Villa Sjöliden

Bland blåbärsris!

Innehåller annonslänkar

Hej på er godingar! 

Här hemma fortsätter regnet att ösa ner lite till och från… tråkigt!

Men i måndags var det i alla fall uppehåll i stort sätt hela dagen. Då passade hela familjen plus Milians gudfar på att bege oss långt ut i skogarna för att försöka fiska upp regnbåge.

Och eftersom vi gjorde ett besök på denna plats även förra året, så visste jag precis vad jag skulle ta och packa med. En hink och en bärplockare! För är det någonstans det fullkomligt kryllar av blåbär, så är det just på denna plats.

Så när vi väl var framme på den plats som vi tyckte blev bäst, packade vi upp allt, tände en brasa och hoppades på en regnbåge till kvällsmat.

Naturligtvis fick jag hjälp med blåbärsplocket av min lilla följeslagare;) Även om hon tog ganska många fler fika pauser än mig!

Vi hade lovat min farfar att han skulle få lite blåbär om vi hittade några, vilket är något av det BÄSTA han vet. Men eftersom åldern tar ut sin rätt och kroppen numera säger ifrån så klarar han inte av att plocka sina blåbär längre.

Och visst fick vi ihop lite blåbär minsann… närmare bestämt 4 liter (orensat vill säga). Men att få se sin farfars min när vi överlämnade alla blåbär var den mest härliga känsla!

Så medan dom andra i sällskapet kämpade med att fånga fiskar, så traskade jag runt i blåbärsriset.

Dock blev det INGEN fisk som kunde åka på grillen… så det fick bli korv med potatisknyten.

Mums tyckte Alicia när hon mumsade i sig korven efter många timmar i skogen!

Ja, är det inte badväder, så får man helt enkelt försöka hitta på lite andra saker att göra… och just detta är något som vi alla i familjen älskar!

Även idag har vi varit på en liten utflykt, som jag tänker berätta om i morgon!

Och dagens tips kära ni…. japp, dom kommer här, i form av denna som kommer vara så himla snygg i höst! Hittade även denna och denna skönhet som föll mig väldigt mycket i smak och även dom riktigt höstfräscha!

Önskar er en fin kväll<3 

Kram Nathalie

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.