Villa Sjöliden

Tröskverk och saftiga blåbärsmuffins!

Innehåller annonslänkar

Hej på er godingar<3 

Just nu ligger jag ute i glasverandan och tittar på när himlen öppnar sig utanför fönstren. Mysigt efter en heldag vid Vättern med sol och bad! Och lagom när det var dags att börja packa ihop hörde vi muller och såg att mörka moln vad på väg att tona upp sig runt om oss.

Vi har varit hundvakt i ett par dagar åt min mammas lilla fralla Doris,

Så himla mysigt,,, en riktig liten knähund som vill vara där vi andra är och helst ligga i knät och snarka. För snarka… ja det är verkligen denna ras bra på, Jag kan inte ha henne i samma rum när jag sover, trots öronproppar;) Ett riktigt litet tröskverk!

Men det är ändå ganska häftigt hur hon lärt sig ”våra” regler här hemma kontra hur hon gör hemma hos min mamma. Här vet hon att hon inte får sova hos oss i sovrummet utan ligger snällt kvar nere i soffan under filten eller i barnens saccosäck. Sedan när man vaknar möts man av så mycket kärlek och hon blir så glad så hon knappt vet vart hon ska ta vägen när vi möter henne i trappan.

Och det bästa av allt är att hon älskar Milian och Alicia… hon är ett halvår äldre än Milian och har funnits med barnen redan från dag ett. Pratar man om barnen så åker öronen upp och hon lägger huvudet på sned och det riktigt tindrar i ögonen.

Det är mycket kärlek i detta lilla snarkande tröskverk ska ni veta<3

Annars så har dagarna flutit på här hemma med  lite allt möjligt… Här om dagen fick vi besök av Snickarens barndomsvän. Snickaren (som är väldigt matlagningsintresserad) serverade sina hjortköttbullar tillsammans med en magisk god pasta med färska kryddor, kantareller som han slängde ihop på stekbordet.

Efter maten tog Snickaren med sig M ut på Vildsvinsjakt (ja som ni kanske förstått så har han ett stort jaktintresse också). Och efter att jag nattat barnen så mös jag och Doris i glasverandan. Vi tände massa ljus… och helt plötsligt kändes det ganska så höstigt med ett kolsvart mörker utanför fönstren.

Och igår fick jag ett ryck och drog med mig Doris ut i blåbärsskogen. Jag hade införskaffat mig en sådan här bärplockare och tänkte att ”nu minsann kommer bunken svämma över” när jag är klar! Och visst fick jag ihop min bunke med blåbär, men jag vet inte hur många gånger jag snodde in mig i hundkopplet och tappade ut en tredjedel… haha!

Men nog räckte det till ätt sno ihop några saftiga blåbärsmuffins!

Saftiga Blåbärsmuffins ca 16 st

2 ägg

2 dl Strösocker

1 1/2 tsk Bakpulver

2 tsk Vaniljsocker

3 dl Vetemjöl

50 g Smält Smör

1 1/2 dl Mjölk

Fyllning:

ca 100 g blåbär

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa sedan ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda sedan ihop de torra ingredienserna och ha sedan i dom ihop med smöret och mjölken i äggblandningen. Vispa ihop till en slät smet!

2. Ställ ut muffinsformarna på en plåt eller i en muffinsplåt och fyll formarna med 3/4 smet.

3.  Lägg på 2-3 tsk blåbär på varje muffins.

4. Grädda i mitten av ugnen i ca. 20 min. Låt dom sedan svalna och pudra över florsocker innan servering.

Och volá… nu har ni riktigt saftiga muffins till fikat!

Enkelt och grymt gott!

Idag vill jag fortsätta att visa er lite modenyheter…

Kjol, blus, byxor, skjorta, kjol, kavaj

Sedan är jag galet sugen att klicka hem denna skönhet till grymmaste rabatten!

 

Och så vill jag påminna er om att ni just nu har 25% rabatt med koden WELCOME25 inne hos Sniph.

Ha en toppenfin kväll raringar<3 

Kram Nathalie

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.