Villa Sjöliden

Omplantering av pelargoner och vårmode för män och kvinnor!

Innehåller annonslänkar till

Carlofcarl, Stayhard & Bubbleroom

God morgon bästa ni<3 

Idag vaknar vi upp till en vacker men stormig dag då vinden bara viner utanför fönstret! I natt har det även kommit ett tunt snötäcke och lagt sig över marken. Såg även på väderappen att det ska komma mer snö till veckan. Hua! Hoppas det smälter bort snabbt så vi får fortsätta njuta av vårkänslor.

Tur att jag valde att plantera om mina Mårbackapelargoner igår, när det inte stormade!

Dessa Mårbackapelargoner har jag haft i många år… och förra året valde jag att ge bort en stor del av dom till min svärmor eftersom jag hade så galet många! Nu är det mer lagom;)

Som ni ser så klipper jag ner alla pelargoner väldigt hårt. Det viktiga är att man ser att stänglarna är gröna invändigt. Sedan rensar jag bort lite tunna rötter för att plantera om dom i färsk urnjord som jag köpt hos våran lokala trädgårdshandel här i Rönneshytta. Dom har ett eget recept på urnjord som jag i stort sätt använder till ALLT!

Jag planterar alltid minst två plantor i samma kruka för att få ett maffigt resultat.

I år valde jag att endast ta ett fåtal sticklingar eftersom jag måste ha plats för alla;)

Jag gör alltid så att jag sätter ner sticklingarna direkt i jorden. Dom flesta brukar ta sig fint medan andra ruttnar bort. Vi får se om dessa väljer att överleva.

Det roliga med övervintrade och nerklippta pelargoner är att så fort dom börjar få vatten, ny jord och hamnar riktigt ljust så går det riktigt fort för dom att komma igång!

Ska nog idag även plocka in mina Agapantus (afrikanska liljor) från sin vinterförvaring. Även dom kommer få flytta in i glasrummet. Här är jag helt grön på hur man hanterar dessa underbara plantor. Därför får jag googla mig fram! Dom lever och mår bra i alla fall och det är huvudsaken!

Och idag mina vänner är det städning som står på schemat här hemma. Både jag och Snickaren tappade humöret igår eftersom det var saker precis överallt här hemma! Så idag måste vi göra någonting åt det…

Och i dagens rekommendationer börjar vi med männen eftersom jag tänkte visa en riktigt grym våroutfit!

Spana in denna tisha (Carlofcarl) tillsammans med dessa byxor (Carlofcarl)och denna grymt snygga jacka (Stayhard)! Hur fräscht!?

Och till oss kvinnor hittade jag denna och denna (Bubbleroom) färgglada skapelse! Dessa två åkte ner i varukorgen direkt!

Nej nu är det dags att ta tag i denna söndag<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.