Familjen Annorlunda

Igår var det Jordans dag!

Ja, jag skrev ju ett inlägg igår som försvann…men jag provar väl igen då… :)

.

Den 2 september föddes en liten gosse, efter fyra tjejer i följd, son nummer två, barn nummer åtta. Med navelsträngen tre hårda varv runt halsen men pigg som en mört kom Jordan:

    Tummen i munnen direkt :)

.

Han föddes rakt in i en tv-inspelning, Familjen Annorlunda säsong 2, och med sex dagar över bf så började redaktionen bli lite stressade ;)

De hade ju liksom schemalagt hans förlossning till program tre, eller hur det nu var , men det fick de ju ändra på …Bebisar gör ju som bekant som de vill ;)

Jag ville inte ha dem med under själva förlossningen, no way in hell! men de fick komma och filma när alla syskonen träffade Jordan för allra först gången.

Att följas av ett TV team gjorde ju hans första  veckor i livet lite annorlunda, tex så åker vi ju normalt inte på utlandstrippar till stora nöjesfält med tre veckors bebisar ;)

.

Vill ni läsa om när han föddes kan ni klicka in på vår hemsida Familjen Wetterholm och kika under fliken Förlossningar, där de andras åxå finns, de flesta iaf..Sidan uppdateras inte så ofta, men eftersom samma frågor återkom så ofta, som varför barnen heter som de gör, och sånt, så gjorde jag hemsidan, lite som FAQ  :)

Eller på min andra blogg Om Barnen och livet i allmänhet,

Vill man läsa om hans ettårsdag så är direktlänken HÄR

.

När han fyllde ett år såg han ut såhär:

Den födelsadagen glömmer jag aldrig,. eftersom jag lyfte honom och fick århundradets ryggskott….Så ont har jag aldrig någonsin haft..Fyyy.

Vi skulle ju gå på Kristallengalan dagen efter, Familjen Annorlunda var ju nominerade :) och jag var rädd att missa det..

Medikamenter och varma omslag fixade det :)

Är programmet nominerat i år med kanske????  Googlar………………….

 

Nej, inte vad jag hittar??  Det måste ju innebära att den säsong vi var med i var den bästa ??  Hehe  ;)

Skojar bara :)

HUr som helst så fyller han nu 2 år!

Jag hade ju tippat på att han skulle bli ledsen när vi sjöng, men det blev han inte… däremot väldigt väldigt fundersam.

Han satte sig motvilligt upp, gnuggade sig i ögonen och tittade på oss som att vi var helt från vettet.

Sjunga och väckas och dumpa massa paket i sängen????

Han satt länge och bara tittade, sen ville han upp och sitta i vår säng där alla syskon satt. Han placerade sig i Robbans knä och fortsatte fundera på vad sjutton som hände:

– Jaha?? Vad menar de ?? Ska jag öppna..

Till slut så tinade han upp, kvicknade till och med lite hjälp så fick han upp paketen:

Ett i taget:)

  En såndär PaperJam gitarr :)

Jag hade ingen aning om att de var så avancerade, trodde de spelade en liten trudelutt typ. Jordan hämtar alltid Ws sånhär när vi är där och leker, så jag slog till på en när jag hittade en till nedsatt pris. Man kan göra massa kul på den :) Liiite för avancerat för en 2 åring ja…men spela roll, han har kul ändå.

Men det roligaste var de små bilarna:

  En LondonBuss och en LondonTaxi :)

En lite större polisbil fick han åxå:

 Som den lilla Londonbussen skjuter på ;)

Han fick välja sina presenter själv , jag hade ingen aning om vad jag skulle köpa, så jag tog med honom in i leksaksaffären och lät honom kika runt själv, och det han fastnade för, smugglade jag ner i vagnen :D

Han var alldeles tossig i en stor Buzz Lightyear, med massa rörelser och ljud, men jag är aningens allergisk mot saker som låter….för de låter för högt och för falskt oftast. Fattar inte varför? Man borde väl göra ljudet på leksaker öronvänligt för föräldrar ;)

När han öppnat alla presenter så skyndade skolbarnen iväg, och efter en stund var det bara Jordan, Jamie, Lovelia och jag kvar. Jamie var hungrig så jag kröp ner i sängen med honom och de andra två satt och tittade på TV en stund, tills vi mornat oss klart och gjorde oss i ordning.

Vädret var härligt så vi tog en promenad, åt sen en tidig lunch innan vi åkte och hämtade ut paket på DHL.

  Tjejerna på GlamMom har de snyggaste påsarna :) Rosa är ju min favorit!

Jag beställde ju en amningsbh som var restad, och när den sen kom och var skitsnygg, så blev jag tveksam på storleken…

De gulliga tjejerna skickade då en annan Bh i den storleken så jag fick  prova och jämföra :)

Den nya var en annan färg…och nu vill jag ha båda :D 

Beslutsångest…men det är kärt besvär!

