Hon gör mig GRÅHÅRIG! – Villa Sjöliden
villasjoliden

Villa Sjöliden

Hon gör mig GRÅHÅRIG!

Innehåller annonslänkar

God eftermiddag bästa ni<3

Idag vaknar vi upp till knallblå himmel och strååååålande sol, Underbart! Här hemma hade jag planerat att få upp mig och barnen i hyfsad tid idag, vilket inte blev fallet, Både jag och Alicia behövde få sova ut efter en väldigt jobbig natt med hosta.

Igår ringde en doktor upp mig från vårdcentralen för att just prata om Alicias hosta (som pågått i över 3 veckor utan bättring) . Vi kom båda fram till att Alicia ska få prova att ta astmamedicin hon med. Så ska vi utvärdera detta och höra av oss igen om det inte ger med sig annars när coronan lagt sig, för att få göra en ordentlig undersökning.

Igår tog jag i alla fall med mig barnen ut för att ta tag i det där med omskolningen av tomatplantor och chiliplantor (som skulle ha skett för längesen egentligen).

Nu är det i alla fall gjort… och nu står jag i valet och kvalet om jag ändå ska ta upp mina övervintrade pelargoner som jag tänkt gör mig av med. Är faktiskt en aning trött på just pelargoner!

Men nu måste jag berätta om en sak som hände idag som gjorde mig RIKTIGT uppstressad!

När jag och barnen satt och åt lunch (skruvmakaroner och korv) så hade Alicia en makaron mellan läpparna och andades in väldigt fort (ni vet när man ska göra ett förvånat läte). Makaronen sögs snabbt in och försvann utan att jag såg någon tendens till att hon svalde. Fick lite lätt panik då jag vet att man måste åka in om man fått ner något i lungorna. Ringde barnens mormor som är sjuksköterska, och hon tyckte absolut att jag skulle ringa och konsultera med 1177. Sagt och gjort så ringde jag 1177 och blev placerad i en 50 min lång kö!

Medan jag stressat väntade på att sköterskan i luren skulle svara så flög det tusen tankar i huvudet på mig! “ska vi behöva åka in till akuten, där det säkerligen florerar coronasmitta!?”, “eller blir vi skickade direkt till lungröntgen, där det med största sannolikhet röntgas lungor på dom riktigt sjuka coronapatienterna!?, ni fattar… PANIK!

När jag äntligen lyckades komma fram och få prata med en urgullig sköterska och berätta situationen som uppstått, kunde hon lugna mig med att Alicia med störta sannolikhet INTE fått ner makaronen i lungan, Hon borde i så fall ha fått en riktig hostattack (ni vet som när man sväljer vätska i fel strupe). Men vi skulle ändå ha uppsikt på om hon inom en vecka fick lunginflammationsliknande symptom med feber.

Ja… denna lilla trollunge gör mig mer eller mindre gråhårig på alla möjliga sätt! Är det inte hennes envishet (tänk er Lotta på Bråkmakargatan x 10) så är det alla åkommor hon lyckas med att dra på sig!

Efter samtalet med sköterskan lugnade jag ner mig… gick ut med barnen i solen och tog en fika.

Och jösses vad skönt det var ute! Så skönt att man kunde skippa jackan och bara ha en kofta på sig… HEJA VÅREN!

Och dagens tips… ja dom kommer här!

Klänning (nakd), byxor (bubbleroom), klänning (gina tricot), Klänning (gina tricot)

Och inne hos bubbleroom har ni fortfarande 20% på allt men också 30% på alla kjolar! och är det någonstans som ni hittar fina kjolar så är det just här inne!

Och inne hos Nakd har ni 25% på alla klänningar och tröjor med koden STAYPOSITIVE!

Även inne hos Hemtex har ni just nu 25% på ALLT!

Inne hos Cocopanda har ni en stor midseasonsale med 20- 60% på nästan HELA sortimentet!

Önskar er en fin kväll<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
villasjoliden

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mirre

  Vår tös har hostat i 2 veckor och tycker inte det direkt minskar på henne heller, så får kanske höra av sig till vårdventralen vi med

  1. villasjoliden
   villasjoliden

   Ja fy vad jobbigt det är med hosta! Vi är nu inne på 5e veckan… och den verkar inte vilja
   ge med sig alls. Vi var i kontakt med VC förra veckan och fick astmamedicin utskrivet vilket
   hjälpt något, men inte helt. Så det är mycket möjligt att det snart får bli ett samtal till.
   Svårt i dessa coronatider:/
   Hoppas tösen kryar på sig<3
   Kram Nathalie