Dialektisk beteendeterapi! – Villa Sjöliden
villasjoliden

Villa Sjöliden

Dialektisk beteendeterapi!

Innehåller annonslänkar

God morgon bästa ni<3 

Idag vaknar jag fortfarande krasslig men med en lätthet inom mig! Ni vet en sådan där känsla av hopp och förväntan.

Mötet hos psykologen igår gick väldigt bra… och hon kom fram till att det inte riktigt sår att sätta en fast diagnos på mig. Men som hon sa… “du har väldigt starka drag av både borderline, add och autism”. Borderline eftersom jag föddes med en väldigt för stor känslokostym, och inte riktigt vet hur jag ska hantera mina känslor. Add eftersom jag alltid haft en inre stress och rastlöshet, som jag inte kan hantera, utan istället kör på tills jag stupar! Autism, eftersom jag är väldigt fyrkantig med mina rutiner och mår väldigt dåligt när jag hamnar i situationer jag mentalt inte hinner förbereda mig på.

Dock ansåg hon att om jag inte hade haft min älskade Snickare vid min sida som just nu underlättar vardagen så enormt för mig på väldigt många plan, skulle nog situationen se väldigt mycket mer annorlunda ut, och jag skulle med största sannolikhet ha en borderlinediagnos.

Men här ska tilläggas att just borderline inte är en neuropsykiatrisk diagnos, utan med rätt hjälp faktiskt kan avskrivas. Till skillnad från Add eller Autism, som istället är en diagnos du inte kan jobba bort, utan med rätt hjälp får lära dig leva med.

Vad kom vi fram till då? Jo eftersom mitt största problem är min trötthet (att jag kör slut på mig själv) och min känslohantering, så kommer jag att få gå en 33 veckor lång kurs som framförallt inriktar sig på människor med borderlineproblematik, Dialektisk beteendeterapi. Detta är en kurs som jag var på väg att få gå för sisådär 7 år sedan, men plockades bort ifrån eftersom dom vid kursens start tyckte att jag var för frisk. Denna kurs innebär att jag kommer få inrikta mig på färdighetsträning kring just att hantera mina känslor (som för min del framkallar ångest) och lära mig hantera dom i olika situationer, och lära mig att leva här och nu. En kurs som verkligen alla människor skulle ha väldigt stor nytta av i livet!

Detta känns helt fantastiskt, och som att det kommer öppna upp helt nya möjligheter för mig när jag väl fått lärt mig min färdighetsträning och att hantera olika situationer som just är inriktade kring mina svårigheter. Den finaste och bästa presenten som jag kan ge mig själv och min älskade familj! Och just nu känner jag verkligen att 2020 kommer bli ett fint år!

Annars då, förutom att jag är glad över att äntligen få rätt hjälp? Jo hostan håller sitt grepp om mig, och jag hostar så att det känns som att både lungor och huvud snart ska ge upp!

Och jag som skulle behöva börja förbereda inför ett 6 års kalas som äger rum här hemma på söndag! Min älskade Milian fyller år på alla hjärtans dag, så jag börjar känna mig lite halvt stressad att orken inte finns just nu! Men… jag får helt enkelt ta det som det kommer! -Lättare sagt än gjort;)

Dagens nyheter består av både inredning och modenyheter…

Vi börjar med lite vackra nyheter från Ellos

Matta, pläd, kudde, vas, kudde, soffa

Och med koden 415515 har ni 30% på dyraste varan ink. varumärken inne hos ellos tom imorgon.

Sedan hoppar vi över till lite modenyheter…

Blus, Jumpesuit, T-shirt, Klänning, T-shirt, Klänning, Klänning, Kjol

Och fortfarande gäller koden nakdpromo för att få 20% inne hos nakd!

Och kommer ni ihåg att jag sa för någon vecka sedan, att jag beställt hem dessa. SÅ HIMLA SKÖNA OCH SNYGGA! Så dessa rekommenderar jag!

Önskar er en fin onsdag<3 

Kram Nathalie

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
villasjoliden

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Åh, vad fint att du kommer få möjlighet till DBT! Är själv terapeut och psykiatrisköterska inom öppenvården och vet hur hjälpsam terapin kan vara! <3 Du har en bra inställning till ditt mående och en trygg omgivning så det kommer gå fint! 🙂 Glöm aldrig bort att du är inte dina diagnoser, du är DU! Ha en fin ny vecka! <3