Villa Sjöliden

Aj min stortå!

Innehåller annonslänkar

God kväll mina fina<3 

För lite drygt 3 år sedan, stod Snickaren och jag i köket och gjorde i ordning kvällsmaten. Vi hade fått oväntat besök av min mamma med familj.

Jag skulle skära sallad och börjar med att ta fram tomaterna. Inser ganska snabbt och träter högljutt att globalkniven är alldeles för slö (finns det något värre än slöa knivar när man ska skära tomater?). Snickaren som står vid spisen, precis bredvid suckar till svar och tar fram knivslipen. Efter några sekunder i Snickarens händer var kniven SYLVASS och jag jublade högt, samtidigt som jag ivrigt skulle börja skära första tomaten.

Det var bara det att jag på något vis fibblade till och tappade kontrollen över kniven, som plötsligt föll handlöst mot golvet. Här går allt i slowmotion när jag tänker tillbaks på det… för jag hinner tänka att jag måste flytta på fötterna eftersom jag stod barfota. Kniven studsar mot golvet med handtaget neråt och studsar ner över min stortå.

Som tur var hade vi ju en intensivvårdssjuksköterska i huset som snabbt var framme med tryckförband. Jag insisterade på att det nog inte var så farligt, och att vi minsann kunde äta våran middag innan vi tog några beslut om att uppsöka sjukvården.

Sagt och gjort, dock insisterade mamma på att vi var tvungna att lätta på trycket för att kolla läget med min stackars tå. Och när hon lättar på tryckförbandet sprutar en skarp blodstråle och mamma blir så förvånad att hon tjoar till. Nu var det inget att tveka på… vi åkte in till akuten.

Väl inne blev jag undersökt och dom lättade på förbandet och bad mig vicka på tån. Jag som låg på britsen och tittade upp i taket tog i allt jag kunde för att visa att det minsann inte var några problem, Men läkarna var inte lika nöjda… det visade sig att senan i stortån var av. OTUR!

Dagen efter blev det operation, och dagen efter det gips i 6 veckor (jag vet… för en TÅ!)

Nu till saken i hela storyn… Imorgon ska jag till sjukhuset för röntgen och för att träffa en ortoped som ska titta på min stortå. Anledningen… jag har ONT… och tån är som att det är stelopererad. jag kan INTE böja den överhuvudtaget. Får suspekta smärtilningar titt som tätt… och skulle jag mot all förmodan råka stödja på tån… ja då kan jag inte ens beskriva hur ONT det gör,

Jag var inne till den ortoped som opererade mig för ett par år sedan och beskrev mina besvär,,, han tittade lite nonchalant på tån och sa att det förmodligen inte fanns något att göra år det. Sedan gick han… 5 minuter fick jag!

Nu ska jag göra ett försök igen… och nu verkar det tas på större allvar, tack och lov i och med att dom bokat in mig på röntgen, Och nu har jag även bett om att få träffa en annan ortoped för en second opinion! Så det blir direkt efter mitt besök på röntgen, Så imorgon håller vi tummarna!

Wish me luck!

Annars så snurrar livet på som vanligt här hemma. Snickaren väntar på att få lite hjälp under fredagen med att armera och isolera väggarna runt poolen.

Och efter det är det gjutning igen… den sista! wiihoo!

Idag tänkte jag att jag skulle ta er och visa en modetrend som verkar växa sig stark, och det är nämligen de genomskinliga blusarna och topparna.

Blus, blus med pärlor, blus med volangkrage, mönstrad blus.

Så himla fina, och perfekt tillsammans med ett par midjehöga byxor! Typ dessa.

Och just nu hittar ni galet fina dealer här som tex By malene birger, Lexington och Busnel.

Ha en fin kväll raringar<3 

Kram Nathalie

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.