Villa Sjöliden

Årets färg på både plagg och inredning…

Innehåller annonslänkar

God morgon kära ni<3 

Äntligen är vi inne på sista dagen i familjekarantänen här hemma… och jag skulle ljuga om jag inte sa att det kändes riktigt, riktigt bra! Vi alla behöver återgå till normala rutiner igen eftersom humöret på oss alla börjar svikta.

Solen strålar in i huset idag och stormen verkar ha avtagit helt och hållet vilket betyder att sista dagen i januari verkar bjuda på en riktig toppendag.

(Vas, glaskupa, ljuslyktor)

Idag tänkte jag att vi åter igen skulle ta och kika på några fina modenyheter i färgen blå, som verkar ha en rätt så hård åtgång i webbshopparna.

Och helt ärligt…. hur fräscht är inte en härligt blå nyans på ett plagg!? Och i år har just den färgen slagit igenom starkt i både mode och inredningsbranschen. Högst troligt eftersom årets färg 2022 blev färgen ”lavendelblå”.

Och visste ni att just den blåa färgen signalerar lugn och trygghet hos oss människor. En förklaring till detta tros vara att att vissa färger hjälper oss att läsa av naturen runtom oss.

En blå himmel och ett blått hav tyder på frisk luft och rent vatten – något vi behöver för att överleva. Om vi däremot stöter på grönt vatten behöver vi däremot se upp för algblomning och en grå/ svart himmel kan innebära giftig smog eller att en storm är på väg. En ljusblå himmel får oss däremot att slappna av och att det är lugnt att bege sig ut i naturen eftersom risken för storm är låg.

I ett sovrum är det därför idealiskt att färgsätta med blåa toner för att just kunna slappna av och komma till ro eftersom blå toner får pulsen att slå mer långsamt. Det tillskillnad från röda toner som ökar pulsen markant. Värt att nämna är också att ljusblå är den färg som är lättast för oss människor att urskilja, även för dem som är färgblinda. Därav är oftast alla länkar i marknadsföring blåa. 

Klänning, eleganta byxor, kofta, kappa, topp, blus

Och glöm inte att idag är sista dagen att få 40% på dyraste varan (på utvalda märken) +30% extra på allt i outleten inne hos Ellos.

Nu ska vi försöka göra något vettigt av denna dag här hemma,

Önskar er en fin dag<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.