Villa Sjöliden

Så mycket ovisshet och frågor som florerar!

Innehåller annonslänkar

Hej på er godingar<3 

Idag känner jag mig lite smått låg… låg över hela världssituationen som pågår just nu…. nyheterna pratar inte om något annat än coronaviruset… och på diverse nyhetssajter kommer det upp små notiser om familjemisshandel, mord eller våldtäkter mot barn osv, osv … Tänk vad många familjer det är som lever i kris just nu när man tvingas att vara hemma. Barn som annars har sin trygghet i skolan, tvingas att vara hemma med föräldrar som missbrukar eller i värsta fall våldför sig på dom. Kvinnor som får utstå misshandel och psykisk terror… jag ryser bara jag tänker på det!

Det om något är väl en riktig samhällskris!

Det är så mycket ovisshet och samtidigt så många frågor som ständigt florerar i huvudet… Vem hade trott att en litet virus som man hörde talas om i januari (och vinkade bort med ett fnys) kunde drabba hela världen så otroligt hårt!

Och hur kommer välden se ut när viruset börjar försvinna igen? Hur lång tid kommer det ta innan alla länder repar sig? Kommer dom som blivit varslade få återvända till sina arbetsplatser igen? Eller kommer Sverige lida utav jobbrist en lång tid framöver?

Jag tror dessvärre att jag är långt ifrån ensam om dessa stora frågor, som igen just nu kan svara på! Och jag försöker trycka bort tankarna så gott det går och försöka leva i nuet… men det är svårt!

Detta blev inte det mest muntra inlägget… och jag ber om ursäkt för det, men jag kände verkligen att jag var tvungen att få skriva av mig lite. Hoppas det är okej!?

Här hemma vaknade vi igår upp till ett litet snötäcke och ett väder som bjöd på stråååland sol! Som tur var så försvann snön inom någon timma, vilket var tur det! Nu vill man INTE ha snö på backen… utan njuta fullt ut av vårvädret!

Vi hann njuta en stund av solen innan Alicia fick sådana hostattacker så vi fick gå in.

Och imorgon och på tisdag kommer vädret bjuda på varma temperaturer och strålande sol! Hur härligt!!

Man får hitta dom där små ljusglimtarna som får en att tänka på lite annat just nu när situationen ser ut som den gör! Håller ni med?

Dagen tips till er blir dessa skönheter…

Linneskjorta (gina tricot), Byxor (gina tricot), Blazer dress (gina tricot), Klänning (bubbleroom), Klänning (bubbleroom), Klänning (bubbleroom)

Och vet ni…. här om dagen fixade jag i ordning barnens påskägg och hittade bland annat denna till Alicia som var så galet söt!

Önskar er en fin söndag<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katarina

    Ang kikhosta: Sonen hade kikhosta när han var liten. Ingen annan i familjen fick det. Han hostade och kiknade så han kräktes. Jättejobbigt.
    1177.se ”Äldre barn och vuxna kan få kikhosta trots att de sedan tidigare är vaccinerade eller har haft kikhosta. Även då blir symtomen ofta lindrigare. Det kan därför vara svårt att skilja kikhostan från en vanlig långvarig hosta. De mest intensiva hostattackerna brukar pågå i två till fyra veckor. Med tiden brukar hostattackerna sedan långsamt avta.
    Kikhosta går över av sig själv, även om det ofta kan ta tid att bli helt frisk. Sjukdomen kan pågå upp till tio–tolv veckor. ” Deffinationen äldre barn…. vår son var 4 och ett halvt år. Hoppas verkligen att hon blir bra snart 🙂