Villa Sjöliden

Saftig chokladsockerkaka!

Innehåller annonslänkar

God kväll raringar<3 

Så var söndagen kommen… och som alltid så har helgen gått oerhört fort! Dagen har bestått av att Snickaren och Milian varit ute heeela långa förmiddagen och byggt husväggarna till nya boden. Och ja, Milian han hamrar och spikar han också, och tycker det är så himla roligt att få vara med och hjälpa sin älskade pappa.

Och medans far och son snickrade så var jag och Flisan inne och grejade. Bland annat ville hon hemskt gärna fota sin mamma… och ja… hon lyckades faktiskt ta några hyfsade bilder haha!

Min älskade tröja som jag skulle kunna bo i (så skööön) hittar ni här. Liknande byxor här.

Annars så har kvällen bestått av bakning på löpande band inför veckans älgjakt. Jag brukar alltid baka ett gäng goda bakverk åt min pappas jaktlag. Och i år lika så.

Imorgon kommer det bjudas på denna SUUUUUPER GODA kaka i skogen… och när jag ändå bakade, så blev det en till jobbet också;)

En galet saftig chokladsockerkaka med glasyr på!

Jag har delat med mig av detta recept förr, men det är helt klart värt att dela igen;)

Chokladsockerkaka med glasyr:

Ingredienser: 

1/2 dl kakao

3 dl grädde

1 1/2 dl socker

100 g smör

3 ägg

2 msk vaniljsocker

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Glasyr: 

3 dl florsocker

2-4 msk vatten eller cognac

2 tsk smält smör

Gör så här: 

Koka ihop kakao, grädde och 1 1/2 dl socker och ställ åt sidan för att svalna något. Vispa smör tillsammans med 2 dl socker ordentligt tills det blir vitt och pösigt. Rör i äggen, ett i taget och vispa kraftigt. Smaksätt med vaniljsocker. Blanda vetemjölet med bakpulvret och häll blanda i smeten. Ha sedan i chokladgrädden. Häll i en smord och bröad hålform och grädda kakan i 150-175 grader i 45 min, Testa med en sticka för att se om kakan är klar. stjälp upp och låt svalna. 

När kakan svalnat häller man över en tjock vit glasyr av lite vatten alt. cognac, florsocker och lite smält smör, Lår den rinna lite ojämnt  ner över kakans sidor. och volá… nu har ni en grymt saftig kaka att njuta av! 

Och så klart avslutar vi med lite modenyheter.

Topp, blazer, klänning, tröja, fuskpäls och blus

Och just nu är det STOR lagerrensning här inne… så skynda att fynda!

Ha en fin kväll<3 

Kram Nathalie

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. inger

    Hej hej. Hoppas du kan svara. Ska man vispa mjukt smöreller smält till denna kaka. Nu har jag bakat dom flesta av dina härliga kakor. Såå himla smarriga. Tack på förhand. Kraaaam Inger

    1. villasjoliden

      Hej Inger, jag har provat båda delarna då det är lite otydligt i receptet. Men det fungerar med båda:)
      Kram Nathalie