Villa Sjöliden

Prioritera vila istället…

Innehåller annonslänkar

God morgon bästa ni<3 

ÄNTLIGEN har vi lagt tisdagen bakom oss och tagit oss an onsdagen istället, vilket känns mycket bra! Ni som följt mig här inne ett tag vet att tisdagar inte hör till mina favorit dagar. Dom skulle kunna plockas bort enligt mig;)

Idag var det en minst sagt fuktig dag på jobbet med 70% (70%!!!) luftfuktighet… hua! Efter att ha vistats i den miljön hela dagen, men svetten rinnandes även från ställen jag inte visste att man kunde svettas på var huvudet inte med mig resten av kvällen. Och jag som hade en massa saker på min to do lista inför torsdagen, fick prioritera vila istället.

Men en liten rundtur i trädgården för att kolla till odlingarna hann jag i alla fall med.

Och döm om min förvåning när jag inspekterade smultronlandet och hittade dom allra första smultronen för i år. Lyckan i barnens ögon när dom förstod vad som låg gömd i min hand var oslagbar! Älskade sommar<3

Även i växthuset finner man nu diverse grödor som börjar bli redo att skörda.

Och nytt för i år är att odla vattenmelon. och här ser ni en liten frukt som börjar mogna. Förut har jag bara testat cantaloupmelon, vilket gett riktigt fina resultat, så detta ska bli spännande att testa.

Det viktiga när man odlar melon, är att hjälpa plantan att pollinera fram frukter så snabbt som möjligt. Ta därför en liten pensel och pensla nektar mellan blommorna.

Även vindruvsrankan börjar sätta frukt.

Alltså, känslan när man strosar runt bland grödorna som man kämpat med att odla fram och dom helt plötsligt börjar ge utdelning är verkligen oslagbar!

Och dagens tips mina vänner blir idag att kika in här inne där ni just nu hittar väldig många fina fynd!

Önskar er en väldigt fin onsdag<3 

Kram Nathalie

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.