.

Efter DHL tog vi en vända inne på Coop för att köpa lite fika.

Vi kommer att ha ett stort gemensamt kalas för alla som fyller nu i september och så Trixie som är i oktober, helgen efter dopet, vad nu det kan bli för datum, så nån tårta skippade jag nu, och så fixar vi det till dess.

Men fika måste man få på sin födelsedag, så vi köpte chokladbollar, chokladkex och så glass + strutar.

Lovelia och Jordan valde :)

Eftersom jag börjat mitt nya sunda liv nu ;) så tog jag Kesella light och mixade ihop med frusna hallon, in i frysen och sen blir det en fantastiskt god glass :)

Jag sprang på vinterskor till Jordan, och eftersom vintern kommer oavsett om jag försöker förtränga det så passade jag på när de nu kostade 199 kr istf 399 kr. Känns lite roligare :)

Jordan….han sprang iväg på egna äventyr, barfota. Jag fick minsann ta en vända över mer eller mindre hela Coop, som ju är som en hangar i storlek ;) innan jag hittade på en skitlycklig unge som kikade på allt spännande . Inte ett dugg spak över att vara ensam på det stora varuhuset….

.

Hemma fick han sova en stund, och eftersom han blivit väckt tidigt och kom i säng lite sent så fickjag lov att väcka honom efter nån timme. Han var lite trött då med, men hittade på sin gitarr :

   Han är så fin i nya skjortan från Lindex.

Lovelia ska nog få tunikan i samma mönster, så kan de matcha ;)

Sa jag att han var trött?

.

Medan vi lagade middag så lekte han med Jamie, man kan göra mkt kul med en bebis i babysitter, leka tittut till exempel:

Och ibland har man ju tur! Kolla, det sitter en lapp här som man kan pilla på!!

  Jordan älskar ju små lappar :) Helst ska de sitta i nacken på  tröjan.

Till sist så sjöng han en liten serenad för brorsan:

Jamie ser rätt oberörd ut ;) men Jordan han sjöng och sjöng :)

Efter middagen var det så äntligen dags för fika, och det är bara så att det är lika bra att helgardera sig:

Chokladboll i ena handen, glass i den andra och kexet inom räckhåll. .

.

Sen var det nästan sängdags, och födelsedagen var till ända.

.

Men det var en nöjd och glad, och ganska proppmätt kille vi bar i säng lite senare :)

.

Jordan, vår lilla älskade busprins!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Grattis Jordan redan två år! Ja jag minns det avsnittet i fam annorlunda när han var nyfödd. Vår lilleplutt är 1,5 år han med nu. Tiden går så fort!

    Var förresten på Ulva-marknad i helgen och skulle köpa hjortronsylt och valet blev ganska enkelt då syltkrukan fanns där! Meeeen såg inga barn som var dina men otroligt god sylt iaf! Nu blir det extra goda pannkakor framöver och hjortronsylt och glass finns det nån godare efterrätt?! :-)
    Carola: Ihh vad kul att du väljer go´sylten :) Nej inga säljande barn där i helgen men vi var där på visit idag och brände pengar ;) FAst inte på sylt…
    Men du…visst är du sambo med Hasse C?? :)

  2. Jx10

    Ja tänk va tiden går fort ibland!! Kan inte fatta att min stora bäbis blir 20 nu i sept!! Och så tänker man på att man själv var tre barns mamma vid 20… Han kommer m tvätten fortfarande till mamma… Haha..
    Synd att ni inte bor liiite närmare oss .. Hade varit kul och umgås med ngn annan hemmafru…:-). Känner ingen som går hemma längre… Lite trist.. Men vem vet vi kanske rymmer till Uppsala en vacker uttråkad dag!!! Erat kyrkis verkar ju guld.. Synd att vi inte har ngt liknade.. Tom öf är nedlagt pgr av pengabrist :-(. Ha det gott
    Carola: Ja det hade varit kul att hänga lite :) Kanske en dag:) Ttrist att ni inte har några aktiviteter hos er!

  3. Gunilla

    Oh, så nöjd han blev på sin 2-årsdag. Och vad han busar med Jamie (på ett gulligt sätt). Så Jordans favoriter är små lappar på plagg och annat. Vår yngsta dotter upptäckte tejpen på blöjan och sedan var det kört. Fick ta paketeringstejp runt blöjan för att den skulle hålla under natten :) När vi gick i affärer pillade hon bort prislapparna på varorna för att ”kladda” med lapparna.

    Kram Gunilla
    Carola: Jag brukar rekommendera silvertejp när det blir sådär ;) Hihi, kul med fler som gillar lappar:) eller gillade ;)