Villa Sjöliden

Smarrig äppelkaka och bästa dagcrémen!

Innehåller annonslänkar

Hej på er! 

Här hemma vaknar vi idag upp till en blåsig och grå morgon. Regnet har smattrat på fönsterrutorna hela natten och gjort att jag har vaknat till och från. Därför tar vi en lugn och skön morgon framför tvn och inväntar att grabbarna i huset ska komma hem från säsongens första och efterlängtade hockeyträning.

Nu är vi äntligen friska från förkylningar och magsjukor här hemma vilket känns galet skönt! Sist när jag skrev att vi mådde bättre så blev det Alicias tur att bli hängig vilket gjorde att det blev vab nästan hela veckan igen här hemma. SUCK! Nu hoppas jag det dröjer länge innan vi blir sjuka igen eftersom det känns som att vi fått våran beskärda del för ett bra tag framöver nu.

Här om dagen testade jag att baka en riktigt smarrig äppelkaka som jag tänkte att ni skulle få receptet på. Det var en tjej på instagram som lade ut receptet, och jag kunde inte låta bli att testa att baka den. Perfekt höstkaka att bjuda på!

Supersmarrig äppelkaka

Äppelmarinad:

3-4 Stora äpplen

3 msk Strösocker

1 msk Kanel

1/2 msk Vaniljsocker

Kaka:

150 g Rumstempererad smör

2 dl Strösocker

3 st Ägg

3 dl Vetemjöl

1 tsk Bakpulver

1/2 dl Mjölk

Gör så här:

Ta fram smöret i god tid så att det hinner att bli rumstempererat. Skala därefter äpplena i mindre fyrkantiga bitar och lägg i en bunke. Blanda noggrant äppelbitarna med alla ingredienser till äppelmarinaden och stå och dra en stund (vilket är hemligheten för en galet god kaka).

Starta därefter ugnen på 175 grader. Vispa därefter smör och socker med en elvisp i en bunke så att det blir vitt och luftigt. Tillsätt äggen (ett i taget) och vispa till en slät smet. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke och vänd försiktigt ner i äggsmeten innan du tillsätter mjölken. Rör försiktigt ihop allt. 

Klä därefter en rund springform (ca 25 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten. Fördela äppelbitarna ovanpå smeten och se till att hälla på all marinad. 

Grädda långt ner i ugnen i ca 40-50 min (känn med en sticka så att kakan är torr). 

När kakan är klar och lite sval gör du en florsockerglasyr av 4 dl florsocker och ca 4 msk vatten och ringlar över kakan och strösslar på pärlsocker. Ställ in i kylen och låt svalna ordentligt. 

Här hemma ska vi i eftermiddag till svärföräldrarna på middag vilket ska bli väldigt mysigt. Snickarens syskon kommer vara där tillsammans med barnens kusiner som är i samma ålder. Så jag misstänker att det kommer bli en massa lek och bus.

Och dagens första tips kommer här i form av ett RIKTIGT BRA FYND som jag själv bor i just nu. Dessa är så galet snygga och grymt sköna att jag rekommenderar er alla att införskaffa ett par.

Nästa tips är en en lystergivande och utjämnande dagcrème och primer som ger ett vackert glow och en perfekt bas. En för mig nyhet som jag blivit riktig förälskad i och som jag använder dagligen. Den är perfekt att använda som den är till vardags för att få en fräsch och glowig lyster eller under din makeup för att få en fin bas och som gör att makeupen sitter på plats och är fin hela dagen. NI MÅSTE TESTA! Ett stort plus är att den är väldigt dryg, återfuktar intensivt, lugnar huden och är helt vegansk.

Kan det bli bättre?

Även dessa produkter av samma märke har blivit utnämnda till bäst i test om man är sugen på att testa.

Nej, dags att ta tag i denna dagen! 

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.