Villa Sjöliden

Julafton och mandarinpannacotta!

Innehåller annonslänkar

God morgon godingar!

Idag tänkte jag fortsätta våran julresumé med vårat julfirande under självaste julafton.

Våran morgon började lite halvknackigt, då vi hade en väldigt hängig Alicia här hemma. Hon orkade knappt öppna sina paket, som tomten och nissen varit och fyllt julstrumporna med på natten.

Milian däremot jublade när han tittade in i glasrummet och insåg att våran lilla hus-nisse lämnat spår efter sig.

Spår som ledde från den lilla nisse-dörren, till julstrumporna.

Hur gulligt? Liknande stencil (till nästa år) hittar ni här. Jag använde mig utan florsocker;)

Sedan anlände J och min lillasyster Olivia för att äta en mysig julfrukost tillsammans med oss.

Och efter denna mysiga julfrukost och paketöppning, laddade vi om batterierna i soffan tillsammans med våran lilla sjukling, innan det var dags för sällskap nummer två att anlända.

Marschaller tändes, bordet i glasrummet dukades om.

Sedan anlände gästerna och med sig hade dom med sig både mat och paket i mängder. Jag måste ändå säga att det är fantastiskt skönt att köra knytis på jul.  Och till skillnad från sist vi firade jul här hemma så lärde vi oss att vi skulle försöka göra lite ”lagom” mycket mat denna gång;)

Och efter maten var det dags för tomten att titta förbi till barnens stooora lycka, och som tur var så hade lilla Alicia piggnat till.

Och finnas det något mer härligt än att se lyckan i sina barns ögon när tomten kommer? Eller ja, lite skräckblandad förtjusning.

Och när Tomten for vidare till nästa hus, var det äntligen dags att öppna alla klappar!

Och Alicia, som är helt bebistokig, fick den sötaste lilla dockan till sin STORA lycka! Denna docka rör både på munnen, när hon äter och tuttar på nappen, blinkar, rapar, gråter och jollrar. Så ja, ren och skär lycka för Alicia!

Och när alla beundrat sina presenter en stund, var det dags att ta in efterrätten.

Och denna juliga efterrätt blev en clementinpannacotta. Riktigt julig, och smaskig!

Clementinpannacotta med solroskrokant 6p (kan med fördel göras dagen innan

2 Gelatinblad

3 dl Vispgrädde

1 st Vaniljstång

3 msk Strösocker

200g Philadelphiaost

3 Clementiner (motsvarar 1 dl pressad saft, och 1 tsk rivet skal. 

Solroskrokant:

25 g Smör

3/4 dl Strösocker

1 dl Solroskärnor

Garnering:

2-3 skinnfria clementinklyftor

50 g riven, mörk choklad

Lite färsk mynta

 

Gör så här: 

Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten. Dela sedan vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna,

Häll 2 1/2 dl grädde, strösocker, vaniljstång med innehåll, rivet skal och pressad saft från clementinerna i en kastrull och låt detta koka upp. Låt blandningen svalna en aning och rör därefter i philadelphiaosten.

Värm sedan den sista skvätten grädde i en kastrull och rör i  gelatinbladen. vispa sedan ner gelatingrädden i clementinblandningen.

Häll genast upp i portionsglas och täck dom med plastfolie (så slipper ni få en hinna) och in i kylen,

Solroskrokant:

Koka smör och socker i en kastrull tills sockret är gyllenbrunt. Rör då och då.

Vänd ner solrosfröna och koka under omrörning någon minut. Häll sedan ut smeten på ett bakplåtspapper och låt svalna. Krossa slutligen krokanten i mindre bitar.

Till garneringen skär ni hinnfria klyftor av clementinen, river/ hackar lite choklad, lägger på några bitar krokant och toppar med myntablad.

Och volá, en julig och fräsch efterrätt! Och krokanten alltså… MUMS!

 

Och igår hade vi verkligen en riktig slappardag här hemma… och jag gick runt i min galet sköna pyjamas från lindex hela långa dagen! Alltså, denna pyjamas… tror aldrig jag haft något mjukare plagg!

Jag och Snickaren roade oss med att hjälpa barnen att bygga ihop några av sina legokreationer som dom fick i julklapp. Bara detta tog i stort sätt hela dagen… pju!

Önskar er en fin torsdag<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.