Plantera tidlösa under plommonträd! – Villa Sjöliden
Advertisements
villasjoliden

Villa Sjöliden

Plantera tidlösa under plommonträd!

innehåller annonslänkar

God kväll kära ni<3

Idag ska jag komma med ett grymt tips till er som har ett plommonträd på tomten. Jag satt nämligen och kikade på nyhetsmorgon för några veckor sedan då Victoria Skoglund (zetas trädgård) gästade. Hon tipsade om att plantera en höstkrokus (japp, den blommar på hösten) under sitt plommonträd. Anledningen? Jo, på något vis bidrar den giftiga knölen (japp dom är giftiga) till att plommonträden genererar mer frukt. Det blir alltså någon slags symbios mellan trädet och knölen. Så har man ett gammalt plommonträd på tomten, som inte ger så värst mycket frukt, så ska man plantera 3-4 tidlösaknölar intill stammen.

Detta blev jag riktigt nyfiken på, och efter att ha googlat runt en del, så verkade det faktiskt vara så att det fungerar.

Så idag åkte jag till våran lokala blomsterhandel Rönne trädgård och köpte med mig ett par lökar (väntar leverans på två andra sorter) och planterade dom intill mitt v

Victoriaplommonträd.

Som ni ser är dom redan i full blom, eftersom det just är en höstkrokus. Men det spelar ingen roll!

Dessa var lila i färgen, och dom jag väntar leverans på är vita. Kul att ha något som blommar på hösten när allt annat vissnar.

Men som sagt, kom ihåg att knölen är giftig… så jag antar att man ska undvika att röra vid just knölen!?

Annars så startades dagen här hemma med att Snickaren tog med sig barnen och barnens moster till ishallen, Det var dags för Milans hockeyträning igen.

Min lilla hockeyspelare<3

Sedan stannade barnen en stund hos sin farmor och farfar där dom fick leka av sig tillsammans med sin kusin Lucas.

Jag passade på att vara hemma och jaga dammråttor… Och denna lättnad när det äntligen är färdigstädat, färdigtvättat och renbäddat i sängarna. LYCKA!

Måste visa er hur himla fin förra veckans helgbukett är just nu… magisk!

Älskar just liljor i buketter, dock måste man vara med och klippa bort Ser dock ALLTID till att klippa bort ståndarna i mitten på liljan när den precis slagit ut! Den där röd-orangea färgen som annars hamnar överallt är INTE rolig att tas med!

Idag tänker jag tipsa er om lite olika fynd. Och vi börjar med Newport som på sin fyndhörna har sååååå mycket fint! Här under hittar ni några av mina favoriter…

Vinglas, ljusstake, kristallvas, bricka, glas och ljusstake

Näst ut har vi Ellos… som just nu kär upp till 50% på delar av sitt hemsortiment! Och ni hittar bland annat dessa godingar på rean.

Bäddsätt, stol och sängkappa

Och sist men inte minst, så har ni 25% rabatt inne hos Sniph med kod WELCOME25

Ha en superfin lördag bästa ni<3 

Kram Nathalie

 

 

Advertisements
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
villasjoliden

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jag

    Intressant tips – men se upp med tidlösan! Hela växten är giftig: knölen, blommorna och fröna. Många blandar ihop tidlösa och höstkrokus. Tidlösan har sex ståndare och höstkrokusen tre. Vilken av dem var det som skulle planteras under plommonträdet?