Villa Sjöliden

Att få till ett inspirerande kök!

Innehåller annonslänkar

God kväll bästa ni<3

Idag tänkte jag att ni skulle få kika in i vårat kök här hemma. Hemmets hjärta!

När vi köpte detta hus låg köket placerat i ett helt annat rum, på andra sidan huset. Både jag och Snickaren var överens om att placeringen av köket inte kändes riktigt bra… och därför valde vi att flytta köket till ett rum där vi fick ta del av sjöutsikten istället.

Vi valde även att spara fönstret som vetter ut mot glasrummet för att ändå maximera ljusinsläppet, vilket är väldigt härligt!

Och köket som rum vill man ju både ska vara praktisk och vackert. Därför kan det underlätta en del att använda mycket dold förvaring. Att man ställer undan sådant som man inte använder dagligen, och istället lyfta fram sådant som du använder varje dag… det kan till exempel vara ett par vackra burkan med müsli eller varför inte en fin burk med te eller kaffe i.

Något man ska tänka på i ett kök är att rummet i sig ska inspirera till matlagning och aptit. Och en liten rolig sak man kan tänka på är att man ska undvika blå toner i just ett kök. För just färgen blått får oss människor att tappa aptiten, Detta kan man tänka på, om man bestämt sig för att börja äta lite mindre… perfekt att använda blått porslin. Och vilken färg är istället den mest gynnsamma i ett kök? Jo, faktiskt orange! Orange skapar en större aptit… Och detta Behöver man ju inte följa till punkt och pricka, men ändå lite rolig info;)

Och för att få till det där vackra och inspirerande köket, tänk på att ha saker framme som inspirerar er till matlagning. Detta kan vara färska kryddor, en liten hörna med olja och vinäger, flingsalt och vackra burkar. Slutligen kan man tänka på att satsa på ett porslin som kompletterar dina färgval och som bjuder in till en härlig middag eller frukoststund.

Olja/ vinägerkaraff (cervera), skärbräda (ellos), salt och pepparkvarn (cervera), kaffekopp (ellos), tallrik (ellos), kaffeburk (cervera)

Och här inne hittar ni massvis med fina köksartiklar till pangpris!

Och ett annat tips är att kika in hos Lyko som har massa fina dealer just nu… även en gigantisk lagertömning upp till 80%!

Själv såg jag att denna var med på lagertömningen som jag varit sugen på att testa!

Önskar er en fina kväll!

Kram Nathalie

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. villasjoliden

      Tack snälla du<3
      Om jag inte missminner mig så kommer tapeten från boråstapeter.
      Minns dock inte namnet.
      önskar dig en fin kväll<3
      Kram Nathalie

  1. Kate

    Vilket underbart kök Ni har ? och jag som precis fått blåa lyktor och en korg i födelsedagspresent som står på bardisken i köket…??. Lite kul onödigt vetande om färgerna!!!
    Ja, tänk att syrrans parfym doftade sååå gott… på henne!?
    Önskar Dig en fin dag, kraaam Kate