Villa Sjöliden

En typisk skittdag helt enkelt!

Innehåller annonslänkar till

Lyko, bubbleroom och Afound

God morgon kära ni<3 

Ni vet att jag brukar berätta att enligt mig är tisdagar, veckans värsta dag… Igår var det en typisk ”sådan” tisdag!

Dagen började med en tuff lämning utav barnen på fritids. Båda barnen höll i varsitt ben och hysteriskt bad om att få åka hem igen… man vänjer sig ALDRIG!

Dagen till ära var det riktigt mörkt, grått och dimmigt ute… ni vet sådär så att det inte ens är någon idé att ens försöka ha helljuset på när man kör bil. Hela vägen till jobbet hade jag en klump i magen och en känsla av att detta inte skulle bli någon bra dag.

Väl framme på jobbet, i omklädningsrummet, fick jag höra av en kollega att det precis hänt en riktigt otäck krock som hon passerat på vägen utanför arbetet. Och alltid när jag hör något sådant så sprider sig en obehagskänsla i kroppen… Jag var inte förvånad efter som vädret var som det var, men tankarna på om det är någon man känner som satt i den krockande bilen pockade på uppmärksamheten. Hua!

(Glömmer aldrig när jag var runt 20 år, bodde med min dåvarande sambo i vår första lägenhet inne i Örebro. Det var också en riktigt grå och disig höstdag ute och vi hade varit uppe på stan och uträttat några ärenden och promenerade sakta hem mot lägenheten. Rätt som det var, nr vi promenerade i godan ro hördes ett riktigt obehagligt skrik lite längre bort. Jag reagerade, men min dåvarande sambo uppfattade inte riktigt vad det var som lät, Lyfte blicken framåt och ser en långtradare som står still mitt i en sväng. Mellan släpen skymtades en cykel fastkilad och här började jag springa… Sambon som inte uppfattat något, joggade efter och trodde jag var knäpp eftersom jag inte sa någonting, utan bara sprang!

Väl framme ligger en man i 80-års åldern med cykelhjälm och en (ursäkta uttrycket) köttig benpipa utstickande ut ena byxbenet, medan hans fot hängde som ett sladdrande gummistycke i slamsor.

Här skyndade jag mig fram till mannen, ropade på en kvinna som förtvivlat stod med mobilen i örat och frågade om hon ringt 112, vilket hon var i full färd med.

Den stackars mannen som var i något slags chocktillstånd och halvsatt upp på asfalten fick jag snabbt ner på marken, Med en kofta under huvudet… lugnande strök jag honom på kinden och frågade hur han mådde och att han var tvungen att berätta om han kände sig dåsig. På några sekunder låg han i en pöl av blod… och jag kan säga att försöka knyta något om hand ben var inte ens att tänka på då jag i den sekunden skulle ha tuppat av, av bara synen av slamsor och den söta köttdoften.

Inom loppen av några minuter var polisen först på plats, och bad att alla som inte hade någonting med olyckan att göra skulle lämna platsen. Jag som själv befann mig i ett chocktillstånd rapporterade snabbt till polisen vad mannen hette och att man i detta ögonblick började känna sig dåsig. Sedan reste jag mig upp, strök gubbens kind en sista gång, och sade lugnande att detta kommer att ordna sig och gick sedan mot lägenheten som låg på andra sidan vägen där olyckan hänt,

Väl hemma föll jag i gåt och ringde min mamma som jobbat många år som akutsjuksköterska, och frågade vad hon trodde skulle hända. Svaret jag fick gjorde mig ännu mer hysterisk… och jag grämde mig så Otroligt mycket att jag inte knutit åt benet på farbrorn. Tack och lov, några dagar senare fick jag i alla fall veta att farbrorn, mot alla odds överlevt, var vid gott mod men hade fått amputera båda benen.

Ambulansmännen hade febrilt försökt stoppa blödningen, men inte lyckats eftersom benbrottet var så himla illa… och tydligen inte på ena benet… utan på båda. Och jag är så tacksam att jag hade turen att få veta att den söta farbrorn ändå klarade sig och var vid gott mod. Annars vet jag inte hur jag hade mått!)

Efter denna incident, får jag lite extra kalla kårar när jag hör att olyckor skett.

Nåväl, dagen fortsatte i ett lite för högt och rörigt tempo på jobbet, och när jobbdagen var slut kände jag mig som en urvriden trasa!

Väl hemma vände dagen och blev bättre som tur var!

    

Tände en massa ljus och en värmande brasa… vilket verkligen är det bästa botemedlet mot ”skitdagar” 😉

Och mina tips idag kommer här och här.

Och så måste jag bara visa er denna asymmetriska skönhet!

Älskar eleganta, men ändå plagg där det händer något!

Och inne hos Lyko finner ni riktiga supererbjudanden just nu!

Och inne hos bubbleroom är det just nu  20% på hela sortimentet!

Nej nu måste jag skicka till jobbet!

Önskar er en fin dag<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.