Villa Sjöliden

Odla egen vitlök!

Innehåller annonslänkar till

Lyko & Afound

God morgon kära ni<3 

Idag vaknar vi upp till blåsigt och halvklart väder här hemma. Just nu sitter vi framför nyhetsmorgon och njuter av en långdragen frukost! Hur skönt är det inte att få starta dagen så??

Idag tänkte jag visa er hur det gick till med mina egenodlade vitlökar som i förrgår fick åka upp ut jorden och hängas på tork.

Just vitlök måste jag säga har varit något av det roligaste att odla eftersom det var så lätt och blev sådan fin skörd!

Vitlöken sätter man ner i jorden ganska sent på hösten och så tar man upp den sent på sommaren. Men det går utmärkt att ta upp en och annan färsk vitlök och använda i maten. DET ÄR SÅ GOTT!

Men nu åkte dom alltså upp ur jorden…. och jag fick ta mig en liten funderare på hur jag skulle gå tillväga för att hänga dom på tork. Dom vill hänga torrt och varmt (gärna 25 grader) och med god luftcirkulation.

       

Jag använde mig utav två långa bambupinnar som jag tvinnade ihop med jutesnöre i vardera ände. Detta blev en riktigt bra torkställning för min vitlök!

Sedan kom då nästa problem…. Vart skulle jag hänga den på tork??

Den fick tillfälligt hamna i taket inne i växthuset nu när vädret ändå varit bra! Dörrar och fönster får stå öppna för att undvika fukt.

När blasten torkat är det dags att fläta vitlöken, men det tar vi i ett inlägg för sig! Men ändå, hur häftigt är det inte att ha odlat sin egen vitlök, och förhoppningsvis kunna vara självförsörjande en stor del av vinterhalvåret!

Och om man vill så är det perfekt att spara några vitlökar tills senhösten för att trycka ner nya klyftor i jorden. På så vis slipper ni köpa vitlökar i trädgårdshandeln.

Så jag kan med andra ord verkligen rekommendera er att odla egen vitlök!

Och dagens tips kommer här…

Jag fick hem en beställning från Lyko här om dagen, ni vet med denna (alltså verkligen helt underbara) dagkräm. Men då fick jag även med ett doftprov från Tom Ford. Jag som är väldigt kräsen med just parfym och alltid kör stenhårt med denna goding (vilket har en ljuvlig doft) blev helt chockad av hur gott denna parfym luktade! Kan detta bli en ny favorit mån tro??

Dock väntar jag nog tills dom får in den i 50ml då 100ml blir lite saftigt om ni kollar på priset;)

Och sist men inte mist, ska ni få ta del av ett av mina absoluta favorit klädmärke som man här kan fynda till superpris. Älskar deras eleganta och tidlösa kläder!

Är själv oerhört sugen på att klicka hem denna, då jag älskar deras fina kragar.

Önskar er en fin dag<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.