl fått på alla lager av kläder och skor så är det ändå alltid skönt med den där promenaden. Även om den är i snålblåst och hagel. Även om det ibland går riktigt snabbt att gå runt kvarteret:) Doris gillar inte heller skitväder, tack och lov.

Efter att vi varit ute så var huvudvärken borta, och jag lagade mat.

Eftersom jag ju gjorde köttfärslimpa på tre kilo färs igår, så fanns det kvar, så jag kokade potatis och gjorde vanlig gräddsås till det. Finns kvar lite fortfarande men det åkte in i frysen som en matlåda.

Kaffe, och promenad igen, och sen åt jag två päron. Intresseklubben antecknar noga va;)? Men det var supergoda päron! Jag gillar frukt, men äter det i perioder. Ibland knappt något alls under en lång tid och sen kan jag snöa in på något och äta massor. Banan tex. När de är perfekta så finns det inte mycket som slår det, då skulle jag kunna leva på enbart det.

Päron är en annan sak, som kan vara hur tråkiga som helst eller suveränt goda. Och äpplen såklart.

Ett par av våra grannar har äppelträd på framsidan, med grenar som man enkelt når om man sträcker in handen, och kanske att de inte skulle misstycka om jag tog ett eller två:) Stora röda äpplen som ser ljuvliga ut…. åhhhh

Men jag tycker inte det känns okey att palla äpplen av grannarna, och har inte gjort annat än tittat längtansfullt efter dem. Mina egna äpplen på ena trädet är i år jättegoda, men inte så många. Eller det finns många uppe i skyn dit man inte når utan att hämta stegen eller klättra upp och så mycket har jag inte velat ha dem. Än.

Och en annan sak jag gillar, det är ju kvarg.

Helst naturell, med bär i, och så nötter och frön. Men jag har oftast de här smaksatta hemma som godis:)

Den här var helt okey.

kvarg

Även om det var väldigt långt ifrån att smaka chokladboll.

 

I morgon då, det är kyrkis först, och sen Stockholm. Rätt dag:)

Lite osäker på mina barn bara, Jordan är lite skruttig, men Corrinda kommer hem så det bör lösa sig. Annars löser det sig på annat vis, och mår han dåligt stannar jag såklart hemma.

Sen har jag en dejt på Ikea med Ida på fredag, och efter det en klipptid. Jag råkade se  mitt hår bakifrån i spegeln i provrummet idag, och då åkte jag hem och bokade tid:D Ibland behöver man se sanningen i vitögat;)

 

Och nu ska jag gå ut med Älskade hathunden, och sen sova:)

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Russintanten

    Hoppas att du sov i natt trots att jag drömde om dig. Jag var hemma hos dig på kalas och vi hade jätte trevligt. Du hämtade hem en ny hund så doris fick en kompis

    Carola: Haha, vad roligt:) Ja, jag sov faktiskt, så du kan gärna drömma om mig varje natt om det var det som var vad som behövdes för en natts sömn:)
    Doris ja… kanske skulle skaffa en gammal kompis som kunde lära henne ett och annat:)
    Sov gott nu:)

    1. familjenannorlunda

      Var försiktig med vad du önskar dig ?? igår bajsade hon inne två gånger och kräktes en… Inte helt kurant i kistan uppenbart.
      Jag kanske hojtar ;)

  2. Jungfrumamma

    Hahaha asså vad roligt e! Det här med köra mot rött. Jag var nära att köra mot rött en gång. FÖR att polisen kom körandes med sirener på, JUST när jag fått grönt i en korsning. Jag varken såg eller hörde dom. Polisen var tvungen att sakta ner för mig hahaha men jag stannar halvvägs ut från korsningen och dom kör förbi. Det jag inte tänker på är att det ju har hunnit slå pm till rött. Så jag BACKAR tillbaka, vem gör så??? ? ?. Herregud. Blev panikslagen

    1. familjenannorlunda

      Haha:) men utryckningsfordon gör en så stressad! Man vill helst bara lyfta bort sin bil om man hamnar i vägen, men det går ju inte;)

  3. Tess W

    Det finns en händig sak för att plocka ner frukt högt upp i träden. Det är en tygpåse som sitter på en metallring som är fäst på en lång pinne. Kanske värt att skaffa? Kanske heter äppelplockare? Vet inte;-) stoora kramar Tess W

Comments are closed.