Sandra Forsberg

10 saker att unna dig själv som nybliven mamma

Bebis är född. Du har bebissaker upp över öronen och drömmer om tio små minuter för dig själv. Här listar jag tio saker som garanterat höjer mitt humör en föräldraledig dag i maj.

 

1. En termosmugg – till dig själv
Du häller upp en kopp kaffe, två timmar senare hittar du den i köket, iskall och full. Jag vet inte hur många koppar jag värmde i micron med lilla M hemma. Investera i en snygg och bra termosmugg till dig själv. Drick det hemma, medan tvättmaskinen rullar, när du vankar fram och tillbaka med gallskrikande bebis eller framför nyhetsmorgon (man kan alltid drömma!). Om inte annat är det ljuvligt att ta med ut med vagnen, njuta på en parkbänk i solen eller dricka under bilfärden till BVC. Denna fina från eva solo har jag och är precis lagom i storlek och estetik om du frågar mig, finns här.

Bildresultat för termosmugg eva solo urban

 

2. Nya sköna sneakers
Du kommer att gå många mil med barnvagnen, köp ett par snygga fräscha dojjor som är bra och sköna för dina fötter. Dessa levererades hem till mig förra veckan. Kanske lite tråkiga, men passar med allt och jag längtar redan till att kunna röra mig lite mer obehindrat. Kan klickas hem här.

Löparsko Nike Air Zoom Pegasus 35 (bred modell) för kvinnor

 

3. En tidningspremeration
Det kommer att dröja innan du läser en bok igen. Att kunna bläddra mellan bilder och läsa ett reportage här och där är precis vad man hinner med och vad hjärnan orkar fokusera på under ett par minuters vila. Så härligt överraskad blir man också när den dimper ner i brevlådan. Mina favoriter är mama, plaza interiör och residence.

Bildresultat för plaza interiör tidning

 

4. IT-koftan
Det kommer att komma dagar då du inte vet vad du ska ha på dig. Det finns inget som passar och tiden är så knapp. Att ha en kofta som funkar till alla slags byxor och skor är grejen. Stoppa ner koftan i jeansen, på med sneakersen och du är hel. Eller varför inte till kostymbyxan och herrskon? Jag drömmer just nu om denna, jag menar kika på färgen, såå ljuvlig, vårig och magsik!

Tröja med lång ärm, persika

 

5. Schyssta hörlurar
Barnvagnspromenader, barnskrik och tvättvikning kräver sitt sällskap. Nog för att det är mysigt att gosa med bebis, men en bra podd, ljudbok eller lite härlig musik gör ofta susen och tiden upplevs gå snabbare, iallafall om du frågar mig. Jag köpte just hem ett par nya i beige/rosé som känns toppen, men drömmer såklart om airpods för att slippa alla sladdar.

Bildresultat för airpods

 

6. Snygga myskläder
Jag har sagt det förut, men nu är det extra viktigt. Man strosar runt såå många timmar hemma och helt ärligt vem går i vanliga kläder? Inte jag! Det byts om till mjukis så fort jag kommer innanför dörren. När man knappt hinner duscha, än mindre borsta håret eller sminka sig känns det lite bättre med snygga mjukiskläder. HM har alltid varit en favorit för mig när det kommer till mjukiskläder, det är så enkelt med leggins och en tröja, men den här pyjamasen från Zalando föll jag också för.

Leggings - Svart - DAM | H&M SE 1

 

7. Ett IT-smycke
Halsband funkar dåligt, stora öronhängen likaså, men en power-ring eller ett par mindre öronhänge som får dig att känna dig smashing i gör susen för vilken tråkig dag som helt. Jag drömmer som tidigare om denna ringen från Sophie by Sophie. 
Sophie By Sophie Two Planet Ring Silver

8. Den lilla axelremsväskan
Skötväska i all ära, men att ha en liten goding med kredikort, mobil och läppstift runt kroppen gör susen för både look och känsla. Jag drömmer om en i färg som piggar upp, gärna en rosa eller en blå. Hittade denna paljettdrömmen som inte heller suttit fel.

 

9. Solbrillor
Igen, till de där barnvagnspromenaderna. Ett par snygga solbrillor gör väll alla lite extra glada. Att gömma trötta ögon under medan du möter upp en vän för en kopp kaffe de där första soldagarna. Förra året införskaffade jag dessa från Bottega Veneta och jag verkligen längtar tills jag kan börja använda dem igen, men så drömmer jag lite om ett par ljusrosa, för det är ju så snyggt. Titta bara på den här tjejen till exempel.

Bottega Veneta BV0132S 004 5317

10. Top coat gel
Det är det lilla som gör det eller hur? Med ett top coat gel som översta lagret på nagellacket håller sig färgen i minst 5 dagar. Jag planerar att måla peach eller hallonrött så fort våren kommit.

Relaterad bild

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.