Villa Sjöliden

När livet hänger på en skör tråd…

Innehåller annonslänkar

God förmiddag denna soliga lördag! 

Igår gjorde jag min sista jobbdag på några veckor… kanske längre… lite ovisst! Nu är jag permitterad, liksom alla i fabriken där jag jobbar.

Barnen fick vara hos sin mormor under dagen igår så jag och Snickaren kunde jobba.

När jag efter jobbet åkte och hämtade upp barnen, möttes jag av både en trött mormor och två extremt trötta barn. Men mormor var även lite låg… låg och bedrövad över hela situationen som pågår just nu. Som jag berättat tidigare jobbar hon på IVA inne på sjukhuset… och just nu börjar det bli tufft med alla coronasmittade. Min mamma som själv lider av högt blodtryck… har fått sluta att ta sin blodtrycksmedicin (ACE- hämmare) efter som risken att viruset fäster extra mycket på just henne ska minimeras. Tråkigt, då hennes blodtryck nu istället ligger väldigt högt! Hon får liksom välja mellan pest eller kolera, känns det som och jag kan inte annat än att bli orolig för henne. Allt för att kunna finnas där för dom allra sjukaste när livet hänger på en skör tråd.

Och kom ihåg, SNÄLLA!

Befinner ni er i någon riskgrupp… tex, diabetes, äter blodtrycksmedicin, lider av hjärt- och kärlsjukdom eller har nedsatt immunförsvar… ha sunt förnuft och ta inga onödiga risker! Detta är inget vanligt influensavirus… det slår hårt mot lungorna och andningen! Och kom ihåg att SPRITA händerna i tid och otid när ni varit på offentliga platser. Viruset överlever i flera dagar på tex handtag. Men just handsprit tar död på dessa virusbaciller. Och naturligtvis, ha sunt förnuft… för har vi alla det, så kommer sjukvården kunna hantera denna tunga situation och inte behöva välja vem som ska få hjälp eller inte,

När jag och barnen väl kom hem, höll Snickaren och J på med trappen i poolen. Och idag ska det på betong… detta betyder att det kommer vara dags att beställa linern (poolduken). KUL!

Och himmel vilket soligt och härligt väder vi har idag. Planerar att ta med mig barnen ut till kökslandet och plantera ner lite gul- och rödlök bredvid vitlökarna som planterades ner i höstas, och som nu tittar upp så fint!

Älskar hur solen och morgonljuset bara strömmar in i glasrummet sådana här dagar!

Idag blir dagens tips två fantastiskt fina kreationer! Kolla in denna ljuva och denna med en sådan härlig sommarfärg! … wow!

Och i just nu har ni 50% rabatt på världens bästa handtvål som har en soft som är beroendeframkallande! Har haft denna inne på badrummet i säkert 6 år här hemma… och har inga planer på att byta heller!

Önskar er en riktigt fin dag<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lotta

  Är oxå sjuksköterska med högt bltr. Har bytt till annan grupp bltrmedicin, Finns andra grupper av bltrmedicin där cellerna inte lär påverkas av viruset på samma sätt, men det vet säkert din mamma 👍🏻 Riskabelt att sluta helt. Och absolut sååå viktigt att vi alla gör vårt ”jobb” i detta och lyssnar till myndigheterna

  1. villasjoliden

   Precis som du säger så fick hon som tur var byta till någon annan bltrmedicin.
   Ni alla som sliter inom vården just nu ska ha en stor eloge<3
   Önskar dig en fin dag<3
   Kram Nathalie

 2. Mirre

  Så sant det du skriver, skrev ett liknande inlägg nyss. Så fint ni har det. förstår ni trivs att sitta och se ut på den utsikten