Hur du sköter om din Azalea och en grym huvudvärk! – Villa Sjöliden
Advertisements
villasjoliden

Villa Sjöliden

Hur du sköter om din Azalea och en grym huvudvärk!

Innehåller annonslänkar till

Lyko, Ellos och Bubberoom

Hej på er<3 

Idag vaknar jag upp med en grymt irriterande och intensiv spänningshuvudvärk som jag tror kommer från min rygg och nacke, som är så galet spänd efter veckans jobb. Det hjälper inte ens med värktabletter, vilket gör att man blir helt slut! Det är nog hög tid att tid att boka in en ordentlig massage och få bort lite utav alla spänningar.

Kolla vilken fina azalea på stam jag köpte hos våran lokala blomsterhandel hör i Rönneshytta!

Nu är mitt stora mission att få den att överleva;) För detta kan verkligen vara en av dom absolut svåraste krukväxterna! Ett tips är att plantera om den i en lite större innerkruka… och fylla på med rhododendronjord eftersom det är en surjordsväxt! Och det absolut viktigaste är att blommar INTE får torka ut… en daglig vattning på 1-1,5dl vatten räcker, om man doppar ner krukan i en skål eller hink med ljummet vatten 1ggr/ vecka, Blomman får absolut inte bli ståendes i vattnen eftersom rötterna då ruttnar, vilket betyder att det bästa är att fylla botten av ytterkrukan med lite lecakulor.

Eftersom azaleor ursprungligen lever i Kina, Taiwan, Burma och Thailand uppe i bergen så gillar dom hög luftfuktighet vilket vi oftast har svårt att få i våra hem, Speciellt nu i dessa kyliga tider!  Så en dusch lite då och då… speciellt när blomman inte blommar är att rekommendera!

Sköter man om Azalean med omsorg så kan den faktiskt leva och blomma om i flera år.

haha så nu får vi se om denna skönhet i alla fall klara en vecka här hemma;)

Här hemma blir den en lugn dag och kväll med min lilla familj! Snickaren är just nu ute i kylan och jagar och jag och barnen har precis tänt en brasa och bara myser.

Hörrni… kommer ni ihåg att jag berättade att jag fick dessa (lyko) av min lillasyster Olivia i julklapp. Nu har jag hunnit prova dessa ordentligt… och jag säger bara WOW! Vilket härligt, glasigt och fint hår man får! Jag kan därför verkligen varmt rekommendera denna duo!

Sedan måste jag ju bara visa er denna skönhet!(Ellos) Så fin till våren och sommaren. Förstå vad fint tillsammans med tex denna ljuva topp (Bubbleroom)!

Önskar er en riktigt fin lördag<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

Advertisements
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
villasjoliden

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.