Att balansera sin ljusa inredning! – Villa Sjöliden
Advertisements
villasjoliden

Villa Sjöliden

Att balansera sin ljusa inredning!

Innehåller annonslänkar till

Bubbleroom

Hej på er<3 

Tjugondag Knut, vilket betyder att julen ska städas ut ordentligt! Nu misstänker jag att dom flesta av oss redan städat ut det mesta… men just i dag är the final call.

Idag tänkte jag därför delge er några tips på saker man kan tänka på om man vill skapa en härlig vårkänsla i hemmet. Dock är det lite tidigt att gå på en helt och hållet “svalkande inredning” då det fortfarande är kallt, vitt och kalt utomhus. Så ännu är det viktigt att jobba med material, mönster och toner som ombonar hemmet och ger en värmande känsla till din inredning.

Om man vill omge sig med svala toner i inredningen är det viktigt att övermöblera och dekorera extra mycket! Genom att då hålla sig till samma färgskala på all sin inredning medför att intrycket inte blir rörigt utan ombonat och personligt.

Jobba med materialet mässing och se till att ha ombonade växter (så som hortensior på bordet eller i fönstret tex), Just växtlighet som också tillhör träelementet skapar väldigt mycket energi till hemmet. Men glöm inte att välja växter och blommor som boar och ger värme till helheten. Kom ihåg att vassa växter skapar vassa människor och förmedlar en “otrygg känsla”.

Om man har en väldigt ljus inredning över lag är det viktigt att balansera upp inredningen med det jordiga elementet. Mörka träslag, korgar och en elegant sisalmatta är exempel på några saker som lugnar den annars ljusa, krispiga, vita och fräscha väldigt fint. Om vi pratar kulör så handlar det om brunt och beige. I material är det terracotta och lera. Men man kan även hitta jordelementet i rektangulära och kvadratiska former.

Och sist men inte minst.. glöm inte att jobba med 7-10 belysningspunkter per rum så som tavelbelysning, väggbelysning och mys och dekorationsbelysning.

Här har ni ett fint exempel på hur ljuslyktorna i bambu, brickan i rotting och dom mörkgröna citronfikusarna mjukar upp och balanserar den annars så ljusa och krispiga inredningen i vårat glasrum.

För övrigt så känns huvudet just nu som en suddig dimma. JAG ÄR SÅ TRÖTT efter dagens långa jobbpass, och ska strax krypa till kojs!

Men först tänkte jag passa på att visa er denna och denna (Bubbleroom) skönhet som gärna får ta plats i min vårgarderob!

Önskar er en fin kväll<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

Advertisements
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
villasjoliden

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.