Villa Sjöliden

När världen håller andan…

Innehåller annonslänkar

till Ellos

Hej på er<3 

Nu har det varit tyst här inne ett bra tag… inspirationen har varit noll och det känns vissa stunder som att livet lite har satts på paus…. ja, lite som att hela världen håller andan i och med alla oroligheter som sker just nu.

Men i och med alla funderingar som snurrar, så landar jag ändå i att det kan vara bra att skriva av sig alla tankar och funderingar… och att  även försöka fokusera på positiva saker som också finns runt omkring för att inte deppa ihop totalt, även om det känns en aning fel.

Det svåra i allt detta är (enligt mig) att möta barnens tankar och funderingar… och i vissa fall dra ur dom vad det är för tankar som snurrar i deras små huvuden. Och efter att ha dividerat med experter och bekanta så är nog ändå svaret att berätta och diskutera om allt som händer och framför allt varför det ser ut som det gör i Ukraina just nu. Inte försköna… men ändå välja HUR man berättar.

Milian kom hem för ett par veckor sedan med dessa teckningar som han målat i skolan… vilket också visar på att barnen förstår mer än vad man tror.

Annars så livet snurrat på i en rasande fart dom senaste veckorna, trots att jag lyckats dra på mig en förkylning… våren är på intågande och dom soliga dagarna får dom sista snövallarna att minska för varje dag som går.

Under vårat äppelträd i trädgården har snödroppar börjat kämpa sig upp ur marken i tät följd av krokus och snart  även påskliljor…

Sätter man sig i ett hörn där det är lä i trädgården då solen skiner slutar det med att jackan åker av. Fåglarna kvittrar för fullt för att markera sina häckningsrevir och förhoppningsvis locka till sig en partner. Men framförallt… det viktiga, att skvallra om att våren är kommen.

Det är nu startskottet går för allt härligt vi har framför oss som våren och sommaren kommer med. Tacksamheten om att i alla fall något är som vanligt!

Mina pelargoner som stått på vinterförvaring i uthuset har klippts ner och planterats om i ny fräsch jord. Tomat, gurkor och melon är planterade i små krukor och i helgen åker hortensiorna och mina afrikanska liljor in i glasrummet för att väckas till liv.

Näst på tur att komma ur sin vinterförvaring är mina ”Endless summer” hortensior. Men det får bli till helgen!

 

Slutligen vill jag visa er denna skönhet som väckte ett ha begär i mig och som därför få bli dagens tips!

Önskar er en fin tisdag<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.