Familjen Annorlunda

Snurrig och glömsk

Kanelbullens dag är snart över, och jadå vi har ätit bullar. Inte Jordan då,, men vi andra.

Dagen har rullat på, han har legat och sovit på soffan mest hela dagen, och övriga barn har varit ute mestadels. Jag har pluggat. Och insåg efter massa klickande fram och tillbaka på den där förbannade skit-portalen att jag missat en uppgift. Jomen tack för den då. Förbannat vad trött jag blev.  Mailade läraren och bad om ursäkt, jag hade tusen bortförklaringar som jag inte ens nämnde, för till sist handlade det om att jag missat. Alla andra hade ju lyckats hitta uppgiften , så varför inte jag liksom. Jag hatar den där portalen, och har gjort sen dag ett på den första kursen. Men, så är det. Och jag släpper det och kör på nästa uppgift.

Massa att läsa först, så det har jag gjort idag :) Shit vad trött man blir av att läsa…Jag gillar det ju, men när man verkligen ska lägga det på minnet så kräver det liksom en del av hårddisken. Jag ska läsa resten nu när jag lägger mig tänkte jag.

I fredags missade jag ett utvecklingssamtal med Trixie…. i stället var jag på Gränby och köpte sugarpaste, till tårtorna, och träffade på Mirka, Nellie, Älva, Lilja, David och Linnea helt bara sådär och tog en fika ihop. Sånt kan man ju göra istf att träffa sitt barns lärare.. Fan.

I onsdags så hämtade jag ju bilen hos verkstaden på eftermiddagen, och eftersom jag inte ville lämna Jordan ensam hemma i en halvtimme, trekvart så fick han åka med, och så släppte jag av honom på kyrkis sen. Åkte hem, och lagade mat. Plötsligt fick jag ett sms : ”Jordan går hem nu, han ville inte ha skjuts av oss”

Fan, jag glömde hämta honom.  Det var en annan kyrkismamma som messat och jag svarade tillbaka att jag glömt men åkte NU, och fick tillbaka: Haha, vi lovar att rösta på dig som årets mamma:)

Men allvarligt, vad är detta? Dags att på allvar börja oroa sig, eller vad?

Till mitt ynkliga försvar kan jag ju bara säga att Jordan ALLTID tar sig till och från kyrkis själv, och jag hämtar aldrig. Men vafan… Han var halvvägs hem när jag mötte honom med bilen, och det tar tio minuter att gå, så det är ju inga sträckor vi talar om, och han var glad och skrattade åt sin korkade morsa, men hallå..

Gällande utvecklingssamtalet så har de nåt nytt för sig, man ska anmäla en tid man vill komma via nån länk till nån sida, och där får man ingen bekräftelse…och utan bekräftelse ingen påminnelse att jag ska dit…Jag glömmer sånt så fort jag klickat Spara, fullt och fast övertygad om att det kommer en bekräftelse på mailen om en sekund. ..vilket det inte gör men då har ju jag redan rusat vidare till nästa grej. Och glömt.

Så, varsågoda, jag tar hand om titeln Årets Sämsta morsa, så kan ni andra kandidera till övriga;)

Men jag får nog se till att fylla i min kalender lite bättre, fokusera, prioritera, delegera och sånt där. Nej, jag håller inte på att tappa greppet…eller;)? Det är bara lite mycket nu… Alla ungar har föräldramöten, som krockar, det är utvecklingssamtal, det är tusen val gällande återställandet av källaren, plugget, val kring idioten som en gång var min man, och massa annat jox. Nä, det är nog inte så konstigt att jag glömmer saker. Det är för fullt och snurrar i huvudet helt enkelt. Får göra en diskrensning och en omstart kanske…?

Mera vafan, fast på en annan nivå är detta:

ägg

Jamie såklart:)

Varför han får för sig att knäcka ägg i bidén har jag absolut ingen aning om, men en jädra sörja var det. Som han själv fick komma och städa upp, nån måtta får det vara;)

Var jag var? Ja inte här helt klart:) Han är snabb som en vessla den lilla skitungen, och tyst som en mus.

Jag kan inte låta bli att skratta åt hans påhitt, samtidigt som jag blir galen. Han själv smajlar upp sig och ger mig värsta charmörleendet och tror att han kommer undan. ..

Försöka duger, gosse. Det är tur att jag älskar dig Jamie:)

 

I morgon då, jag HAR ett utvecklingssamtal inbokat, med Robban, och det har jag koll på. Skönt att ha koll på något;) Vet inte hur jag löser det med sjuklingen bara, men det löser sig på nåt vis, hoppas jag. Patricia eller mamma och pappa:)

Nu ska jag hoppa i säng, drömma sött och vakna med en hjärna som är rebootad och fräsch.

Och en uppdaterad kalender i mobilen;)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ulrika

    En veckokalender är A och O. Och att man kommer ihåg att skriva upp saker direkt. Men när man väl kommer igång så är det väldigt kul och skönt att ha den där kalendern att bläddra i. Så det är mitt tipps, en veckokalender (Agenda) från bokhandeln med plats att skriva på varje dag.

    1. familjenannorlunda

      Har en… Har alltid haft men nu skriver jag inte upp av nån anledning.. Det är där problemet ligger ;)

  2. En annan kandidat

    I morse upptäckte jag ett mejl från en lärare – eller alltså, när jag såg det i morse kom jag ihåg att jag fick mejlet i fredags och saken jag skulle tagit tag i var igår… har aldrig hänt förr! Jag slog på datorn för att sjukanmäla ett barn, men så sitter jag på din blogg…? Bäst jag skickar sjukanmälan innan jag glömt det. Hmmm, när jag läste ditt inlägg tänkte jag på fler saker jag missat i veckan, men under skrivandet av min kommentar har jag glömt dem :-/ Jag håller på att bli galen… (Fast ärligt, så har maken och jag det uselt nu och han klampar genom huset som ett åskmoln när han är hemma. Det påverkar mig nog mer än jag tycker om att erkänna. Han beter sig som en skit, och jag är den som blir ledsen och får svårt att axla allt ansvar medan han struntar i allt ).

    1. familjenannorlunda

      Det där känner jag igen.. Det var exakt samma här sista året.. Han struntade i allt och jag fick rådda ännu mer än vanligt.. Plus all oro för allt. Det tar hårt på en!! Stor kram till dig ❤️

  3. Lisbeth

    Hahaha, jag tror vi alla har varit där någon gång, oavsett om vi har ett, två, tretton eller inga ungar. På något sätt snurrar man till det så man knappt vet vad som är fram och bak – och så tror man att man har hamnat i ett tidig demens.
    Skriver jag inte upp det på köksalmanackan klarar kommer jag inte ihåg något. Och då har mina två ungar ändå flyttat hemifrån. Sedan gäller det ju att man kommer ihåg att titta på den också.. xD

  4. Jenny k

    Du är bara för härlig. Även om det är bra att gå på utvecklingssamtalen så är det väldigt mycket mysigare med en fika. Å Jamie,en riktig charmör o full med bus. Hoppas ni får en fin höstdag,kramar

  5. Madde

    Tyvärr Carola… Titeln: Årets SÄMSTA Morsa är upptagen å lessen att behöva säga det men du har inte ens möjligheten å tävla om det titeln på LÅNGA vägar….
    Inte ens om du KÄMPAR….. Sorry men sant!! =)
    Idag kände man verkligen igen sig…. Men det är väl det som ÄR Livet….
    TUR att det är en ny vecka med nya möjligheter….
    Önskar dig en UNDERBAR kommande vecka….
    Kram <3

Comments are closed.